Nyheter

Aalto Festival – nu med Friday Night Live

Aaltoiternas kunskap och talang lyfts fram i över 60 evenemang i maj.
aaltofestival_sv_sv.jpg

Varje år då sommaren står för dörren firar hela Aalto-universitetet tillsammans resultatet av det gångna läsårets arbete. ”Det här är den bästa tiden på året, då Aalto Festival anländer tillsammans med vårblommorna. Universitetet får ge uttryck genom flertalet fina produktioner i form av tiotals evenemang”, säger Anna Valtonen, vicerektor för konst och kreativ praxis.

I år för Aalto Festival med sig en del nyheter. Friday Night Live (18 maj) är ett evenemang som väcker forskningen till liv på ett nytt sätt. Under en underhållande fredagskväll visar ett band och en grupp forskare från olika områden hur ”sisu” påverkar och tar sig uttryck i deras arbete. Entä jos... (Tänk om.../What if..., 19 maj) utgör en del av den verksamhet med Aalto-universitetet Junior som startade i februari. Under dagens lopp bjuder vi barn och unga på ett program med vetenskap och konst i vilket det ingår 10 verkstäder under temat ljus och färger.

Bland de över 60 evenemangen finns det också plats för Product Design Gala (18 maj), som firade sitt 20-årsjubileum i fjol. Under galan presenteras produktutvecklingsprojekt som företag och studerande genomfört gemensamt vid Design Factory. Aalto Sustainability Day (18 maj) är en temadag för hållbar utveckling. Vinnaren av det internationella Millenniumpriset för teknologi håller den 23 maj, dvs. dagen efter offentliggörandet, en Millennium Talks-föreläsning. Vårens höjdpunkt inom mode, Näytös18, ordnas den 25 maj och den 30 maj står seminariet Hook'18 i tur. Seminariet fokuserar på teman som gäller stadsutveckling och framtidens campus.

”En månad räcker inte till för att lyfta fram allt det arbete som utförs vid vårt universitet – egentligen borde vi fira året om. Detta kan ändå vara en ögonblicksbild som klart lyser upp resultatet av vårt arbete”, säger Anna Valtonen.

 

Aalto Festival 17–31 maj 2018. Bekanta dig med mångfalden av evenemang på nätet på adressen aaltofestival.fi, eller ladda ner appen från Google Play eller AppStore.

Ytterligare information:
aaltofestival.fi
evenemangsproducent Ida Laude, [email protected], tfn 050 50 413 7751

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Learning Centre, Main lobby
Vetenskap & konst Publicerat:

Renoveringen av servicedisken börjar vid Harald Herlin-lärcentret

Renoveringen av servicedisken börjar den 27 juni. Vi beklagar oljudet och olägenheter.
Students at the campus.
Samarbete Publicerat:

Signe och Ane Gyllenbergs stiftelse skänker en donation till Aalto-universitetets utbildningsområde för konst, design och arkitektur

Stiftelsen stöder vetenskaplig forskning vars tyngdpunkt ligger på hur psykiskt välbefinnande påverkar den fysiska hälsan. Detta är ett centralt perspektiv till exempel i undervisningen och forskningen om arkitektur för hälsa och välfärd vid Aalto-universitetet.
Aalto University Töölö. Photo: Mikko Raskinen, Aalto University.
Prisbelönta Publicerat:

Stort internationellt matematikevenemang i Helsingfors närmar sig

Öppningsceremonin för ICM 2022-kongressen går av stapeln i Helsingfors den 5.7.2022 och då premieras meriterade matematiker med Fields-medaljerna, Carl Friedrich Gauss-priset, Chern-medaljen, Leelavati-priset, samt Abacus-priset för matematisk databehandling vilket sponsoreras av Helsingfors universitet. Dessa hedersbetygelser är högt uppskattade bland matematiker som bevis på betydande vetenskapliga framgångar inom matematik. Bland de medaljer som IMU delar ut är Fields-medaljerna också kända utanför matematikfältet som jämförbara med Nobel-priset.
Aalto_Yliopisto_ITP_c_Petri_Anttila_MG_2395-Edit_web.jpg
Campus Publicerat:

Sommaröppettider på Otnäs campus 2022

Sommaröppettider på Otnäs campus och Aalto-universitetet Töölö.