Nyheter

2197 nya studerande antagna till Aalto-universitetets kandidatprogram – vi gratulerar de antagna!

Resultaten av den gemensamma ansökan till högskolorna har publicerats i nättjänsten Studieinfo.
Students on bicycles on Otaniemi campus
Foto: Aalto-universitetet/ Unto Rautio.

Resultaten av den riksomfattande gemensamma ansökan till högskolorna publicerades för Aalto-universitetet den 7 juli 2020 i nättjänsten Studieinfo. Sökande kan se om de blivit antagna genom att logga in i tjänsten Min Studieinfo på adressen https://studieinfo.fi/oma-opintopolku/

Vid vårens andra gemensamma ansökan som avslutades i början av april sökte över 12 200 till Aalto-universitetets finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram och 1851 antogs. Till programmen inom det tekniska området antogs 1353 nya studerande, till programmen inom det ekonomiska området 376 och till programmen inom det konstnärliga området 122. Antalet ansökningar till de finska- och svenskspråkiga kandidatprogrammen ökade med 12 % jämfört med förra året. Vid den andra gemensamma ansökan som avslutades i början av april hade 66 % av dem som sökte till Aalto-universitetet detta som förstaval.   

Vid vårens första gemensamma ansökan i januari sökte över 2500 till de engelskspråkiga kandidatprogrammen, av dem antogs sammanlagt 346. De engelskspråkiga kandidatprogrammens popularitet ökade med otroliga 55 % jämfört med förra året.  

I år fanns det flest sökande till kandidatprogrammet i ekonomivetenskaper. Det som intresserade mest inom det konstnärliga området var visuell kommunikation och design samt bildkonstpedagogik. Flest sökande inom det tekniska området hade datateknik och produktionsekonomi. 

Aalto-universitetet utökade i år antalet nybörjarplatser i kandidatprogrammen med 200 på grund av den exceptionella situationen som coronaviruspandemin orsakat. Det tekniska området fick 150 av dessa tilläggsplatser, ekonomiområdet 35, varav 5 för vägen via det öppna universitetet, och konsten 15.  

"Hjärtliga gratulationer till de nya studerandena och välkomna till Aalto-universitetet! Ansökningen till högskolorna har varit mycket exceptionell våren 2020, därför vill jag särskilt tacka alla våra sökande för att de har varit ihärdiga och orkat under de här förhållandena. Gratulerar till den fina prestationen!”, säger Petri Suomala, prorektor med ansvar för undervisningen vid Aalto-universitetet.  

En del sökande har antagits på basis av sina studieprestationer vid det öppna universitetet vid Aalto-universitetet. Tar man vägen via det öppna universitetet kan man söka till särskilt definierade kandidatprogram inom teknik och ekonomi. Det går året om att anmäla sig till studieperioder som lämpar sig som en väg till vidare studier i teknik och ekonomi.  

Via ansökan om överflyttning som pågick i maj kom det in 94 ansökningar till Aalto-universitetet och av dem antogs 20 studerande. De som sökte via denna ansökningsomgång var särskilt intresserade av ekonomi. Jämfört med förra året ökade ansökningsantalet med 162%.  

Studieinfos datorkörning av placeringarna ger varje antagen en studieplats. Datorkörningen omfattar alla objekt i universitet och yrkeshögskolor som kan sökas via den gemensamma ansökan, och den avslutas den 31 juli 2020.  

Grattis än en gång för den fina prestationen – välkomna till Aalto-gemenskapen!  

Ytterligare information:  

Information för nya studerande

Coronavirusets inverkan på antagningen av studerande

För medierna: 

Eija Zitting, chef för lärandetjänster
tfn 050 364 7778

För sökande:  
[email protected]

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Kaksi opiskelijaa tutkii papereita luokkahuoneessa.
Studier Publicerat:

Aalto-universitetet erbjuder 200 nya platser i den gemensamma ansökan

Tilläggsplatserna riktas huvudsakligen till antagningen via urvalsprov.
Promootiohatut pöydällä
Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Företag behöver doktorer – från kärnkompetenser till helhetshantering

Doktorandstudier är en väg till självutveckling och praktisk problemlösande forskning. Med doktorer får företag multidisciplinära experter som inte är rädda för att ta på sig stora utmaningar.
Colorful Made in Aalto University -t-shirts hanging at Aalto University Shop's wall
Studier, Universitetet Publicerat:

Designutbildning för alla studerande vid Aalto

Design och designprinciper öppnar dörren för nya perspektiv som annars skulle förbli dolda.
Otso Hannula väittelemässä tohtoriksi etäyhteydellä.
Studier, Universitetet Publicerat:

De största känslorna efter disputationen på distans var nöjdhet och lättnad

Otso Hannula kunde även känna en gemenskaplig närvaro under disputationstillfället som hölls på distans.