Uutiset

Yli 200 osallistui Aalto-yliopiston tutkimusdatan hallinnan koulutuksiin syksyllä 2020

Tutustu tutkimusdatan hallinnan koulutusaineistoihin verkossa.
Four students studying together. Three of them have their computer and one is having papers in front of them.

Aalto-yliopiston tutkimuspalvelut järjestivät syksyllä 2020 sarjan tutkimusdatan hallinnan koulutuksia, jotka keräsivät yhteensä yli 200 osallistujaa. Vastaava koulutuskokonaisuus järjestettiin ensi kerran keväällä 2020, jolloin osallistujia oli 90.

Suosituimpia koulutuksia olivat johdannon ohella henkilödatan käsittelyyn ja anonymisointiin liittyvät koulutukset. Koulukohtaisiin tilaisuuksiin olisi sen sijaan toivottu enemmänkin osallistujia.

Koulutuksista kerättiin myös palautetta, jonka pohjalta koulutuksia kehitetään. Valtaosa palautetta antaneista oli sitä mieltä, että koulutus vastasi odotuksia, ja kaikki vastanneet olivat valmiita suosittelemaan tallenteita kollegoilleen. Kokonaisarvosanaksi koulutukset saivat 4.5/5.

Seuraavan kerran tutkimusdatan hallinnan koulutuksia järjestetään keväällä 2021.

Koulutusten materiaalit ja tietoa RDM-koulutuksista: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/koulutusaineistot

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.