Uutiset

World Challenge Finland 2018 – avoimella datalla parempi maailma

Aalto-yliopisto on mukana World Challenge Finland 2018 -kilpailussa, jossa ideoidaan esimerkiksi satelliittien ja lennokkien tuottamaa avointa dataa hyödyntäviä, kestävää kehitystä tukevia palveluita.

Elokuun lopussa järjestettävässä World Challenge -kilpailussa ideoidaan esimerkiksi satelliittien ja lennokkien tuottamaa avointa dataa hyödyntäviä, kestävää kehitystä tukevia palveluita – NASA:n ja ESA:n teknologiaan perustuen. Samalla Suomi saa tilaisuuden tehdä näkyväksi avaruusalan osaamistaan ja toimintaympäristöään sekä houkutella ulkomaisia yrityksiä ja opiskelijoita Suomeen.

World Challenge Finland -kilpailulla Suomi vastaa suoraan YK:n kestävän kehityksen agendaan sekä oman avaruustoimintansa kehittämiseen. YK perustaa Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa Suomeen ja näissä kestävän kehityksen hankkeissa liikkuu rahaa noin 50 miljardia euroa vuosittain. Kilpailu on avoin yrityksille ja opiskelijoille, ja jaossa on rahapalkintojen lisäksi roppakaupalla kansainvälistä näkyvyyttä.

”Suomeen on kehittynyt lupaava avaruusliiketoiminnan ekosysteemi. Tällainen tapahtuma toimii osaamisemme näyteikkunana ja houkuttelee maailmalta parhaita toimijoita Suomeen. Samalla suomalaisille yrityksille tarjoutuu uusia tilaisuuksia päästä mukaan alan kansainvälisiin hankkeisiin”, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Tee hyvä työ omalla sovelluksella – vain mielikuvitus on rajana

World Challenge Finland -kilpailun sydän on Pohjois-Amerikan ja Euroopan avaruusjärjestöjen NASA:n ja ESA:n tarjoama avoimeen lähdekoodiin perustuva virtuaalinen maapallo, Web WorldWind -rajapinta. Ympäri maailmaa kutsutut osallistujat hyödyntävät Web WorldWindin kautta esimerkiksi satelliittien, lennokkien, mobiilioperaattorien ja julkisten toimijoiden avointa dataa web-sovellusten kehittämiseen. Tavoitteena on, että kilpailussa kehitettävät sovellukset edistävät rauhaa, terveyttä, koulutusta ja kestävää kehitystä, ja niitä voidaan hyödyntää vapaasti YK:n globaaleissa hankkeissa. Viime vuoden kilpailussa kehitettiin sovelluksia muun muassa maastopalojen ennakointiin, metsänhoidon valvontaan ja eri maiden maataloustuotannon vertailuun ilmastonmuutoksen vaikutukset huomioiden.

Kilpailun varsinainen finaali (28.-30.8.2018) on kolmipäiväinen. Kahtena ensimmäisenä päivänä kilpailutöitä kehitetään ja viimeistellään Aalto-yliopiston kampuksella Web WorldWind -asiantuntijoiden kanssa. Kolmantena päivänä lopputulokset esitellään laajalle kutsuvierasjoukolle ja medialle Nokia Executive Experience Centerissä Espoossa.

Oma laitteisto kansainväliselle avaruusasemalle

World Challenge Finlandin pääpalkinnon voittaja saa yhden slotin verran omaa teknologiaa kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle.

”Se on suunnilleen maitopurkin kokoluokkaa”, naurahtaa ESA BIC Finland -kiihdyttämön vetäjä Kimmo Isbjörnssund.

”Se, että YK:n, NASA:n ja ESA:n kansainvälinen kilpailu huipentuu viime vuoden tapaan jälleen Suomessa, on selkeä merkki maamme vetovoimasta. Mehän tuotamme jo maailman parhaita nanosatelliitteja ja kaupallisia satelliittidatapalveluja. Suomesta pitää nyt tehdä hubi, jonka kautta pääsee yhteistyöhön tärkeimpien avaruustoimijoiden kanssa ja meidän on oltava maailman paras paikka suunnitella ja tuottaa ratkaisuja kestävään kehitykseen”, Isbjörnssund toteaa.

Hakemukset World Challenge Finland -kilpailuun jätetään 3.8.2018 mennessä verkkosivujen kautta. Finaaliviikko järjestetään 27.-30.8.2018 Helsingissä ja Espoossa. Finaaliviikon järjestelyjä tukee lentoyhtiö Finnair lennättämällä kansainväliset tiimit kilpailun huipentumaan eri puolilta maailmaa.

World Challenge Finland -kilpailun järjestävät Digital Forum Finland ja Ultrahack. Partnereina ovat Business Finland, ESA Business Incubation Center Finland, Turku Business Region, EIT Digital, Ilmatieteen laitos, Maanmittauslaitos, Nokia, CGI, Espoo Marketing, Reaktor Space Lab, GISdevio, Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Aalto-yliopisto, Microsoft, Aalto Startup Center, Vaisala, IBM Suomi, Helsingin yliopisto, Clarion Helsinki, SSF, Space Nation, FLIC, Halti ja Finnair. Globaali kilpailu järjestetään nyt kuudennen kerran.

Tutustu World Challenge -kilpailuun ja tee maailmasta parempi paikka tästä: http://worldchallenge.live/

Lisätietoja:

Juhani Kivikangas
Toimitusjohtaja
Digital Forum Finland
p. +358 40 556 1228
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.