Uutiset

Varainhankintakampanja onnistui yli tavoitteen

Kampanja keräsi lahjoituksina 23,5 miljoonaa euroa. Suurkiitos kaikille lahjoittajille!

Aalto-yliopisto on saanut Tulevaisuus tehdään nyt -varainhankintakampanjassaan lahjoituksia yhteensä 23,5 miljoonaa euroa. Kampanja-aika päättyy 30.6.2017.

Vuonna 2015 käynnistyneen valtion tukeman kampanjan tavoitteena oli kerätä 20 miljoonaa euroa rahalahjoituksina sekä laajentaa Aallon tukijoiden joukkoa. Valtion tuki lahjoitetuille euroille on arviolta noin 1-1,5 -kertainen. Valtion täydentävä rahoitus ja tarkka vastinrahakerroin selviävät myöhemmin.  

”Kiitän lämpimästi kaikkia lahjoittajiamme. Aalto-yliopisto on lyhyessä ajassa noussut kansainvälisesti kiinnostavaksi yliopistoksi. Lahjoitukset auttavat meitä vastaamaan entistä paremmin globaaleihin ja kansallisiin haasteisiin. Korkeatasoisella tutkimuksella ja uusien osaajien kouluttamisella pystymme luomaan Suomeen uutta työtä, talouskasvua ja hyvinvointia””, toteaa Ilkka Niemelä, joka aloittaa Aalto-yliopiston rehtorina 1.7.

Heart Campus – Sydämeni kampus -kampanja oli osa Tulevaisuus tehdään nyt -kampanjaa ja suunnattu Aalto-yhteisön jäsenille. Lähes 100 henkilöä osallistui jakamalla oman tarinansa tai kuvamuistonsa ja lahjoittamalla yhteensä 26 000 euroa.

Lahjoitusvaroilla rakennetaan tulevaisuutta

Kampanjassa lahjoituksen sai kohdentaa joko yliopiston toiminnalle yleisesti tai jollekin kolmesta koulutustalasta: kauppatieteelliselle, taiteelliselle tai teknistieteelliselle alalle.

Aalto-yliopisto panostaa ensiluokkaiseen tutkimukseen ja opetukseen. Opiskelijoiden innostuksen tukeminen ja heidän valmentamisensa tulevaisuuden työelämään on yliopistolle tärkeä tavoite.

Lahjoitukset ovat osa Aalto-yliopiston pääomaa. Varat rahastoidaan yliopiston sidottuihin rahastoihin ja sijoitetaan pääomamarkkinoille yliopiston sijoitusstrategian mukaisesti.

Pääoman tuotoista muodostuva lisärahoitus edistää yliopiston taloudellista itsenäisyyttä ja parantaa yliopiston mahdollisuutta kohdistaa resursseja strategisille painopistealueille ja kehittää toimintaa korkeatasoisena yliopistona. Tulevina vuosina pääoman tuotoilla on tavoitteena kattaa noin 5 % yliopiston vuosittaisesta toimintabudjetista.

Lahjoitusten verovähennysoikeus jatkuu

Aalto-yliopisto jatkaa varainhankintaansa myös nyt päättyneen vastinrahakampanjan jälkeen. Lahjoitusten verovähennysoikeus jatkuu ainakin tämän vuoden loppuun, ja koskee niin yksityishenkilöitä kuin yrityksiä ja yhteisöjä. Vähennyskelpoisen lahjoituksen tulee olla vähintään 850 euroa vuodessa ja sen voi tehdä useassa erässä vuoden aikana.

Aalto-yliopisto perustettiin tammikuussa 2010 liittämällä yhteen Suomen muotoilun, talouden ja tekniikan kärkiyliopistot. Vuosien 2008–2011 aikana suomalaiset yritykset, organisaatiot ja yksityishenkilöt lahjoittivat Aalto-yliopistolle yhteensä noin 200 miljoonan euron pääoman, jolle valtio myönsi 2,5-kertaisen vastinrahoituksen. Yliopisto sai tämän varainhankinnan avulla yhteensä noin 700 miljoonan euron pääoman.

Yliopiston pääoman keräämisen varmistivat Teknologiateollisuus ry, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Liikesivistysrahaston kannatusyhdistys ry, Teollisuuden ja työnantajain Keskusliiton (TT) -säätiö, Tekniikan akateemiset ry, Suomen ekonomiliitto – SEFE ry sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Lisätietoja:
Ilkka Niemelä, rehtori 1.7. alkaen, [email protected]
koordinaattori Pirjo Peippo-Lavikka, puh. 050  512 2496.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.