Uutiset

Varainhankintakampanja onnistui yli tavoitteen

Kampanja keräsi lahjoituksina 23,5 miljoonaa euroa. Suurkiitos kaikille lahjoittajille!

Aalto-yliopisto on saanut Tulevaisuus tehdään nyt -varainhankintakampanjassaan lahjoituksia yhteensä 23,5 miljoonaa euroa. Kampanja-aika päättyy 30.6.2017.

Vuonna 2015 käynnistyneen valtion tukeman kampanjan tavoitteena oli kerätä 20 miljoonaa euroa rahalahjoituksina sekä laajentaa Aallon tukijoiden joukkoa. Valtion tuki lahjoitetuille euroille on arviolta noin 1-1,5 -kertainen. Valtion täydentävä rahoitus ja tarkka vastinrahakerroin selviävät myöhemmin.  

”Kiitän lämpimästi kaikkia lahjoittajiamme. Aalto-yliopisto on lyhyessä ajassa noussut kansainvälisesti kiinnostavaksi yliopistoksi. Lahjoitukset auttavat meitä vastaamaan entistä paremmin globaaleihin ja kansallisiin haasteisiin. Korkeatasoisella tutkimuksella ja uusien osaajien kouluttamisella pystymme luomaan Suomeen uutta työtä, talouskasvua ja hyvinvointia””, toteaa Ilkka Niemelä, joka aloittaa Aalto-yliopiston rehtorina 1.7.

Heart Campus – Sydämeni kampus -kampanja oli osa Tulevaisuus tehdään nyt -kampanjaa ja suunnattu Aalto-yhteisön jäsenille. Lähes 100 henkilöä osallistui jakamalla oman tarinansa tai kuvamuistonsa ja lahjoittamalla yhteensä 26 000 euroa.

Lahjoitusvaroilla rakennetaan tulevaisuutta

Kampanjassa lahjoituksen sai kohdentaa joko yliopiston toiminnalle yleisesti tai jollekin kolmesta koulutustalasta: kauppatieteelliselle, taiteelliselle tai teknistieteelliselle alalle.

Aalto-yliopisto panostaa ensiluokkaiseen tutkimukseen ja opetukseen. Opiskelijoiden innostuksen tukeminen ja heidän valmentamisensa tulevaisuuden työelämään on yliopistolle tärkeä tavoite.

Lahjoitukset ovat osa Aalto-yliopiston pääomaa. Varat rahastoidaan yliopiston sidottuihin rahastoihin ja sijoitetaan pääomamarkkinoille yliopiston sijoitusstrategian mukaisesti.

Pääoman tuotoista muodostuva lisärahoitus edistää yliopiston taloudellista itsenäisyyttä ja parantaa yliopiston mahdollisuutta kohdistaa resursseja strategisille painopistealueille ja kehittää toimintaa korkeatasoisena yliopistona. Tulevina vuosina pääoman tuotoilla on tavoitteena kattaa noin 5 % yliopiston vuosittaisesta toimintabudjetista.

Lahjoitusten verovähennysoikeus jatkuu

Aalto-yliopisto jatkaa varainhankintaansa myös nyt päättyneen vastinrahakampanjan jälkeen. Lahjoitusten verovähennysoikeus jatkuu ainakin tämän vuoden loppuun, ja koskee niin yksityishenkilöitä kuin yrityksiä ja yhteisöjä. Vähennyskelpoisen lahjoituksen tulee olla vähintään 850 euroa vuodessa ja sen voi tehdä useassa erässä vuoden aikana.

Aalto-yliopisto perustettiin tammikuussa 2010 liittämällä yhteen Suomen muotoilun, talouden ja tekniikan kärkiyliopistot. Vuosien 2008–2011 aikana suomalaiset yritykset, organisaatiot ja yksityishenkilöt lahjoittivat Aalto-yliopistolle yhteensä noin 200 miljoonan euron pääoman, jolle valtio myönsi 2,5-kertaisen vastinrahoituksen. Yliopisto sai tämän varainhankinnan avulla yhteensä noin 700 miljoonan euron pääoman.

Yliopiston pääoman keräämisen varmistivat Teknologiateollisuus ry, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Liikesivistysrahaston kannatusyhdistys ry, Teollisuuden ja työnantajain Keskusliiton (TT) -säätiö, Tekniikan akateemiset ry, Suomen ekonomiliitto – SEFE ry sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Lisätietoja:
Ilkka Niemelä, rehtori 1.7. alkaen, [email protected]
koordinaattori Pirjo Peippo-Lavikka, puh. 050  512 2496.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Eva Wahlström
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Luovuus tuki nyrkkeilyä ja päinvastoin

25 vuotta nyrkkeillyt Aallon alumni Eva Wahlström jakoi muistojaan ihmisistä ja kokemuksistaan, jotka olivat hänelle lopulta tärkeämpiä kuin menestys ja mitalit.
On the background, white radiant lines over a black bacground and only hair and shoulder of a person passing by visible
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Rahoitusta energiatehokkaan laskennan ja sarveiskalvon sairauksien varhaisen diagnostiikan kehittämiseen

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön myöntämä rahoitus kahdelle Aallon tutkimushankkeelle on yhteensä lähes 1,3 miljoonaa euroa.
Moderni onnellisuuden kehokartta on pitkälti samanlainen muinaisen Mesopotamian onnellisuuden kehokartan kanssa – poikkeuksena tästä on maksa, joka hohtaa muinaisilla mesopotamialaisilla silmiin pistävästi. Kuva: Moderni/PNAS: Lauri Nummenmaa et al. 2014, mesopotamialainen: Juha Lahnakoski 2024.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Miltä tunteiden kehokartat näyttivät muinoin ja nyt? Mesopotamiassa onnellisuus hohti paljon vahvemmin maksan alueella

Monitieteinen tutkijatiimi on pyrkinyt laajan tekstiaineiston avulla selvittämään, miten muinaisen Mesopotamian alueen ihmiset kokivat tunteita kehossaan tuhansia vuosia sitten. Analyysi perustuu noin miljoonaan muinaisen akkadin kielen sanaan, jotka ovat peräisin Uus-Assyrian valtakunnasta (934–612 eaa) säilyneiden savitaulujen nuolenpääkirjoituksesta.
Kolme valkoista, taiteltua paperirakennetta eri kokoisina ja muotoisina harmaalla pinnalla.
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näyttävä origamikartonki uudistaa kasvavia pakkausmarkkinoita

Origamitaitteet mahdollistavat kartongille täysin uusia ominaisuuksia ja tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon muun muassa korvaamaan muovia ja styroksia pakkauksissa. Esteettinen materiaali herättää kiinnostusta myös muotoilijoiden keskuudessa.