Uutiset

Uusia ideoita opetukseen – A!OLE-hanke osallistaa koko yhteisöä opetuksen kehittämisessä

Seuraava rahoitushaku päättyy 23.3.
Education@Aalto-tapahtuma, jossa painopiste on yhdessä kehittämisessä, järjestetään toukokuussa osana Aalto Festivaleja. Keskellä Tomi Kauppinen vuoden 2017 tapahtumassa. Kuva: Alisa Janits

Aalto-yliopiston A!OLE (Aalto Online Learning) -hanke on rahoittanut vuoden 2016 alusta alkaen pilotteja, joissa kehitetään Aallossa tarjottavaa opetusta. Tällä hetkellä A!OLEssa on yli 80 pilottia, jotka ovat tulleet avoimen ideahaun kautta.

A!OLEn projektipäällikkö Tomi Kauppinen kertoo, että rahoitetut hankkeet ovat olleet hyvin monenlaisia, aina interaktiivisista online-kirjoista ja tehtäväntarkistimista virtuaalitodellisuuteen ja oppimista tukevista peleistä videotuotantoon. Esimerkiksi suomen kielen MOOC-kurssi, kurssien pelillistäminen ja lisätty todellisuus interaktiivisessa tarinankerronnassa ovat olleet erinomaisia pilottiaiheita.

”Tänä vuonna odotamme erityisen paljon lisättyä ja virtuaalitodellisuutta, sekä pelillistämistä  hyödyntäviltä piloteilta. A!OLEsta rahoitetaan sellaisia ideoita, joissa on mahdollisimman paljon jotain uutta – ei sellaista, mikä on jo tuotannossa. Kaikkien ideaehdotusten pitää kehittää oppimista ja kursseja.”

Tapahtumat kasvattavat yhteisöllisyyttä

A!OLEn toimintafilosofiassa keskeisintä on yhteisöllisyys. Tällä hetkellä verkostossa on mukana jo noin 150 aaltolaista. Vuoden aikana järjestetään n. 40 tapahtumaa ja kahden isoimman tapahtuman eli toukokuisen Education@Aalto-tapahtuman ja joulukuussa järjestettävän Learning@Aalto Galan järjestelyihin osallistuu hyvinkin kolmekymmentä aaltolaista.

”A!OLEssa haluamme nimenomaan auttaa ihmisiä kohtaamaan. Kun ihmiset katsovat asioita ja kehityshankkeita eri suunnista, niin huippuahan siitä usein tulee.”

”Yhdessä ideoiminen ja oppiminen ovat upeita mahdollisuuksia. Ideat onkin hyvä tuoda mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kaikkien kommentoitaviksi. Palautteenanto on usein erittäin rikastuttavaa ja antaa uusia ajatuksia pilottien työstämiseen.”

Vapaus, luovuus ja luottamus tärkeitä

”Verkko-oppiminen on nykyaikaa. Ihmiset perehtyvät materiaaleihin verkossa ja kasvokkain käytävään työpajaan kokoonnutaan keskustelemaan ja reflektoimaan, mitä on opittu. Vapaus on tärkeää. Mikromanagerointi vain tappaa vapauden, luovuuden ja luottamuksen. Tarvitaan rakenteita, etappeja ja yhteisöllisiä tapahtumia, jotka tukevat vapauden ja luovuuden toteuttamista”, Tomi Kauppinen sanoo.

A!OLE-yhteisö on avoin kaikille aaltolaisille, jotka haluavat osaksi yhteisöä. Ajatus on, että jokaisella itsellään pitäisi myös olla verkostolle annettavaa.

”Haluamme olla niin sanottu valmennusverkosto, A!OLE Coaching Network, jossa jokaisella on halu olla sekä valmennettava että valmentaja. Moni on saanutkin huomata olevansa melkoinen asiantuntija”, Kauppinen kertoo.

Tomi Kauppinen toimii A!OLEn projektipäällikkönä. Hän on väitellyt Aallosta vuonna 2010 ja on jo 20 vuotta tehnyt sekä Suomessa että Saksassa mm. uutta mediaa, verkkoprojekteja, tietämyksen esittämistä ja tekoälyä, datavisualisointeja sekä tarinankerrontaa datan avulla. A!OLEn koordinaatioryhmän puheenjohtajana toimii tietojenkäsittelytekniikan professori Lauri Malmi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Nainen ja mies katsovat ylöspäin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miten kouluttaa ongelmanratkaisijoita? Uusi raportti valottaa parhaita käytäntöjä

Aalto Design Factoryn raportti korostaa koulutuksen opiskelijakeskeisyyttä, reaalimaailman haasteisiin tarttumista ja erilaisten toimijoiden yhteistyötä.
Näkymä YK:n ilmastokokous COP29 tapahtumapaikalta
Yhteistyö Julkaistu:

COP29-ilmastokokous: Aalto-yliopisto tarjoaa kestävän rakentamisen uusia ratkaisuja ja vetoaa maailman johtajiin

Aalto-yliopiston koordinoima kansainvälinen tutkijajoukko vetoaa maailman johtajiin: ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää täysin uusia tapoja yhdistää tiede ja politiikka.
Alumni Maria Kupila
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maria Kupila: ”Uskon vahvasti monitieteisen lähestymistavan voimaan”

Kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmasta valmistunut Maria Kupila on omaksunut monitieteisen lähestymistavan myös työssään liikkeenjohdon konsulttina. Hän uskoo, että muotoiluajattelun, teknologian ja strategisen analyysin yhdistäminen on avainasemassa tulevaisuuden haasteiden muuttamisessa mahdollisuuksiksi.
Mies sukeltamassa radikaalin luovuuden verkkokurssille. Kuva: Lina Jelanski
Opinnot Julkaistu:

Päivitä osaamistasi: opiskele radikaalin luovuuden perusteet

Luova ajattelu ja sen myötä kehittyvä muutoskyky ovat tulevaisuuden ydinosaamista kaikilla aloilla. Aalto-yliopisto avaa 14.11.2024 maksuttoman radikaalin luovuuden johdantokurssin verkossa suomeksi ja englanniksi.