Uutiset

Uusi G3-hanke kerää yhteen sote-alan innovatiivisimmat toimijat

Tulevaisuuden sote-palvelut vaativat parempaa vaikuttavuusperustaista johtamista.

Tulevaisuuden sote-palvelut vaativat parempaa vaikuttavuusperustaista johtamista. Maaliskuussa 2016 käynnistyvä G3-hanke kerää yhteen monitieteellisen ja kansainvälisesti verkottuneen tutkimusyhteisön: Aalto-yliopiston HEMA-tutkimusryhmän (terveydenhuollon tuotantotalous) sekä sote-alan innovatiivisimmat toimijat (Doctagon, Omasairaala, Noona Healthcare, HUR, HUS).

Tavoitteena on luoda teoreettisesti ja empiirisesti perusteltu ymmärrys sote-alan vaikuttavuuden johtamisesta ja siihen soveltuvista työkaluista. Hanke avustaa Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän muutosta tuomalla keskusteluun mahdollisuuden arvioida erilaisia ratkaisumalleja vaikuttavuuden näkökulmasta. Hanke on osarahoitettu Tekesin terveyden ja hyvinvoinnin ohjelmasta.

Lisätietoja:

Tomi Malmström, HEMA Research Institute, puh. 358 50 323 4775

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.