Uutiset

UNITE! -yliopistoverkoston opiskelijat osallistuivat virtuaalivaihtoon Aalto-yliopiston kesäkoulussa

Aalto-yliopisto kuuluu seitsemän eurooppalaisen yliopiston muodostamaan UNITE! -verkostoon. Yliopistoverkosto perustettiin vuonna 2019 edistämään liikkuvuutta, palveluja ja oppimista Euroopassa.
Students participate in virtual teamwork

Aalto-yliopiston kesäkoulu avasi kurssitarjontansa UNITE! -verkoston opiskelijoille lyhytkestoisten vaihtojen pilottina. Kymmenen UNITE! -opiskelijaa osallistui Digital Business Master Class -kesäkurssille (6 op). Teknisten alojen opiskelijat ympäri Eurooppaa olivat kiinnostuneita täydentämään opintojaan liiketoimintaosaamisella, joten vapaat paikat täyttyivät nopeasti. Kurssille osallistui opiskelijoita neljästä verkoston yliopistosta: Universitat Politècnica de Catalunyasta, Politecnico di Torinosta, TU Darmstadtista ja Kungliga Tekniska högskolanista.

Haastattelimme kahta UNITE! -verkoston kautta Digital Business Master Class -kurssille osallistunutta opiskelijaa. Kokemuksistaan kertoivat Vittorio Viale Politecnico di Torinosta ja Daniel Torán Mercadé Universitat Politècnica de Catalunyasta. Molemmat opiskelijat kehuivat virtuaalista oppimiskokemusta: 

“Pidin kurssista paljon. Epäilin ensin verkko-opiskelua. Kurssi oli kuitenkin hyvin järjestetty ja luennot olivat kaikille osallistujille saatavilla aikaeroista huolimatta. Alustat kuten Zoom ja Microsoft Teams auttoivat välttämään tyypilliset verkko-opetuksen ongelmat. Opettajat jakoivat opiskelijat luentojen aikana pienempiin ryhmiin ryhmätöitä varten. Meillä oli myös virtuaalinen kahvihuone”, Vittorio Viale kommentoi kurssikokemustaan. 

Daniel Torán Mercadé oli samaa mieltä: “Master Class -kurssi soveltui hyvin virtuaaliseen työskentelyyn. Opettajat järjestivät kiinnostavia ja osallistavia luentoja, joiden sisältö oli todella hyödyllistä kurssiprojektin kannalta.”

Kansainvälinen ja monitieteinen virtuaalinen oppimisympäristö

Lyhyet vaihdot tarjoavat perinteisten vaihtojen tapaan opiskelijoille mahdollisuuden kansainvälistymiseen. Sekä Vialella että Torán Mercadélla on kokemusta myös perinteisistä opiskelijavaihdoista.

Daniel Torán Mercadé nautti kurssin yritysprojektista: “Tiimikaverini osallistuivat hyvin aktiivisesti, joten pystyimme työskentelemään hyvin yhdessä näissäkin olosuhteissa.” Myös luennot tarjosivat paljon apua CGIn kanssa yhteistyössä toteutetun projektin ideointia varten. Projekti oli kurssin parhaita puolia myös Vittorio Vialen mielestä. Hän kuvaili yrityksen kanssa työskentelyä loistavaksi tavaksi yhdistää opiskelijat työelämään. 

Digital Business Master Class tarjosi opiskelijoille tervetulleen tilaisuuden työskennellä monitieteellisessä joukossa. “Aikaisemmissa vaihto-opinnoissani Japanissa opiskelin ainoastaan muiden insinööriopiskelijoiden kanssa. Tällä kurssilla pääsin työskentelemään eri taustoista tulevien ihmisten kanssa, mikä oli hyvin opettavaista! Teknologia kehittyy jatkuvasti, joten mielestäni arvokkaimpia taitoja oppii yhteisistä kokemuksista muiden osallistujien kanssa”, Viale pohtii.

Lyhytkestoisten vaihtojen kehitys jatkuu

Työ oppimismahdollisuuksien kehittämiseksi seitsemässä eurooppalaisessa yliopistossa jatkuu UNITE! -verkostossa. Globaali pandemia ja tarve joustaville ja saavutettaville liikkuvuuden muodoille ovat molemmat lisänneet virtuaalisten vaihtojen tärkeyttä.

Aalto-yliopiston kesäkoulun johtaja Laura Sivula korostaa koulutuksen innovaatioiden ja ohjelmakehityksen merkitystä: “Opiskelijaliikkuvuus on muuttunut hyvin nopeasti viimeisimmän vuoden aikana pandemian vuoksi. Tavoitteenamme on nyt kehittää sekä virtuaalisia että kampuksella järjestettäviä lyhyitä vaihtoja UNITE! -verkoston opiskelijoille. Koulutuksen innovaatiot tarjoavat täysin uudenlaisia kansainvälisiä kokemuksia sekä kotoa käsin että matkailun kautta. Nyt on oikea aika testata uusia opiskelijaliikkuvuuden muotoja.”

Lisätietoja:

Laura Sivula

Laura Sivula

Projektipäällikkö
School Services, BIZ

Lue lisää:

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

Aalto University Otaniemi Campus in Summer / Photo by Aalto University, Mikko Raskinen

UNITE-yliopistoverkosto – tulevaisuuden eurooppalaista yliopistoa rakentamassa

UNITE vastaa tieteellä ja teknologialla yhteiskunnan suuriin haasteisiin yhteistyössä opiskelijoiden, opetus- ja muun yliopistohenkilöstön kanssa, ja tarjoaa kansainvälisiä mahdollisuuksia tulevaisuuden osaajille. UNITE muovaa eurooppalaista korkea-asteen koulutusta monitieteisen, -kulttuurisen ja -kielisen koulutuksen, tutkimuksen ja yrittäjyyden avulla.

Unite-verkoston logo

Lyhytkestoiset etävaihdot tukevat digitaalista oppimista ja yhteistyötä

Opiskelijat 25 eri maasta kehittivät digitaalisia yhteistyötaitojaan haastepohjaisella Digital Business Master Class -kurssilla heinäkuussa 2020.

Person sitting on a pink couch in front of a big window holding a laptop

UNITE!-verkoston ydintavoitteet selkeytyivät hankkeen toisessa dialogitapahtumassa

UNITE!-hankkeen toinen dialogitapahtuma järjestettiin syys-lokakuun vaihteessa virtuaalisena kolmipäiväisenä tilaisuutena verkoston seitsemän eurooppalaisen yliopiston edustajille.

Workshop at the Unite University Network meeting at Aalto

UNITE! -yliopistoverkoston opiskelijat osallistuivat virtuaalivaihtoon Aalto-yliopiston kesäkoulussa

Aalto-yliopiston kesäkoulu avasi kurssitarjontansa UNITE! -verkoston opiskelijoille lyhytkestoisten vaihtojen pilottina. Kymmenen UNITE! -opiskelijaa osallistui Digital Business Master Class -kesäkurssille.

Students participate in virtual teamwork

UNITE-hanke kokoontuu Aallossa ja käynnistää yhteiseurooppalaisia toimintoja

EU-pilotin tavoitteena on tukea liikkuvuutta ja kehittää tukipalveluja ja oppimisympäristöjä.

EU-lippuja ison rakennuksen edessä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Lämpökamerakuva, Aalto-yliopisto.
Poikkeustilanteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaryhmät, tervetuloa virtuaalimatkalle aivokuvantamislaboratorioon

Laboratoriossa voi tutustua etänä esimerkiksi valheenpaljastuskokeeseen ja lämpökamerakuviin. Virtuaalivierailulle ovat tervetulleita muun muassa lukiolaiset, yläkoululaiset ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat.
Kuva: Aki-Pekka Sinikoski.
Poikkeustilanteet Julkaistu:

Suomalaiset ovat etätöissä tuotteliaita ja tyytyväisiä, mutta työyhteisön fyysinen etäisyys nakertaa jaksamista – uusia työtapoja tarvitaan

Vajaa vuosi pandemia-aikaa ja etätöitä, ja valtaosa tietotyötä tekevistä suomalaisista – yli 86 prosenttia – on edelleen tyytyväisiä työntekoon etänä.
Photo: Matti Ahlgren.
Poikkeustilanteet Julkaistu:

Juha Siivola on auttanut joulupukkia jo yli 30 vuotta - Erityisesti Japani on joulupukille tärkeä kohde

Siivola on vieraillut joulupukkina jouluparaateissa, ostoskeskuksissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa ja sairaaloiden lastenosastoilla.
Kandidaattikeskus
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu:

Otaniemen kampuksen poikkeusaukioloajat

Huomioithan rakennusten aukioloajat kampuksella käydessäsi. Otaniemen kampuksen rakennusten poikkeusaukiolot syksyllä 2020 sekä vuodenvaihteessa.