Uutiset

Lyhytkestoiset etävaihdot tukevat digitaalista oppimista ja yhteistyötä

Opiskelijat 25 eri maasta kehittivät digitaalisia yhteistyötaitojaan haastepohjaisella Digital Business Master Class -kurssilla heinäkuussa 2020.
Person sitting on a pink couch in front of a big window holding a laptop
Opiskelijat osallistuivat kurssille etänä ympäri maailmaa.

Yllätyksenä tulleet poikkeusolosuhteet pakottivat monet kesäkoulut ympäri maailman perumaan suunnittelemansa kurssit. Aalto-yliopiston kesäkoulu (Aalto University Summer School) onnistui kuitenkin siirtämään suurimman osan kursseistaan verkkoon ja näihin lukeutui myös haastepohjainen intensiivikurssi, Digital Business Master Class. Aikana, jolloin mahdollisuudet kansainväliseen fyysiseen liikkuvuuteen ovat vähäiset, verkko-opetus sai lämpimän vastaanoton niin Kauppakorkeakoulun partneriyliopistoilta kuin kansainväliseltä UNITE!-verkostolta (University Network for Innovation, Technology and Engineering -allianssi).

”Huomasimme koronapandemiasta kummunneen suuren tarpeen fasilitoiduille ja yhteistyötä painottaville verkkokursseille, joten kaksinkertaistimme sisäänottomäärämme Digital Business Master Class -kurssille”, kertoo Aalto-yliopiston kesäkoulun ohjelmajohtaja Laura Sivula. Kaikki 60 paikkaa täyttyivät ja moni jäi vielä jonopaikallekin. Osallistujat olivat Aallon opiskelijoita, kansainvälisten partneriyliopistojemme opiskelijoita, Aallon Avoimen yliopiston opiskelijoita sekä ammattilaisia ympäri maailman. Kurssin aikana opiskelijat tekivät ryhmissä projektityöt, joiden haasteet saatiin kesän kurssin kumppaniyrityksiltä CGI:tä, Hartwallilta ja Heleniltä.

Laura Sivula smiling at the camera wearing a white collared shirt and black jacket

Koronapandemia synnytti suuren kysynnän fasilitoiduille ja yhteistyötä painottaville verkkokursseille.

Laura Sivula, ohjelmajohtaja, Aalto University Summer School

Lue lisää kurssista englanninkielisiltä sivuiltamme.

Digital Business Master Class on kuuden opintopisteen maisteritason kurssi, jonka Kauppakorkeakoulu järjestää kaksi kertaa vuodessa osana Aalto University Summer School -ohjelman kurssitarjontaa. Kurssi on tarjolla seuraavan kerran maaliskuussa ja heinäkuussa 2021 joko Otaniemen kampuksella tai verkossa, jos tilanne niin edellyttää. Hakuaika ensi kevään kurssille avautuu kansainvälisille osallistujille lokakuussa. 

Students in front of Väre building of Aalto University campus

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.