Uutiset

UNITE!-verkoston ydintavoitteet selkeytyivät hankkeen toisessa dialogitapahtumassa

UNITE!-hankkeen toinen dialogitapahtuma järjestettiin syys-lokakuun vaihteessa virtuaalisena kolmipäiväisenä tilaisuutena verkoston seitsemän eurooppalaisen yliopiston edustajille.
Workshop at the Unite University Network meeting at Aalto
UNITE!-työpaja Aalto-yliopistossa helmikuussa 2020. Kuva: Mikko Raskinen.

Perustuu UNITE!:n verkkosivulla julkaistuun uutiseen.

Syys-lokakuun vaihteessa järjestettyyn UNITE!-hankeen toiseen dialogitapahtumaan ja sen moniin yleisötilaisuuksiin ja työryhmäkokouksiin osallistui yli 250 henkilöä UNITE!:n seitsemästä kumppaniyliopistosta. Osallistujat olivat pääosin verkoston yliopistojen henkilökuntaa ja opiskelijoita. Tapahtuman virtuaalinen formaatti vaati hieman soveltamista, varsinkin sen järjestämisestä vastuussa olleelta Lissabonin yliopistolta, mutta tarjosi myös uusia avauksia ja mahdollisuuksia monipuolisille työskentelytavoille. Dialogi toimi ainutlaatuisena alustana UNITE!:n sisäiselle yhteistyölle, jossa osallistujat pääsivät aktiivisesti vaikuttamaan hankkeen eri toimintoihin.

Dialogin keskeisiä käsiteltäviä aiheita olivat muun muassa UNITE-hankkeen työryhmien välisen yhteistyön tiivistäminen sekä hankkeen ajankohtaiset tavoitteet, kuten virtuaalisen kampuksen kehittäminen, yhteisten palvelujen kehittäminen ja virtuaaliliikkuvuuden edistäminen. Osallistujat tulivat monista eri taustoista ja rooleista, mikä mahdollisti monipuolisen kehitystyön, jonka tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden korkeakouluopetusta. Erityiskiitosta saatiin opiskelijoiden vahvasta osallistumisesta.

Dialogin kanssa samanaikaisesti järjestettiin EUniQ-hankkeen (Developing a European Approach for Comprehensive QA of (European) University Networks) vierailu UNITE!:ssa. EUniQ-hankkeessa kehitetään rakenteita ja käytänteitä eurooppalaisten yliopistoverkostojen laadunhallinnalle, ja UNITE! on yksi sen neljästä pilottiverkostosta. Kahden päivän ajan EUniQ:in asiantuntijat keskustelivat UNITE:n jäsenten ja ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa siitä, miten verkosto määrittelee, toteuttaa ja tarkistaa laatutavoitteitansa. Keskusteluissa oli mukana UNITE! opiskelijoita, akateemista henkilöstöä, laadunhallinnan asiantuntijoita, UNITE!-johtoportaan edustajia, UNITE!-rehtori sekä politiikan ja liike-elämän edustajia. EUniQ-paneelikeskustelun ensimmäisessä palautteessa todettiin, että UNITE!:lla on kestävä ja hyvä perusta laadunhallintamenetelmien edelleen kehittämiselle. EUniQ-panelistit olivat erityisen vaikuttuneita sitoutumisen ja innostuksen tasosta UNITE!-yhteisössä.

UNITE!-verkosto

UNITE!-verkosto (University Network for Innovation, Technology and Engineering) valittiin yhdeksi 17 ensimmäisestä korkeakouluverkostosta Euroopan komission Eurooppalaiset Korkeakoulut -hankkeeseen vuosille 2019-2022. UNITE!-verkosto koostuu seitsemästä yliopistosta Suomesta Portugaliin, ja siinä yhdistyvät Eurooppalaisten talousnäkymien, yrittäjyyden ja innovaatioiden alueet: Darmstadtin teknillinen yliopisto Saksasta, Aalto-yliopisto Suomesta, Grenoblen INP-insinööritieteiden korkeakoulut Ranskasta, KTH Royal Institute of Technology Ruotsista, Politecnico di Torino Italiasta, Universidade de Lisboa Portugalista ja Universitat Politècnica de Catalunya Espanjasta.

UNITE! yliopistoilla on takanaan vuosien kokemus menestyksekkäästä yhteistyöstä, mihin nojaten verkosto on sitoutunut toteuttamaan oppimisen, opetuksen ja tutkimuksen paradigman muutoksia eurooppalaisten perusarvojen mukaisesti ja niitä kunnioittaen.

Yliopistoverkosto Unite!
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Henry Tirri. Kuva: Terhi Ollikainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henry Tirri: Teknologialiiketoiminnan skaalaaminen vaatii vahvaa strategista ja psykologista osaamista

Hyvä professori tai liiketoimintajohtaja jakaa viisautta, joka karttuu vain vuosien myötä.
Aallon osasto Slushissa
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta

Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.