Uutiset

Toukokuun Aalto Festival keräsi tuhansia osallistujia

Kaksiviikkoisen festivaalin yli 40 tapahtumaa tekivät näkyväksi aaltolaisten osaamista Helsingissä ja Espoossa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn Aalto Festivalin ohjelmisto sisälsi huikean kattauksen näyttelyitä, seminaareja ja luentoja eri aloilta, muoti- ja elokuvanäytöksiä sekä paljon muita tapahtumia. Mukana olivat kaikki yliopiston korkeakoulut, ja jopa kolmannes tapahtumista oli poikkitieteellisiä.

Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaiden TOKYO ry:n perinteikkäiden myyjäisten kevätversio tarjosi pöytäkaupalla uniikkia taidetta, muotoilua ja käsitöitä Mediakeskus Lumeessa. Myyjäisissä oli kirjaimellisesti lämmin tunnelma, kun paikka täyttyi nuorten lupausten töistä kiinnostuneista ihmisistä.

Galleria Esplanadissa sijainnut pop up -galleria SUPERSTORE esitteli nuorten suunnittelijoiden teoksia, jotka sijoittuvat taiteen ja muotoilun välimaastoon. Festivaalin muut 14 näyttelyä toivat esille mm. graafista suunnittelua, tulevaisuuden arkkitehtuuria, tulkintoja taidekasvatuksen tulevaisuudesta, taiteen ja matematiikan risteytyksiä sekä bio- ja ympäristötaidetta.

Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat esittelivät lukukauden aikana toteuttamiaan elektronisia vempaimia Sähköpaja-kurssin loppunäytöksessä 22. toukokuuta. Tämän kevään projekteja olivat esimerkiksi hissillä ja aurinkokennoilla varustettu nukkekoti, Segway, mekaaninen televisio sekä erilaiset lentävät ja ryömivät alukset.

Poikkitieteellisen Product Development Project -kurssin loppunäytöksessä 22. toukokuuta nähtiin monia innovatiivisia ja yllätyksellisiä ratkaisuja yritysten antamiin tehtäviin. M_Cubed-tiimi (kuvassa) loi Konecranesille logistisen järjestelmän, joka tehostaa materiaalien kuljettamista sairaalaympäristössä ja siten säästää työtekijöiden aikaa potilaista huolehtimiseen.

Muodin pääaineen opiskelijoiden jokakeväinen muotinäytös on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen odotetuimmista muotitapahtumista. Näytös15 toi lavalle toinen toistaan taidokkaampia luomuksia satojen silmäparien eteen Suvilahden Kattilahallissa 22. toukokuuta.

Kuvataideopettajien koulutuksen 100-vuotisjuhlan kunniaksi toukokuussa järjestettiin useita näyttelyitä ja tapahtumia, jotka olivat myös osa Aalto Festivalia. Taidekasvatuksen monimuotoisuus oli esillä niin Ateneumissa (kuvassa) kuin Kampin kauppakeskuksessakin, jossa tyhjään liiketilaan avautui taidenäyttely.

Festivaali toi Aalto-yliopiston osaamista esille myös lukuisin seminaarein ja luennoin. Aiheet käsittelivät niin digitaalista kulttuuriperintöä, kestävää kehitystä ja energian tulevaisuutta, muotoilua valtionhallinnossa kuin muotia ja väri- ja materiaalisuunnitteluakin. Design for All -seminaarissa (kuvassa) oli tupa täynnä 29. toukokuuta. Seminaarissa esiteltiin erilaisia palveluita ja ympäristöjä, jotka huomioivat kaikki käyttäjät.

Aalto Festival oli näkyvä osa Helsingin ydinkeskustaa, jossa Aalto Festivalin Info Kontti toi uutta festivaalia tutuksi kaupunkilaisille 18.–27. toukokuuta. Kontissa Aalto-yliopiston opiskelijat jakoivat festivaalikatalogeja ja -tikkareita sekä neuvoivat yleisöä festivaaliin liittyvissä kysymyksissä.

Osa Aalto Festivalin tapahtumista jatkuvat vielä festivaalin päättymisen jälkeen. Esimerkiksi arkkitehtuurin laitoksen Wood Program -kurssilla rakennettu Säie-paviljonki on avoinna yleisölle 23. elokuuta saakka Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä pihalla.

Kesä-elokuussa ehdit tutustua lisäksi huonekalusuunnitteluun Luku III -näyttelyssä, uuteen surffi-innovaatioon Kalasataman Surf’N’Art Cityssä, arkkitehtuurin laitoksen diplomitöihin Final Works -näyttelyssä sekä taidekasvatuksen opiskelijoiden teoksiin KUVIS1000 Node -näyttelyssä. Tarkemmat tiedot ja aukioloajat löydät osoitteesta aaltofestival.fi.

Aalto Festival järjestettiin 18.–31. toukokuuta lukuisissa paikoissa ympäri Helsinkiä ja Espoota. Festivaali esitteli Aalto-yliopiston opiskelijoiden, valmistuneiden ja akateemisten osaamista yli 40 tapahtumassa. Lue lisää Aalto Festivalin nettisivuilta aaltofestival.fi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Lahjoittaja-alumni Emma Aerin perhe, Kauppakorkeakoulu
Yliopisto Julkaistu:

Yhteinen Kauppis- ja KY-historia tuntuvat todella tärkeiltä, sanoo toimitusjohtaja Emma Aer

Aerin suvulla on jo neljännen polven opiskelijaedustus Kauppakorkeakoulussa.
Summer school students picking berries in Nuuksio.
Opinnot Julkaistu:

The arts summer school course 2023 Living with wood(s) focuses on sustainable ways to use timber, wood and forests

The mission is to look sustainable ways to use forests both in their natural form and as industrial resource and create living environments built in wood and in balance with surrounding nature.
Researchers having a discussion in a meeting room with their laptops open on the table
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja VTT:n tutkimushankkeessa kehitetään uudenlaisia entsyymejä

Hankkeessa tutkitaan tekoälyn avulla entsyymien ja proteiinien toimintamekanismia, joka on biologian ja biotekniikan merkittävä perustutkimuksellinen kysymys.
Palkittu teos, värikäs Asuntoarkkitehtuurin käsikirja nojaa rosoista tiiliseinää vasten
Palkitut Julkaistu:

Asuntoarkkitehtuurin käsikirjalle Rakentamisen ruusu -palkinto

Palkinnon myöntää Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.