Uutiset

Tohtorikoulutus 2.0 – Vastaako tohtorikoulutus muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin?

Tekniikan alan tulevat kunniatohtorit ottavat kantaa tohtorikoulutuksen haasteisiin yleisölle avoimessa paneelissa 14. kesäkuuta.

Julkisuudessa usein esitetyn väitteen mukaan työnantajien mielestä tuore tohtori on liian vanha, liian teoreettinen, liian kapea-alainen, kykenemätön ja haluton pureutumaan käytännön ongelmiin sekä ryhmätyötaidoiltaan puutteellinen.

Huomattava osa tänä vuonna promovoitavista tohtorista on kuitenkin noin kolmekymppisiä, joiden tutkimusportfolioon sisältyy yritysyhteistyötä ja jotka ovat työskennelleet vapaaehtoisina Slushissa tai osallistuneet muilla tavoin start-up -toimintaan. Samanaikaisesti tutkimuksen ja kehitystyön arvo jatkaa kasvuaan, kun digitalisaatio ja palvelullistuminen mullistavat perinteisimmätkin teollisuuden alat.

Pystyykö tohtorinkoulutus vastaamaan muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin: miten pidämme tohtoreiden koulutuksen ajan tasalla ja miten käytänteitä tulisi kehittää? Miten tutkimuksen vaikutusta teollisuudessa voidaan vahvistaa ja millä keinoilla tohtoreille avataan ovia yrityksiin sekä tehostetaan teollisuuden ja tiedeyhteisön yhteistyötä?

Tule mukaan paneelikeskusteluun ja kuulemaan kunniatohtoreita, jotka ovat itse loistavia esimerkkejä eri alojen onnistuneesta verkostoitumisesta.

Paneelissa ovat mukana 15.6. kunniatohtoreiksi promovoitavat professori Jon CrowcroftCambridgen yliopistosta, pääjohtaja Lea Kauppi Suomen ympäristökeskuksesta, professori John Shawe-Taylor University College London -yliopistosta, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja professori Ichiro Terasaki Nagoyan yliopistosta. Kunniatohtoreiden tarkemmat esittely sivulla http://ceremonyweek.aalto.fi/fi/tekniikan_promootio_2018/hedersdoktorer2018/

Vararehtori Tuija Pulkkinen toimii paneelin puheenjohtajana.

Tilaisuuden kieli on englanti.

Paikka: Lumituuli auditorio, Dipoli
Aika: torstaina 14.6. klo 13–15, jonka jälkeen kahvitarjoilu

Tervetuloa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Ilmakuva modernista kaupunkimiljööstä, jossa on viherkattoisia ja aurinkopaneelein varustettuja rakennuksia veden äärellä.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopistolle merkittävä rahoitus vihreän siirtymän tutkimukseen

Suomen Akatemian myöntämä rahoitus vauhdittaa energiajärjestelmien, mikroelektroniikan ja kestävien kaupunkien tutkimusta.
Sinipunainen liukuväritausta ja ilmapallojen päällä leijuva podiumi, jonka päällä valkoista savua, josta hohtavat valon eri spektrit.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2024 voittaja on AALTOLAB Virtual Laboratories

Aalto-yliopiston vuoden 2024 avoimen tieteen palkinnon saaja on valittu.
Uusi aiempaa herkempi infrapunasensori tuo hyötyjä moneen eri teknologiaan. Kuva: Aalto-yliopisto / Xiaolong Liu
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat kehittivät infrapunasensoreista aiempaa herkempiä

Uuden teknologian uskotaan olevan suoraan integroitavissa esimerkiksi itseohjautuviin autoihin.
Ryhmä ihmisiä poseeraa amfiteatterin suurilla kivirapuksilla. Rakennuksen takana on suuret ikkunat ja vihreä katto.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon vuosi 2024: Avaruustutkimusta uusilla taajuuksilla, rakkauden aivokuvia, kaupunkivihreää ja paljon muuta

Aalto-yliopiston vuosi 2024 piti sisällään innovaatioita, inspiraatiota ja roppakaupalla radikaalia luovuutta – tässä katsaus siihen.