TkT Mari Lundström materiaalitekniikan Assistant Professor -tehtävään

Professori Mari Lundströmin tutkimusryhmä Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksella etsii sekundäärisistä raaka-aineista metalleja ja kehittää menetelmiä ja prosesseja, joilla metallit saataisiin paremmin talteen ja kierrätykseen. Tutkimusta motivoi pyrkimys kestävään kehitykseen.
”Tuotteet esimerkiksi elektronisissa ja energiasovelluksissa ovat entistä monimutkaisempia. Jotta metallien riittävyys voidaan taata, täytyy kehittää uusia metallien kierrätys- ja talteenottoteknologioita", professori Lundström sanoo. "Hydrometallurgia on välttämätön työkalu, joka mahdollistaa selektiivisen metallien talteenoton kompleksisista kierrätysraaka-aineista”, hän jatkaa.
Professori Lundströmin tutkimusryhmän työ on suureksi osaksi kokeellista toimintaa ja mallinnusta, sisältäen paljon esimerkiksi sähkökemiallisia kokeita, liuotuskokeita, analyyseja ja prosessimallinnusta, mutta myös metallurgisen tiedon mallinnusta.
Mari Lundström aloitti professorin tehtävässä Aalto-yliopistossa helmikuussa 2015. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia teollisuudessa Outotecin palveluksessa.
Lue lisää uutisia

Avattaria ja aitoja kohtaamisia
Aalto-yliopiston tutkijat ovat tutkimushankkeissaan mukana luomassa uudenlaista neuvolaa ja myönteistä synnytyskokemusta. Visioissa huomioidaan teknologian luomat mahdollisuudet, kuten synnytyksen simulointi kolmiulotteisessa videokonferenssissa avattaren eli virtuaalihahmon välityksellä. Toisaalta tutkijat mielellään säilyttäisivät parhaat käytänteet menneestä, kuten perinteisen neuvolakortin, aidot kohtaamiset sekä rotinat, vierailut katsomaan vastasyntynyttä ruokalahjojen kera.
Unelmana yrittäjyys – sitä ennen Sahar Babaeipour haluaa valmistua tohtoriksi
Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen väitöskirjatutkija Sahar Babaeipourin tutkimus tähtää kestävämpään pakkausteollisuuteen.
Biopohjaisia lankoja kehittävä Matteo Iannacchero: ”Arvostan tieteen vapautta”
Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa tekemässään väitöstyössä Iannacchero hyödyntää koneoppimista ekologisesti kestävien elektronisten lankojen kehittämisessä. Näin on mahdollisuus löytää jotain aivan uutta.