Uutiset

Tekniikan päivät: Koneiden suunnittelun tulevaisuus

Kari Tammi ja Jani Romanoff kertovat koneiden suunnittelun digitaalisista kaksosista ja laskennallisista työkaluista laivasuunnittelussa
Älynosturi, Aalto-yliopisto
Älynosturi, Aalto-yliopisto

Tehokkaammat, automatisoidummat ja kestävämmät koneet edellyttävät uusia ideoita. Ideoiden vieminen käytäntöön edellyttää koneinsinööriä. Luovan ongelmanratkaisukyvyn lisäksi insinöörillä on käytössään joukko työkaluja, kuten teknisen laskennan ohjelmia, mitoitussääntöjä sekä kokeelliseen tutkimukseen nojaavaa tietoa. Nykyään tiedonlähteenä toimii myös perusteellinen ymmärrys koneen käytöstä. Käytönaikaista tietoa tarjoavat teollisen internetin kautta saatavat mittaukset.

Insinöörin haasteeksi jää laskennan ja mittausten yhdistäminen tavalla, joka yhdistää kestävän kehityksen, turvallisuuden, toiminnallisuuden ja kustannusten asettamat vaatimukset.

Tule kuuntelemaan esitelmiä Koneiden suunnittelun tulevaisuudesta torstaina 12.1. klo 11–12.45 Porthaniaan.

https://tieteenpaivat.fi/fi/ohjelma-2023/torstai-12-1/tekniikan-paivat-koneiden-suunnittelun-tulevaisuus

Tekniikan päivät on osa Tieteiden päiviä, joka on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tiedetapahtuma: eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tieteen päivät järjestetään Helsingissä viisipäiväisinä joka toinen vuosi tammikuussa. Muissa yliopistokaupungeissa järjestetään kaksipäiväisiä Tieteen päiviä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.