Robottiviikolla pohditaan robotiikan tulevaisuudennäkymiä Suomessa
Viime syksynä järjestetty Robotiikan tulevaisuudennäkymät Suomessa -seminaari saa jatkoa myös tänä vuonna. Aalto-yliopisto järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa seminaarin perjantaina 28.11.2014 kansallisen robottiviikon yhteydessä. Seminaarin ohjelma keskittyy kansallisen robotiikan tiekarttatyöhön alustusten sekä työpajojen kautta. Suomen kansallinen robotiikan tiekartta on tutkijoiden ja yritysmaailman yhteinen hanke saada Suomelle järjestelmällinen ja kansallinen suunnitelma robotiikan kehittämiselle. Robotiikan tiekartta ohjaisi alan kotimaista kehitystä kiihtyvässä kansainvälisessä kilpailussa.
– Robotiikan uskotaan olevan seuraava maailman mullistava teknologia, jolla voi olla jopa yhtä suuri yhteiskunnallinen merkitys kuin tietokoneiden yleistymisellä. Ala tarvitsee yhtenäisen suunnan ja suunnitelman, jotta pienenä maana pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa, professori Ville Kyrki Aalto-yliopistosta perustelee.
Yhteistyöseminaarissa puhujina ja kutsuttuina ovat alan päätoimijat ja tavoitteena suunnitella robotiikan tulevaisuutta Suomessa. Tiekarttatyön valmistelussa mukana ovat Aalto-yliopisto, VTT, Oulun yliopisto, IEEE Finland CS/RA/SMC Chapter, Suomen Robotiikkayhdistys ry ja FIMA Forum for Intelligent Machines ry. Tiekartta valmistunee kevään 2015 aikana.
Robottiviikolla monipuolinen ohjelma
EU-Robottiviikko ja samalla Suomen kansallinen robottiviikko järjestetään 24.11–30.11.2014. Robottiviikon tavoitteena on edistää tietoisuutta robotisaatiosta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan, ihmisiin ja liiketoimintaan sekä kannustaa ja innostaa nuoria opiskelemaan ja työllistymään alalla. Robottiviikko järjestetään Helsingin Viikissä, Tekniikan museon vieressä sijaitsevassa Robottilaaksossa.
Aalto-yliopisto on mukana näytteilleasettajana Robottilaaksossa. Lisäksi älykkään robotiikan professori Ville Kyrki on mukana paneelikeskusteluissa keskiviikkona ja torstaina.
Lisätietoja Robotiikan tulevaisuudennäkymät Suomessa -seminaarista ja ilmoittautuminen
Seminaarin aika ja paikka:
perjantai 28.11.2014 klo 9-16, Otaniementie 17, TUAS-talo, sali TU2