Uutiset

Professori Päivi Törmästä Millennium-palkintolautakunnan puheenjohtaja

Nimekkäistä tieteentekijöistä koostuva kansainvälinen lautakunta arvioi ehdokkaat miljoonan euron arvoisen teknologiapalkinnon saajiksi.

Tekniikan Akatemian hallitus on valinnut neljä uutta jäsentä kansainväliseen Millennium-palkintolautakuntaan. Lautakunnan puheenjohtajaksi se nosti Aalto-yliopiston professori Päivi Törmän, ja kolmeksi muuksi uudeksi jäseneksi FIMM:n vierailevan professorina toimivan Jonathan Knowlesin, Vision+- sijoitusrahaston toimitusjohtajan Tero Ojanperän sekä GE Healthcare Finlandin johtavan tutkijan Hanna Viertiö-Ojan.

”Tieteen ja teknologian kehitys on aina ollut välttämätön edellytys sivistykselle ja hyvinvoinnille. Millennium-palkinto kertoo tästä konkreettisten ja inspiroivien esimerkkien kautta”, valinnastaan iloitseva Törmä sanoo.

Palkintolautakunnan jäsenet – kahdeksan nimekästä tieteentekijää akateemisesta maailmasta ja liike-elämästä – edustavat teknologian useita eri osa-alueita. Päivi Törmä on perustieteiden korkeakoulun professori ja laskennallisen nanotieteen huippuyksikkö COMPin johtaja ja teoreettisen fysiikan tutkija, jonka tutkimuskohteina ovat pitkän kantaman koherenssi-ilmiöt, ultrakylmien kaasujen teoria, nanoplasmoniikka, kvanttioptiikka sekä nano- and mikroelektroniikka. Törmä on valittu akatemiaprofessoriksi viisivuotiskaudeksi 2017–2021.

Palkinto parempaa elämää edistäville innovaatioille

Millennium-teknologiapalkinto on suomalainen tunnustus parempaa elämää edistäville innovaatioille. Palkinto tukee ja nostaa esiin teknologian tutkimusta sekä tekee Suomea tunnetuksi teknologiamaana. Miljoonan euron arvoinen palkinto jaetaan joka toinen vuosi; seuraavan kerran toukokuussa 2018.

Kansainvälinen palkintolautakunta seuloo ja arvioi Millennium-teknologiapalkinnon nimeämiset. Palkintolautakunnan jäsenet pääsevät käsiksi kaikkeen nimeäjien laatimaan aineistoon ja he perehtyvät lupaavimpiin ehdokkaisiin tarkemmin. Tekniikan Akatemian hallitus valitsee palkintolautakunnan jäsenet Aalto-yliopiston tekemien ehdotusten perusteella. Kunkin jäsenen toimikausi on enintään kahdeksan vuotta.

Lisätietoja (Tekniikan Akatemia, taf.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nainen ja mies katsovat ylöspäin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miten kouluttaa ongelmanratkaisijoita? Uusi raportti valottaa parhaita käytäntöjä

Aalto Design Factoryn raportti korostaa koulutuksen opiskelijakeskeisyyttä, reaalimaailman haasteisiin tarttumista ja erilaisten toimijoiden yhteistyötä.
Valkoinen kukka edessä, ihmisiä taustalla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miehet, ruotsinkieliset ja maisterin tutkinnon suorittaneet omistavat eniten listaamattomien yritysten osakkeita

Ensimmäisessä kattavassa selvityksessä suomalaisten henkilöomisteisten listaamattomien osakeyhtiöiden omistajista selvisi muun muassa se, että vain kolme prosenttia väestöstä omistaa näiden yhtiöiden osakkeita.
Kolme opiskelijaa ryhmätyön äärellä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun lähestymistapa kestävään kehitykseen kauppatieteiden koulutuksessa on ainutlaatuinen Euroopassa

Meillä on yli 30 vuoden kokemus kestävän kehityksen aiheisiin liittyvästä tutkimuksesta, joten voimme nojautua opetuksessa huipputason tutkimukseen, sanoo dekaani Timo Korkeamäki.
Kuva, jossa esitellään Cyber Citizen -hankkeen lopputuotteet: SecPort-portaali sekä kyberturvallisuuteen keskittyvä peli.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Cyber Citizen -hanke kehittää eurooppalaisten kyberturvataitoja pelillistämisen avulla

Aalto-yliopisto ja liikenne- ja viestintäministeriö ovat toteuttaneet laajan Cyber Citizen -hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää arkipäivän kyberturvataitojen osaamista Euroopan unionin alueella.