Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuuden tuore tutkimus "Collaboration and Innovation in the Northern Dimension Countries"

Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuuden (NDPC) äskettäin julkaisema tutkimus esittää seitsemän monialaista innovaatioelementtiä, jotka tulisi ottaa huomioon kehitettäessä tätä aluetta koskevaa politiikkaa:
- Yhteydet ovat avain monialaisen innovaatiotiimityön valmisteluvaiheessa;
- Kulttuuri- ja luovien alojen rooli monialaisen innovaation välittäjinä tai aloitteentekijöinä tulisi ymmärtää paremmin;
- Monitasoisten lähestymistapojen tulisi kattaa eri kumppaneiden ottamat innovaatioriskit;
- Hyväksytään laajempi määritelmä kulttuuri- ja luovien alojen innovaatioille ja niiden vaikutuksille (mukaan lukien "pehmeät" innovaatiot);
- On kiinnitettävä huomiota vaikutusten pitkäaikaiseen arviointiin ja tulosten seurantaan;
- Laajempi visio alojen välisistä innovaatioista suhteessa kestävän kehityksen tavoitteisiin on oltava oikea-aikainen;
- Kehitettävä oikeudellinen kehys helpottaa kulttuuri- ja luovien alojen osallistumista monialaiseen innovaatioon.
Tutkimus “Collaboration and Innovation in the Northern Dimension Countries” toteutettiin EU:n rahoittamassa tutkimushankkeessa “Cross-sectoral cooperation and innovation within Creative and Cultural Industries – practices, opportunities and policies within the area of the Northern Dimension Partnership on Culture”. Hanke suunniteltiin ja sen toimintaa tuki NDPC:n sihteeristö.
Yksi projektin tavoitteista oli tukea NDPC:n vuosien 2021–2024 strategian kehittämistä. Hankkeen tulosten ovat kiinnostavia poliittisille päättäjille sekä kulttuurialojen ja luovien alojen edustajille pohjoisen ulottuvuuden alueella. NDPC toivoo, että tutkimuksessa esitetyt ideat auttavat käynnistämään uusia politiikan parannuksia ja rajat ylittäviä innovaatioita laajemmassa pohjoisen ulottuvuuden innovaatioekosysteemissä.
Tutkimuksen päätavoitteena oli arvioida kulttuuri- ja luovien alojen kykyä muodostaa yhteyksiä muihin aloihin ja myötävaikuttaa monialaiseen innovaatioon. Tutkimus tarjoaa pohjan määritellä kulttuuri- ja luovien alojen monialaisten innovaatioiden potentiaalin ja pohjoisen ulottuvuuden maihin liittyvät kansainväliset mahdollisuudet. Tutkimuksen taustana oleva lähestymistapa perustui 121 äskettäiseen tapaustutkimukseen ja 11 maasta saatuihin analyyseihin, jotka kerättiin yhdeksän kuukauden aikana yli 100 avustajan tuella.
Hankkeeseen sisältyi myös neljä temaattista asiantuntijoiden ryhmätapahtumaa, neljä Policy Brief -julkaisua, yksi tieteellinen julkaisu ja muita artikkeleita sekä yhteenvetotapahtumia. Tietoa projektista ja sen tuloksista on saatavana uudelta verkkosivulta:
Projektin päätöstapahtuma 11.3.2021 sisälsi tutkimuksen tulosten esittelyn sekä palaute- ja verkostoitumistilaisuuden kulttuuri- ja luovien alojen edustajien ja asiantuntijoiden kanssa pohjoisen ulottuvuuden alueelta.
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia
Otaniemessä kehitetty uusi supermusta materiaali puusta
Tieteen ja teknologian alati kehittyvässä maailmassa on tiettyjä ilmiöitä, jotka kiehtovat jatkuvasti niin tieteentekijöitä, taiteilijoita kuin suurta yleisöäkin. Yksi tällainen ilmiö on supermustat materiaalit.
Älyrakennukset, käyttäjäkokemus ja kestävyys: Talotekniikan avainasema 2030
Talotekniikka 2030 -ryhmän perustamisen pontimena oli rakentamisen muutos yhä teknisemmäksi ja siitä seuraava tarve muuttaa vakiintuneita toimintatapoja ja talotekniikan asemaa. Talotekniikan rooli rakentamisen arvoketjussa -tutkimus pureutui näihin ydinkysymyksiin. Haastattelimme tutkimuksen tekijöitä.
Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuussa 2024
lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuun orientaatiopäiville!