Uutiset

Pitkä opiskelijaura huipentuu promootioon

Tekniikan korkeakoulujen yhteisessä tohtoripromootiossa 7.10.2016 tohtorihattunsa saa joukko uusia tekniikan ja filosofian tohtoreita.
www_promootio_2014_fi.jpg

Tohtoritutkinnon merkitys on muuttunut vuosikymmenien aikana ja sen suorittaminen oli aikoinaan mahdollinen vain harvoille. Useimmiten tohtorintutkinnon suorittanut jäi akateemiselle uralle. Nykyään suurin osa tohtoreista tekee uransa julkisella sektorilla ja elinkeinoelämässä. Vaikka tohtoreiden määrä on kasvanut, heidän yhteiskunnallinen merkityksensä on entistä suurempi.

”Nuoret tohtorit ovat avainasemassa yliopiston tutkimustulosten ja tutkimusosaamisen viemisessä akateemisesta maailmasta muun yhteiskunnan käyttöön. Tohtorin osaamisella ja asenteella on ratkaiseva merkitys Suomen tulevaisuudelle”, sanoo dekaani Jouko Lampinen Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta.

Kunniatohtorit ja riemutohtorit mukana juhlinnassa

Promootiossa promovoidaan vuoden 2014 promootion jälkeen valmistuneiden tohtoreiden lisäksi yksitoista uutta kunniatohtoria. Tulevat tekniikan kunniatohtorit ovat professori Pedro Echenique, professori Nader Engheta, akateemikko Riitta Hari, professori Akira Isogai, diplomi-insinööri Ilkka Kivimäki, vuorineuvos Matti Lievonen, emeritusprofessori Yukitaka Murakami, professori Pei Gang, insinööriprikaatikenraali Kari Renko, professori Magdalena Salazar Palma ja professori Mirja Salkinoja-Salonen.

Tämän vuoden promootioon osallistuu myös pieni joukko riemutohtoreita. Riemutohtorin arvonimen voi saada henkilö, jonka valmistumisesta tohtoriksi on kulunut vähintään 50 vuotta.

Promootio on yliopiston arvokkain juhlatilaisuus. Promootiossa vihitään, eli promovoidaan eri tieteenalojen tohtoreita ja kunniatohtoreita ja osassa yliopistoja myös maistereita. Ajatuksena on, että tutkinnon suorittaneet otetaan promootiossa tiedeyhteisönsä täysivaltaisiksi jäseniksi ja esitellään yhteisölle.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19 taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Picture of Marika Tervahartiala and Kamyar Hasanzadeh after the event in front of the Hybrid Stage area.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näkymiä avoimeen dataan: Aalto Research Data Uncovered

Marika Tervahartiala ja Kamyar Hasanzadeh astuivat lavalle kertomaan tutkimuksestaan geograafisen ja visuaalisen datan parissa avoimen datan näkökulmasta.