Uutiset

Pitkä opiskelijaura huipentuu promootioon

Tekniikan korkeakoulujen yhteisessä tohtoripromootiossa 7.10.2016 tohtorihattunsa saa joukko uusia tekniikan ja filosofian tohtoreita.
www_promootio_2014_fi.jpg

Tohtoritutkinnon merkitys on muuttunut vuosikymmenien aikana ja sen suorittaminen oli aikoinaan mahdollinen vain harvoille. Useimmiten tohtorintutkinnon suorittanut jäi akateemiselle uralle. Nykyään suurin osa tohtoreista tekee uransa julkisella sektorilla ja elinkeinoelämässä. Vaikka tohtoreiden määrä on kasvanut, heidän yhteiskunnallinen merkityksensä on entistä suurempi.

”Nuoret tohtorit ovat avainasemassa yliopiston tutkimustulosten ja tutkimusosaamisen viemisessä akateemisesta maailmasta muun yhteiskunnan käyttöön. Tohtorin osaamisella ja asenteella on ratkaiseva merkitys Suomen tulevaisuudelle”, sanoo dekaani Jouko Lampinen Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta.

Kunniatohtorit ja riemutohtorit mukana juhlinnassa

Promootiossa promovoidaan vuoden 2014 promootion jälkeen valmistuneiden tohtoreiden lisäksi yksitoista uutta kunniatohtoria. Tulevat tekniikan kunniatohtorit ovat professori Pedro Echenique, professori Nader Engheta, akateemikko Riitta Hari, professori Akira Isogai, diplomi-insinööri Ilkka Kivimäki, vuorineuvos Matti Lievonen, emeritusprofessori Yukitaka Murakami, professori Pei Gang, insinööriprikaatikenraali Kari Renko, professori Magdalena Salazar Palma ja professori Mirja Salkinoja-Salonen.

Tämän vuoden promootioon osallistuu myös pieni joukko riemutohtoreita. Riemutohtorin arvonimen voi saada henkilö, jonka valmistumisesta tohtoriksi on kulunut vähintään 50 vuotta.

Promootio on yliopiston arvokkain juhlatilaisuus. Promootiossa vihitään, eli promovoidaan eri tieteenalojen tohtoreita ja kunniatohtoreita ja osassa yliopistoja myös maistereita. Ajatuksena on, että tutkinnon suorittaneet otetaan promootiossa tiedeyhteisönsä täysivaltaisiksi jäseniksi ja esitellään yhteisölle.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professori Monika Österberg.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Monika Österbergin tiimille Vaikuttavuussäätiön rahoitus biopohjaisten pakkausmateriaalien kehittämiseen

Kemian tekniikan korkeakoulun professori Monika Österbergin tiimin saamassa rahoituksessa Aalto-yliopisto ja Kemira tutkivat mahdollisuuksia kehittää täysin biopohjaisia pakkausmateriaaleja ja vähentää näin muovin käyttöä pakkausteollisuudessa.
participants at the Unite! Dialogue poster session
Yliopisto Julkaistu:

Unite! katsoo tulevaisuuteen

Yli 250 akateemista ja palveluhenkilökuntaan kuuluvaa sekä opiskelijaa yhdeksästä eurooppalaisesta yliopistosta osallistui Unite!-allianssin kuudenteen Dialogi-tapahtumaan, joka järjestettiin Politecnico di Torinossa 20.-22.9.2022.
A dirtroad on campus going through the woods. Trees are in autumnal colours. I love campus logo badge in the upper right corner.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Miltä kampus näyttää tänään ja viiden vuoden kuluttua?

ACRE-päivä ja yhteisön I love campus -kierrokset kutsuvat ihastumaan kampukseen.
Kovasen vesipullot auton istuinten käsinojine päässä
Yliopisto Julkaistu:

”Nolla kaksisataa, kuusi nolla, kuusi nolla”. Kovasella.

Toimitusjohtaja Eeva Kovanen on luotsannut perheyrityksen henkilökuljetustoiminnasta sijoitusyritykseksi.