Uutiset

“Parasta oli rentous ja monipuoliset alumnit” – opiskelijat ja alumnit kohtasivat Meet Your Community -tapahtumassa

Kauppakorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijoille eli mursuille suunnatussa tapahtumassa eri pääaineista valmistuneet alumnit kertoivat urakokemuksistaan ja antoivat opiskelijoille neuvoja pääainevalintaan ja työllistymiseen.
Kandidaattikeskus, Otakaari 1
Kandidaattikeskus Otaniemessä.

Maaliskuun lopussa järjestettiin jo yhdeksättä kertaa Meet Your Community -tapahtuma mursuille osana Opinnot haltuun -kurssia. Tapahtuman tavoitteena oli tukea mursujen kevään pääainevalintaa sekä luoda yhteisöllisyyttä opiskelijoiden ja koulusta valmistuneiden alumnien välillä verkostoitumisen merkeissä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa läsnätilaisuutena Otaniemessä sitten vuoden 2019. 

Kauppatieteiden opiskelijat työllistyvät hyvin kaikista pääaineista 

Aluksi opiskelijat pääsivät kuulemaan Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelujen erityisasiantuntija Tanja Makkosen esitystä Kauppakorkeakoulusta valmistuneiden työllistymisestä sekä sijoittumisesta työelämään. ”Keräämme Kauppakorkeakoulussa tietoa opiskelijoidemme sijoittumisesta työelämään valmistumishetkellä, vuosi valmistumisesta sekä viisi vuotta valmistumisesta. Alumneilta saatu tieto on erittäin arvokasta koululle, ja sitä hyödynnetään sekä opetuksen kehittämiseen että myös opiskelijoiden opinto- ja urasuunnittelun tueksi, kuten nyt Meet Your Community tapahtumassa. Pääsääntöisesti kaikista pääaineistamme työllistytään erittäin hyvin” Makkonen kertoo.

Työllistymisinfon jälkeen Tanja Makkonen sekä alumnisuhteiden asiantuntija Fiona Jokivuolle fasilitoivat keskustelua, jossa alumnit kertoivat opiskelijoille työelämäkokemuksistaan sekä siitä, miksi valitsivat tietyn pääaineen ja miten se on vaikuttanut työllistymiseen, työtehtäviin ja urapolkuun. Keskustelun aikana opiskelijat pääsivät myös itse esittämään kysymyksiä sovelluksen kautta. Eniten ääniä saaneita kysymyksiä kysyttiin alumneilta, eivätkä opiskelijat päästäneet heitä helpolla, kun kysyivät esimerkiksi keskimääräisestä viikkotyöajasta. 

Tapahtuman lopussa iloinen puheensorina valtasi Aalto-salin edustan, kun alumnit ja opiskelijat pääsivät vielä juttelemaan keskenään vapaamuotoisesti. 

”On tärkeää opiskella sitä, mistä pitää”

Yksi keskeisimmistä alumnien neuvoista opiskelijoille oli se, että valitsee sellaisen pääaineen, joka oikeasti kiinnostaa ja tuntuu omalta ja josta arvelee pitävänsä. Tämä lisää huomattavasti myös opiskelumotivaatiota. Alumnit suosittelivat katsomaan eri pääaineiden kurssilistauksia ja miettimään, mitkä niistä kiinnostavat. 

Alumnit korostivat kuitenkin, että pääainevalinta ei määritä koko tulevaisuutta, vaan työpaikan voi hyvin saada myös joltain muulta alalta, joka ei suoraan liittyisikään omaan pääaineeseen. 

Työllistymiseen vaikuttaa moni asia, ja esimerkkeinä sen edesauttamisesta alumnit nostivat kursseilla tehtävät caset, opiskelujen aikaiset harjoittelut, osa-aikatyön sekä opiskelijajärjestötoiminnan. On hyvä muistaa, että kaikenlaisesta työkokemuksesta on hyötyä, sillä edellinen työpaikka auttaa aina seuraavan paikan hankkimisessa. 

Työelämässä tarvittavista taidoista esiin nostettiin etenkin laajojen asiakokonaisuuksien tiivistäminen ja yhteen vetäminen, oman osaamisen sanoittaminen, työssä tarvittavat tekniset taidot, itsensä johtaminen, sekä sosiaaliset taidot etenkin tiimityöskentelyssä. Myös esiintyminen kuuluu nykyään lähes mihin tahansa työhön, joten esiintymistaidon kursseja suositeltiin käytäväksi jo opintojen aikana.

Alumneilta saatu tieto on erittäin arvokasta koululle, ja sitä hyödynnetään sekä opetuksen kehittämiseen että myös opiskelijoiden opinto- ja urasuunnittelun tueksi, kuten nyt Meet Your Community tapahtumassa.

Tanja Makkonen, erityisasiantuntija, Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut

Tapahtuman rentoudesta tykättiin

Opiskelijat pitivät tapahtumaa hyvin hyödyllisenä ja he antoivat muutenkin hyvää palautetta. ”Parasta tapahtumassa oli se, että löytyi jokaisesta pääaineesta alumneja”, sanoi yksi opiskelija palautteessaan. ”Rentous ja monipuoliset alumnit”, mainitsi toinen. ”Parasta tapahtumassa oli työllistymistiedot ja työelämän tärpit”, kertoi kolmas. 

Myös alumnit kehuivat tapahtumaa ja sen järjestelyjä ja olivat iloisia siitä, että heidän vinkeistään oli apua opiskelijoille. ”Alumnien kokemukset ja neuvot ovat todella arvokkaita. Kymmenet Kauppiksen alumnit osallistuvatkin opiskelijoidemme tukemiseen vuosittain niin yksittäisissä uratapahtumissa kuin esimerkiksi Aalto-yliopiston mentorointiohjelmassa. Lämmin kiitos alumneille osallistumisesta ja tuesta!”, Fiona Jokivuolle iloitsee. 

Uratapahtumia ja kestävää työn muotoilua

Kauppakorkeakoulun ja Aallon opiskelijoille järjestetään lukuvuoden aikana monia mahdollisuuksia tavata alumneja erilaisissa tapahtumissa. Katso tulevat tapahtumat JobTeaseristä (kirjautuminen aalto-tunnuksilla). 

Aalto-yliopiston Career Design Lab auttaa sekä opiskelijoita että alumneja muotoilemaan mielekästä ja kestävää työuraa tasa-arvon, kestävyyden ja hyvinvoinnin arvojen pohjalta. 

Meet Your Community -tapahtumaan osallistuneet alumnit:

Johtaminen

 • Ilona Peurala, HR Specialist, Manna & Co.
 • Laura Heinilä, Uudistamisen Senior Lead & Product Owner, OP Ryhmä

Markkinointi

 • Aamer Hasu, Head of Marketing, Vainu
 • Katariina Ollari, Head of Social & Content, Bob the Robot

Tieto- ja palvelujohtaminen

 • Esa Toikka, Data Engineer, Solita

Taloustiede

 •  Teemu Riipi, Manager, Nordic Healthcare Group (NHG)

Rahoitus

 • Elina Nummela, Associate Director, Nordea Investment Banking & Equities, Corporate Finance
 • Mikko Ilmonen, Senior Consultant, Spring Advisor

Laskentatoimi

 • Arttu Toikka, Business Manager, Alten Finland

Yritysjuridiikka

 • Mira Hänninen, Contracts and Claims Specialist, Neste

Lisätietoa:

Tanja Makkonen
Erityisasiantuntija, ura- ja rekrytointipalvelut
[email protected]

Fiona Jokivuolle
Asiantuntija, alumnisuhteet
[email protected]

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students

Kauppakorkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin hyväpalkkaisiin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.

Opiskelijoita käytävällä. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio

Kauppakorkeakoulun alumneille

Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme!

Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar

Jaa kokemuksiasi opiskelijoiden kanssa

Kauppakorkeakoulun alumnina sinulla on mahdollisuus tukea nykyisiä opiskelijoitamme heidän opinnoissaan ja siirtymisessään työelämään esimerkiksi mentoroinnin sekä ura- ja työelämätapahtumien kautta.

Three students of the School of Business studying together. Photo by Unto Rautio.

Palvelut työnantajille Kauppakorkeakoulussa

Kauttamme tavoitat kauppatieteiden opiskelijat monin tavoin. Julkaisemme työpaikkailmoituksia, välitämme rekrytointiviestejä, järjestämme ura- ja rekrytointitapahtumia ja paljon muuta.

Four people sitting on a bench outside a Building with large glass windows and a School of Business logo. People are laughing.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.