Osallistu kaikille avoimeen rakkaustutkimukseen!

Rakkaus monine ulottuvuuksineen on eräs keskeisimpiä ja samalla puutteellisimmin ymmärrettyjä ilmiöitä. Aalto-yliopiston uudessa tutkimuksessa tarkastellaan sitä, millaisilta erilaiset rakkauden muodot ja rakkauteen liittyvät kokemukset tuntuvat. Tutkimuksessa on mukana yhteensä 27 eri rakkauden lajia, muun muassa romanttinen ja seksuaalinen rakkaus, vanhemman rakkaus, sekä rakkaus ystäviä, muukalaisia, luontoa, jumalaa ja itseä kohtaan.
”Tavoitteenamme on luoda käsitteellisesti kokonaisvaltainen, tilastollinen kuva erilaisista rakkauden kokemuksista ja niiden keskinäissuhteista”, sanoo tutkija Pärttyli Rinne Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitokselta.
Tutkimukseen kuuluu kolme osiota, jotka voi suorittaa tietokoneen hiirtä klikkailemalla. Kokeissa esitetään erilaisia rakkauden ulottuvuuksia kuvaavia sanoja ja käsitteitä, ja vastaajan tehtävänä on pohtia, miltä kyseinen rakkauden laji tuntuu kehossa ja mielessä.
Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja vastaamisen voi keskeyttää milloin tahansa.
Lisätietoa:
Kokeet ja lisätiedot löytyvät klikkaamalla alla olevia linkkejä:
Pärttyli Rinne
Tutkija
Aalto-yliopisto
[email protected]
Mikke Tavast
Tutkija
Aalto-yliopisto
[email protected]
Lue lisää uutisia
Professori Jari Koskinen päättää ansiokkaan työuransa
Materiaalitieteen professori Jari Koskinen jää eläkkeelle 31.3.2023. Älykkäiden materiaalien ja erityisesti pintojen ja rajapintojen fysikaalisia ominaisuuksia tutkinut Koskinen vietti työuransa viimeiset 14 vuotta Kemian tekniikan korkeakoulussa tutkijana ja toimi vuosina 2014-2022 Kemian ja materiaalitieteen laitosjohtajana.
Ohutkalvoteknologian tutkimiseen merkittävä rahoitus – kehitettäviä materiaaleja voidaan hyödyntää esimerkiksi energian varastoinnissa
Uusia ohutkalvomateriaaleja kehitetään vauhdilla esimerkiksi energian varastointiin tai tiedonhallintaan käytettäviin sovelluksiin.
Aalto-yliopiston ja VTT:n tutkimushankkeessa kehitetään uudenlaisia entsyymejä
Hankkeessa tutkitaan tekoälyn avulla entsyymien ja proteiinien toimintamekanismia, joka on biologian ja biotekniikan merkittävä perustutkimuksellinen kysymys.