Uutiset

Neurotieteen Twitter-konferenssi alkaa keskiyöllä – mukana entistä suurempi joukko tutkijoita

Tutkijat kertovat tuloksistaan 15 minuutissa ja 6 twiitissä. Myös yleisön kysymykset ovat tervetulleita.
twitter profile of OHBMX
Seuraa @OHBMequinox-käyttäjää Twitterissä ja osallistu konferenssiin.

Perinteiset konferenssit ovat tieteen kehitykselle tärkeitä, mutta kustannukset, ympäristönäkökohdat ja erilaiset osallistumiseen liittyvät haasteet ovat lisänneet tarvetta uusille verkostoitumistavoille.

Siksi Aalto-yliopiston neurotieteen ja lääketieteellisen laitoksen tutkijat päättivät kolme vuotta sitten järjestää Twitterissä ensimmäisen BrainTC–konferenssin. Konferenssi tavoitti yhteensä 600 000 ihmistä. Tänä vuonna BrainTC-konferenssin seuraaja OHBMx järjestetään yhteistyössä Organisation for Human Brain Mappingin kanssa (OHBM), joka järjestää vuosittain myös yhden maailman suurimmista neurotieteen alan konferensseista.

”Yhteistyö Bloomingtonin yliopiston professorin, OHBM-järjestön johtaja Aina Pucen kanssa mahdollistaa #brainTC-konferenssin laajentamisen ja entistä suuremman ihmismäärän tavoittamisen. OHBMx-konferenssi tarjoaa samalla neurotieteen tutkijoille ainutlaatuisen verkostoitumismahdollisuuden”, sanoo tutkijatohtori Enrico Glerean Aalto-yliopistosta.

Konferenssi kestää 24 tuntia, ja se alkaa 20. maaliskuuta klo 4.00 Suomen aikaa. Tutkimustuloksista twiittaamiseen on varattu kullekin tutkijalle 15 minuuttia ja 6 twiittiä. Konferenssin pääpuhujilla on käytettävissä 30 minuuttia ja 10 twiittiä. Tänä vuonna pääpuhujia ovat Lucina Uddin, Michael Breakspear, Laura Lewis, Lauri Parkkonen, Thomas Yeo ja Karla Miller.

Yhteistyö eurooppalaisten, australialaisten ja amerikkalaisten tutkijoiden kesken mahdollistaa konferenssin jatkumisen vuorokauden ympäri eri aikavyöhykkeillä. Konferenssin tutkijat vastaavat myös yleisön twiittaamiin kysymyksiin. Twiitit näytetään myös erillisellä verkkosivustolla, jotta konferenssia pystyy seuraamaan myös niistä maista, joissa Twitteriin pääsy on estetty.

Katso ohjelma ja seuraa konferenssia täällä

Aina Pucen blogi aiheesta (englanniksi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tutkijoita Dipolin edustalla lumisessa maisemassa Otaniemessä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Immersiiviset laajennetun todellisuuden kokemukset apuna aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä

Aalto-yliopiston taiteen ja median laitos koordinoi Euroopan-laajuista hanketta, jonka tavoitteena on paitsi tallentaa aineetonta kulttuuriperintöä myös hyödyntää sitä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Apuna ovat immersiiviset laajennetun todellisuuden (XR) ympäristöt.
In leaf-like bubbles, different icons refering to e.g. books, gardening, and bicycling
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Löydä tohtorinkoulutuksemme yhteisö Aalto Socialissa

Seuraa ja osallistu keskusteluun tohtorinkoulutuksesta Aalto Socialissa.
Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.