Neurotieteen Twitter-konferenssi alkaa keskiyöllä – mukana entistä suurempi joukko tutkijoita

Perinteiset konferenssit ovat tieteen kehitykselle tärkeitä, mutta kustannukset, ympäristönäkökohdat ja erilaiset osallistumiseen liittyvät haasteet ovat lisänneet tarvetta uusille verkostoitumistavoille.
Siksi Aalto-yliopiston neurotieteen ja lääketieteellisen laitoksen tutkijat päättivät kolme vuotta sitten järjestää Twitterissä ensimmäisen BrainTC–konferenssin. Konferenssi tavoitti yhteensä 600 000 ihmistä. Tänä vuonna BrainTC-konferenssin seuraaja OHBMx järjestetään yhteistyössä Organisation for Human Brain Mappingin kanssa (OHBM), joka järjestää vuosittain myös yhden maailman suurimmista neurotieteen alan konferensseista.
”Yhteistyö Bloomingtonin yliopiston professorin, OHBM-järjestön johtaja Aina Pucen kanssa mahdollistaa #brainTC-konferenssin laajentamisen ja entistä suuremman ihmismäärän tavoittamisen. OHBMx-konferenssi tarjoaa samalla neurotieteen tutkijoille ainutlaatuisen verkostoitumismahdollisuuden”, sanoo tutkijatohtori Enrico Glerean Aalto-yliopistosta.
Konferenssi kestää 24 tuntia, ja se alkaa 20. maaliskuuta klo 4.00 Suomen aikaa. Tutkimustuloksista twiittaamiseen on varattu kullekin tutkijalle 15 minuuttia ja 6 twiittiä. Konferenssin pääpuhujilla on käytettävissä 30 minuuttia ja 10 twiittiä. Tänä vuonna pääpuhujia ovat Lucina Uddin, Michael Breakspear, Laura Lewis, Lauri Parkkonen, Thomas Yeo ja Karla Miller.
Yhteistyö eurooppalaisten, australialaisten ja amerikkalaisten tutkijoiden kesken mahdollistaa konferenssin jatkumisen vuorokauden ympäri eri aikavyöhykkeillä. Konferenssin tutkijat vastaavat myös yleisön twiittaamiin kysymyksiin. Twiitit näytetään myös erillisellä verkkosivustolla, jotta konferenssia pystyy seuraamaan myös niistä maista, joissa Twitteriin pääsy on estetty.
Katso ohjelma ja seuraa konferenssia täällä
Aina Pucen blogi aiheesta (englanniksi)
Lue lisää uutisia

Sustainability Science Days 2023: Esitelmäkutsu
Esitelmäkutsu SSD 2023 konferenssiin on nyt avoinna!
Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä
Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.
Millainen on luovien alojen kestävä tulevaisuus? Osallistu työpajoihin ja vaikuta!
Osallistu LuoTo-hankkeen työpajoihin keväällä 2023 ja tule pohtimaan ja ideoimaan yhdessä, miltä luovien alojen kestävä tulevaisuus näyttää ja millaisin askelin sitä kohti kuljetaan.