Neljä Aallon tutkimusalaa maailman 50 parhaan joukossa
Aalto-yliopisto pärjäsi loistavasti maailman tunnetuimman yliopistovertailun Shanghai-rankingin alakohtaisessa vertailussa. 50 parhaan joukkoon kohosi neljä Aallon tärkeää tutkimusalaa: tietoliikennetekniikka sijalle 31, meritekniikka sijalle 39, kaivos- ja mineraalitekniikka sijalle 46 ja johtaminen sijalle 49.
Liiketaloudessa ja tietotekniikassa Aalto oli sijoilla 51–75, ja sähkötekniikassa sekä liikenne-tutkimuksessa ja tekniikassa sijoilla 76–100. Aivan kärkijoukon tuntumassa, sijoilla 101–150, olivat kemian tekniikka, materiaalitiede- ja tekniikka, nanotiede- ja tekniikka sekä lääketieteellinen teknologia.
Maailmassa on noin 20 000 yliopistoa, joten tällaiset sijoitukset ovat huikeita suorituksia yhteisöltämme!
”Ranking-tulosten paraneminen tutkimuksemme painopistealoilla on meille suuri ilonlähde mutta myös vahva viesti: kun olemme investoineet voimavarojamme fokusoituihin kohteisiin, myös tulokset ovat parantuneet erittäin nopealla aikataululla. Maailmassa on noin 20 000 yliopistoa, joten tällaiset sijoitukset ovat huikeita suorituksia yhteisöltämme!” iloitsee Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja innovaatioista vastaava vararehtori Tuija Pulkkinen.
Alakohtaiset rankingit ovat nousseet viime vuosina vahvasti perinteisten, vanhoja monialayliopistoja suosivien rankingien rinnalle. ShanghaiRankingin alakohtaiset vertailut perustuvat yliopistojen tieteellisten julkaisujen ja niiden keräämien viittausten alakohtaiseen analyysiin sekä yliopiston henkilöstölle myönnettyihin kansainvälisiin palkintoihin. Vertailussa oli mukana kaikkiaan 52 alaa, joista 22 tekniikan aloja ja 4 talous- ja kauppatieteitä. Aallolle tärkeät design- ja taidealat eivät olleet mukana vertailussa.
Tutustu vertailuun tarkemmin täällä
Lue lisää uutisia

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa
Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”
Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa
Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.