Multimediapuhelujen laatua parantava Callstats.io sai 2,7 miljoonan euron rahoituksen
WebRTC-teknologialla tehtyjen ääni- ja videopuhelujen laatua analysoiva Callstats.io on kerännyt A-rahoituskierroksella 3 miljoonan dollarin, eli noin 2,7 miljoonan euron rahoituksen.
WebRTC on HTML-standardin osaksi tulossa oleva teknologia, joka mahdollistaa multimediapuhelut verkkoselaimissa ilman lisäosien asentamista. Callstats.io analysoi WebRTC-teknologialla tehtyjen ääni ja videopuheluiden laatua ja auttaa asiakkaitaan käyttämään dataa puheluiden laadun parantamiseen.
Videot muodostavat jo valtaosan verkkoliikenteestä, ja me ennustamme liikenteen lisääntyvän entisestään liveviestinnän ja -striimauksen ansiosta.
”Uskomme yli 20 000 yrityksen ottavan WebRTC:n käyttöön tulevina vuosina. Videot muodostavat jo valtaosan verkkoliikenteestä, ja me ennustamme liikenteen lisääntyvän entisestään liveviestinnän ja -striimauksen ansiosta”, kuvailee yhtiön toimitusjohtaja, Aalto-yliopistosta 2015 tohtoriksi väitellyt Varun Singh, jonka väitöskirja ja standardointityö toimivat pohjana Callstats.io:n teknologialle.
Singhin lisäksi yrityksen perustajiin kuuluvat myös Aallossa yli kymmenen vuotta professorina toiminut, 90-luvulta asti tietoliikenteen standardisoinnin parissa työskennellyt Jörg Ott, Aallossa verkkoteknologian tietoturvallisuudesta väitöskirjaa valmisteleva Marcin Nagy sekä Aallosta maisteriopintojaan viimeistelevä Shaohong Li. Sekä Nagyn että Lin maisterintöissä ja muussa tutkimustyössä kerättyä tietotaitoa on hyödynnetty Callstats.io:n teknologian kehittämisessä.
Callstats.io käyttää sijoituksen tuotekehityksen sekä markkinoinnin ja myynnin vahvistamiseen. WebRTC-teknologian kehittyminen arvioidaan kasvattavan räjähdysmäisesti kommunikaatiopalveluiden käyttöä ja niiden analyysin tarvetta, ja yritys tavoitteleekin nopeaa kansainvälistä kasvua.
Lisätietoja:
Growth Hacker Lasse Lumiaho
p. 0400 492 307
[email protected]
Lue lisää uutisia

Sustainability Science Days 2023: Esitelmäkutsu
Esitelmäkutsu SSD 2023 konferenssiin on nyt avoinna!
Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä
Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.
Millainen on luovien alojen kestävä tulevaisuus? Osallistu työpajoihin ja vaikuta!
Osallistu LuoTo-hankkeen työpajoihin keväällä 2023 ja tule pohtimaan ja ideoimaan yhdessä, miltä luovien alojen kestävä tulevaisuus näyttää ja millaisin askelin sitä kohti kuljetaan.