Uutiset

Miten etäkokoukset sujuvat? Osallistu tutkimukseen kertomalla kokemuksesi Twitterissä!

Aalto-yliopiston puheenkäsittelyn tutkijat haluavat auttaa parantamaan viestintätyökaluja käyttäjien kokemusten perusteella.
teleconferencing study. Image Aalto university / Aino Huovio

Etätapaamiset ovat nopeasti korvanneet kohtaamiset työpaikoilla ja harrastuksissa, kun koronapandemia on sulkenut ihmiset koteihinsa ympäri maailmaa. Teamsin, Zoomin, Skypen ja muiden videoneuvottelutyökalujen avulla pyöritetään liiketoimintaa, käydään koulua ja pidetään yhteyttä lähipiiriin.

Aalto-yliopiston puheenkäsittelyn tutkijat haluavat selvittää, miten näitä viestintäteknologioita voisi parantaa. Tutkijat keräävät ihmisten kokemuksia etäyhteydenpidosta (en. teleconferencing), kuten videoneuvotteluista, Twitter-viestien avulla. Tavoitteena on tunnistaa, mitä ongelmiin sovellusten kehittäjien pitäisi erityisesti tarttua.

”Koronapandemian aikaan viestintäyhteydet ovat tärkeässä roolissa ja haluan käyttää osaamistani kriisin seurausten helpottamisessa. Telekonferenssien lisääminen on myös ympäristöteko, kun työmatkailu vähenee ja etätyöskentely lisääntyy”, sanoo tutkimusta johtava, kestävään puheviestintätekniikkaan erikoistunut professori Tom Bäckström

Osallistu Twitterissä tunnisteella #telecoresearch

Häiritseekö sinua Skypen äänenlaatu tai hoituvatko asiat tehokkaimmin videopalaverissa? Voit osallistua tutkimukseen kertomalla Twitterissä tunnisteella, mikä video- ja puhelinneuvotteluissa toimii tai mikä ei toimi. Käytettyjä sovelluksia tai etätapaamisten osallistujamäärää ei ole rajattu. Twiittisi voi olla suomeksi tai englanniksi.

Vastaukset analysoidaan viestin sisällön positiivisuutta tai negatiivisuutta määrittävän sentimenttianalyysin ja tilastollisten menetelmien avulla. Tavoitteena on tunnistaa etätapaamisten ja viestintätyökalujen parannuskohteet sekä parhaat puolet. Tutkimuksen tulokset julkaistaan akateemisessa julkaisussa sekä yleistajuisena blogitekstinä.

Yhteisöpalvelu Twitteriin lähetetyt viestit, twiitit, ovat julkista sisältöä. Twiitit kerätään tutkimukseen käyttämällä tunnistetta #telecoresearch sekä muita aiheeseen liittyviä tunnisteita Twitterin tarjoamien palveluiden avulla. Tutkimuksen datana käytettävät twiitit tallennetaan ja käsitellään anonyymeina ilman käyttäjätietoa.

Tom Backstrom

Telekonferenssien lisääminen on myös ympäristöteko, kun työmatkailu vähenee ja etätyöskentely lisääntyy

Professori Tom Bäckström
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Cambridge University Pressin e-kirjoja koekäytössä

Koekäytössä olevat kirjat ovat luettavissa marraskuun 2025 loppuun asti.
Henkilö seisoo sisätiloissa yllään vihreä mekko, jossa on pystysuoria raitoja ja teksturoituja yksityiskohtia. Hänellä on asusteita ranteessa ja korvissa.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Linnan juhlissa nähtiin asu, joka yhdistää modulaarisen suunnittelun ja merilevätutkimuksen

Maisema-arkkitehti Anni Järvitalo suunniteli yhteistyössä vaatesuunnittelija Sofia Ilmosen ja professori Julia Lohmannin kanssa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle juhla-asun, joka yhdistää modulaarisen suunnittelun ja merilevätutkimuksen.
On the background, white radiant lines over a black bacground and only hair and shoulder of a person passing by visible
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Rahoitusta energiatehokkaan laskennan ja sarveiskalvon sairauksien varhaisen diagnostiikan kehittämiseen

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön myöntämä rahoitus kahdelle Aallon tutkimushankkeelle on yhteensä lähes 1,3 miljoonaa euroa.
Designs for a Cooler Planet 2025 – Hae mukaan!
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Hae syksyn Designs for a Cooler Planetiin 27.1.2025 mennessä

Yksi tavoista lisätä tutkimuksen vaikuttavuutta on kertoa siitä laajoille kohderyhmille yliopiston ulkopuolella. Aaltolainen, hae mukaan ja näytä miten tutkimuksesi tai projektisi muuttaa maailmaa.