Uutiset

Miten etäkokoukset sujuvat? Osallistu tutkimukseen kertomalla kokemuksesi Twitterissä!

Aalto-yliopiston puheenkäsittelyn tutkijat haluavat auttaa parantamaan viestintätyökaluja käyttäjien kokemusten perusteella.
teleconferencing study. Image Aalto university / Aino Huovio

Etätapaamiset ovat nopeasti korvanneet kohtaamiset työpaikoilla ja harrastuksissa, kun koronapandemia on sulkenut ihmiset koteihinsa ympäri maailmaa. Teamsin, Zoomin, Skypen ja muiden videoneuvottelutyökalujen avulla pyöritetään liiketoimintaa, käydään koulua ja pidetään yhteyttä lähipiiriin.

Aalto-yliopiston puheenkäsittelyn tutkijat haluavat selvittää, miten näitä viestintäteknologioita voisi parantaa. Tutkijat keräävät ihmisten kokemuksia etäyhteydenpidosta (en. teleconferencing), kuten videoneuvotteluista, Twitter-viestien avulla. Tavoitteena on tunnistaa, mitä ongelmiin sovellusten kehittäjien pitäisi erityisesti tarttua.

”Koronapandemian aikaan viestintäyhteydet ovat tärkeässä roolissa ja haluan käyttää osaamistani kriisin seurausten helpottamisessa. Telekonferenssien lisääminen on myös ympäristöteko, kun työmatkailu vähenee ja etätyöskentely lisääntyy”, sanoo tutkimusta johtava, kestävään puheviestintätekniikkaan erikoistunut professori Tom Bäckström

Osallistu Twitterissä tunnisteella #telecoresearch

Häiritseekö sinua Skypen äänenlaatu tai hoituvatko asiat tehokkaimmin videopalaverissa? Voit osallistua tutkimukseen kertomalla Twitterissä tunnisteella, mikä video- ja puhelinneuvotteluissa toimii tai mikä ei toimi. Käytettyjä sovelluksia tai etätapaamisten osallistujamäärää ei ole rajattu. Twiittisi voi olla suomeksi tai englanniksi.

Vastaukset analysoidaan viestin sisällön positiivisuutta tai negatiivisuutta määrittävän sentimenttianalyysin ja tilastollisten menetelmien avulla. Tavoitteena on tunnistaa etätapaamisten ja viestintätyökalujen parannuskohteet sekä parhaat puolet. Tutkimuksen tulokset julkaistaan akateemisessa julkaisussa sekä yleistajuisena blogitekstinä.

Yhteisöpalvelu Twitteriin lähetetyt viestit, twiitit, ovat julkista sisältöä. Twiitit kerätään tutkimukseen käyttämällä tunnistetta #telecoresearch sekä muita aiheeseen liittyviä tunnisteita Twitterin tarjoamien palveluiden avulla. Tutkimuksen datana käytettävät twiitit tallennetaan ja käsitellään anonyymeina ilman käyttäjätietoa.

Tom Backstrom

Telekonferenssien lisääminen on myös ympäristöteko, kun työmatkailu vähenee ja etätyöskentely lisääntyy

Professori Tom Bäckström
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tulevaisuuden rakennukset ovat sekä energian tuottajia että käyttäjiä

Aalto-yliopistossa kehitetty uusi innovatiivinen rakenne parantaa levylämmönvaihtimen tehokkuutta jopa 20 prosenttia. Lämpöpumppuun kytkettynä sillä on lukuisia käyttökohteita aina kotien käyttöveden lämmityksestä maalämpölaitoksiin ja rakennusten ilmanvaihtoon.
Construction worker looking straight to camera
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Jopa 80 prosenttia rakennustyömailla tehtävästä työstä on tehotonta – jatkuvat keskeytykset vaikuttavat myös turvallisuuteen

Valtaosa rakennustyömailla tehtävistä töistä ei suoraan vaikuta työn varsinaiseen edistymiseen. Tuore väitöstutkimus löysi kuitenkin helpon keinon parantaa rakentamisen tuottavuutta ja samalla myös hyvinvointia: työntekijöiden toiminnan seuranta.
Ylös vievät betoniset portaat, vasemmalla puolelle seinällä taideteos
Kampus, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Tapani Vuorinen in a black suit, facing camera in front of large windows.
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-professori Tapani Vuorinen: “Vain yhteistyön avulla voimme saavuttaa vaikuttavia tuloksia”

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun puunjalostuksen kemian professori Tapani Vuorinen nimitettiin lukuvuoden avajaisissa 3. syyskuuta Aalto-professoriksi.