Uutiset

Miten etäkokoukset sujuvat? Osallistu tutkimukseen kertomalla kokemuksesi Twitterissä!

Aalto-yliopiston puheenkäsittelyn tutkijat haluavat auttaa parantamaan viestintätyökaluja käyttäjien kokemusten perusteella.
teleconferencing study. Image Aalto university / Aino Huovio

Etätapaamiset ovat nopeasti korvanneet kohtaamiset työpaikoilla ja harrastuksissa, kun koronapandemia on sulkenut ihmiset koteihinsa ympäri maailmaa. Teamsin, Zoomin, Skypen ja muiden videoneuvottelutyökalujen avulla pyöritetään liiketoimintaa, käydään koulua ja pidetään yhteyttä lähipiiriin.

Aalto-yliopiston puheenkäsittelyn tutkijat haluavat selvittää, miten näitä viestintäteknologioita voisi parantaa. Tutkijat keräävät ihmisten kokemuksia etäyhteydenpidosta (en. teleconferencing), kuten videoneuvotteluista, Twitter-viestien avulla. Tavoitteena on tunnistaa, mitä ongelmiin sovellusten kehittäjien pitäisi erityisesti tarttua.

”Koronapandemian aikaan viestintäyhteydet ovat tärkeässä roolissa ja haluan käyttää osaamistani kriisin seurausten helpottamisessa. Telekonferenssien lisääminen on myös ympäristöteko, kun työmatkailu vähenee ja etätyöskentely lisääntyy”, sanoo tutkimusta johtava, kestävään puheviestintätekniikkaan erikoistunut professori Tom Bäckström

Osallistu Twitterissä tunnisteella #telecoresearch

Häiritseekö sinua Skypen äänenlaatu tai hoituvatko asiat tehokkaimmin videopalaverissa? Voit osallistua tutkimukseen kertomalla Twitterissä tunnisteella, mikä video- ja puhelinneuvotteluissa toimii tai mikä ei toimi. Käytettyjä sovelluksia tai etätapaamisten osallistujamäärää ei ole rajattu. Twiittisi voi olla suomeksi tai englanniksi.

Vastaukset analysoidaan viestin sisällön positiivisuutta tai negatiivisuutta määrittävän sentimenttianalyysin ja tilastollisten menetelmien avulla. Tavoitteena on tunnistaa etätapaamisten ja viestintätyökalujen parannuskohteet sekä parhaat puolet. Tutkimuksen tulokset julkaistaan akateemisessa julkaisussa sekä yleistajuisena blogitekstinä.

Yhteisöpalvelu Twitteriin lähetetyt viestit, twiitit, ovat julkista sisältöä. Twiitit kerätään tutkimukseen käyttämällä tunnistetta #telecoresearch sekä muita aiheeseen liittyviä tunnisteita Twitterin tarjoamien palveluiden avulla. Tutkimuksen datana käytettävät twiitit tallennetaan ja käsitellään anonyymeina ilman käyttäjätietoa.

Tom Backstrom

Telekonferenssien lisääminen on myös ympäristöteko, kun työmatkailu vähenee ja etätyöskentely lisääntyy

Professori Tom Bäckström
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijat testaamassa satelliitia ESA:n testeissä.
Opinnot Julkaistu:

"On erityisen hienoa tajuta, että jotain omin käsin tehtyä lentää joku päivä avaruudessa!" Aalto-yliopistossa rakennetaan kolmatta opiskelijasatelliittia

Aalto-3-satelliittia rakentava tiimi pääsi testaamaan satelliittia Euroopan avaruusjärjestön testausohjelmassa.
Mies katsoo kuvaruutua, josta hän katsoo takaisin virtuaalinen Kekkonen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aikamatkalla 70-luvulle voi tavata virtuaali-Kekkosen – 3D-virtualisoinnin pioneerit tuovat kulttuuriaarteet esiin uudella tapaa

Tamminiemen retrojoulunavauksessa voi myös luoda joulutunnelmaa legendaarisen presidentin työhuoneeseen.
Aalto University School of Business, a student ascending, public art of Risto Suomi on the wall, photo Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän

Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
drift trike
Opinnot Julkaistu:

Kiinnostaako Aalto Space ja mekaaninen suunnittelu? Tervetuloa konesuunnitteluprojektin Gaalaan 1.12.

MEC-E1003 Machine Design Project -kurssin opiskelijat esittelevät prototyyppejään yleisölle. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös yhteistyöprojekteja Aalto Space -tiimin ja professori Jaan Praksin kanssa.