Uutiset

Matti Rossi on Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijä

Tietojenkäsittelytieteiden seura ry:n tietojärjestelmätieteen Special-Interest-Group (TJT-SIG) on valinnut professori Matti Rossin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijäksi.
Professori Matti Rossi. Kuva: Aalto-yliopisto / Mortti Saarnia
Professori Matti Rossi. Kuva: Aalto-yliopisto / Mortti Saarnia

Tietojenkäsittelytieteiden seura ry:n tietojärjestelmätieteen Special-Interest-Group (TJT-SIG) on valinnut professori Matti Rossin Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijäksi. Matti Rossin tutkimus tarkastelee erityisesti laajoja ERP- ja transformaatiohankkeita ja niiden organisationaalisia vaikutuksia sekä datan liiketoimintamahdollisuuksia.

Rossi on vieraillut mm. Georgia Staten yliopistossa, Erasmus-yliopistossa, Claremont Graduate Collegessa ja New Yorkin yliopiston Stern-kauppakorkeakoulussa. Hän on julkaissut tutkimustaan tietojärjestelmätieteen huippulehdissä ja toiminut niiden toimituskunnissa. Rossi toimi yhden kauden Communications of the AIS:n päätoimittajana. Vuosina 2017–2018 hän toimi Association for Information Systems -järjestön presidenttinä. Hän on pyrkinyt edistämään tietojärjestelmätieteen käytännönläheistä tutkimusta ja edistämään tutkijoiden ja yritysten sekä julkisen sektorin vuoropuhelua. Matti Rossi voitti vuoden 2013 TAF:in Millenium Distinction -palkinnon avoimen koodin ja datan tutkimuksestaan.

”On upeaa saada tämä huomionosoitus TJT-SIG:iltä. Kiitokset”, sanoo Matti Rossi.

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä -valintaraadissa olivat tänä vuonna mukana tietojärjestelmätieteen professorit Pasi Tyrväinen (Jyväskylän yliopisto) ja Tero Vartiainen (Vaasan yliopisto). Lisäksi raatiin kuului Vuoden 2020 tietojärjestelmätieteilijä Esko Penttinen (Aalto-yliopisto).

”Tänä vuonna valinnassa korostettiin pitkäaikaista, useita vuosikymmeniä käsittävää, tieteellistä työtä, joka jatkuu edelleen aktiivisena”, kertoo professori Tero Vartiainen, joka toimii TJT-SIG:n puheenjohtajana. ”Pyrimme nostamaan esille esimerkillisiä ja ansioituneita tutkijoita, jotka toimivat tutkija-ammatillisina roolimalleina akateemiselle yhteisölle”, hän jatkaa.

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä julkistettiin Tietojenkäsittelytieteen päivillä 20.6.2022 Tampereella.

Lisätietoja:
professori Matti Rossi
[email protected]
p. 050 383 5503

professori Tero Vartiainen, TJT-SIG:n puheenjohtaja
[email protected]
p. 029 449 8588

Tieto- ja palvelujohtamisen laitos

Tieto- ja palvelujohtamisella viitataan tiedon ja digitaaliteknologian luovaan hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja siirryttäessä teollisesta tuotannosta palveluvoittoiseen tuotantoon.

Lue lisää
Two business students, one is holding a laptop, discussing with the Professor after his lecture. Another group of students talk in the background.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Jukka Pekola, kuva: Riitta Supperi, Suomen Kulttuurirahasto
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jukka Pekolalle Suomen Kulttuurirahaston palkinto – ”kvantti kiinnostaa tiede- tai scifi-maailmaa laajemmin”

Professori Jukka Pekola saa Suomen Kulttuurirahaston palkinnon kvanttiteknologiatutkimuksen pitkäaikaisesta edistämisestä ja osallistumisesta ihmiskunnan haasteiden ratkaisemiseen.