Uutiset

Matti Rossi on Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijä

Tietojenkäsittelytieteiden seura ry:n tietojärjestelmätieteen Special-Interest-Group (TJT-SIG) on valinnut professori Matti Rossin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijäksi.
Professori Matti Rossi. Kuva: Aalto-yliopisto / Mortti Saarnia
Professori Matti Rossi. Kuva: Aalto-yliopisto / Mortti Saarnia

Tietojenkäsittelytieteiden seura ry:n tietojärjestelmätieteen Special-Interest-Group (TJT-SIG) on valinnut professori Matti Rossin Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijäksi. Matti Rossin tutkimus tarkastelee erityisesti laajoja ERP- ja transformaatiohankkeita ja niiden organisationaalisia vaikutuksia sekä datan liiketoimintamahdollisuuksia.

Rossi on vieraillut mm. Georgia Staten yliopistossa, Erasmus-yliopistossa, Claremont Graduate Collegessa ja New Yorkin yliopiston Stern-kauppakorkeakoulussa. Hän on julkaissut tutkimustaan tietojärjestelmätieteen huippulehdissä ja toiminut niiden toimituskunnissa. Rossi toimi yhden kauden Communications of the AIS:n päätoimittajana. Vuosina 2017–2018 hän toimi Association for Information Systems -järjestön presidenttinä. Hän on pyrkinyt edistämään tietojärjestelmätieteen käytännönläheistä tutkimusta ja edistämään tutkijoiden ja yritysten sekä julkisen sektorin vuoropuhelua. Matti Rossi voitti vuoden 2013 TAF:in Millenium Distinction -palkinnon avoimen koodin ja datan tutkimuksestaan.

”On upeaa saada tämä huomionosoitus TJT-SIG:iltä. Kiitokset”, sanoo Matti Rossi.

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä -valintaraadissa olivat tänä vuonna mukana tietojärjestelmätieteen professorit Pasi Tyrväinen (Jyväskylän yliopisto) ja Tero Vartiainen (Vaasan yliopisto). Lisäksi raatiin kuului Vuoden 2020 tietojärjestelmätieteilijä Esko Penttinen (Aalto-yliopisto).

”Tänä vuonna valinnassa korostettiin pitkäaikaista, useita vuosikymmeniä käsittävää, tieteellistä työtä, joka jatkuu edelleen aktiivisena”, kertoo professori Tero Vartiainen, joka toimii TJT-SIG:n puheenjohtajana. ”Pyrimme nostamaan esille esimerkillisiä ja ansioituneita tutkijoita, jotka toimivat tutkija-ammatillisina roolimalleina akateemiselle yhteisölle”, hän jatkaa.

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä julkistettiin Tietojenkäsittelytieteen päivillä 20.6.2022 Tampereella.

Lisätietoja:
professori Matti Rossi
[email protected]
p. 050 383 5503

professori Tero Vartiainen, TJT-SIG:n puheenjohtaja
[email protected]
p. 029 449 8588

Tieto- ja palvelujohtamisen laitos

Tieto- ja palvelujohtamisella viitataan tiedon ja digitaaliteknologian luovaan hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja siirryttäessä teollisesta tuotannosta palveluvoittoiseen tuotantoon.

Lue lisää
Two business students, one is holding a laptop, discussing with the Professor after his lecture. Another group of students talk in the background.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Porthania
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022

International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.
An outside student party in the spring on Aalto University campus
Palkitut Julkaistu:

Ehdotus taide- ja urheilufestivaalista voitti Unite!4Future -kilpailun

Festivaalin avulla voidaan vahvistaa opiskelijoiden osallistumista ja yhteistyötä Unite-yliopistojen välillä.
Aalto University Töölö. Photo: Mikko Raskinen, Aalto University.
Palkitut Julkaistu:

Helsingissä järjestettävä kansainvälinen matematiikan suurtapahtuma lähestyy

ICM 2022 -kongressin avajaiset järjestetään Helsingissä Aalto Töölön tiloissa 5.7.2022 ja silloin ansioituneille matemaatikoille jaetaan Fields-mitalit, Carl Friedrich Gauss -palkinto, Chern-mitali, Leelavati-palkinto sekä matemaattisen tietojenkäsittelyn Abacus- palkinto. Kyseiset palkinnot ovat matemaatikkojen keskuudessa suuresti arvostettuja osoituksia merkittävistä tieteellisistä saavutuksista matematiikan alalla. IMU:n myöntämistä mitaleista Fields-mitali tunnetaan myös tieteenalan ulkopuolella Nobelin palkintoon vertautuvana huomionosoituksena.
four band members posing on a small stage in colourful and shiny clothes
Palkitut, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Muotisuunnittelija, valokuvaaja ja bändi yhdistivät voimansa ja loivat maagisen kesäutopian

Muotisuunnittelija Justus Kantakoski ja valokuvaaja Mortti Saarnia, olivat tänä vuonna EMMA-ehdokkaita Suistamon Sähkö -yhtyeen musiikkivideon kanssa.