Livestriimejä ja teekkarilakkeja postissa - Aalto-yliopiston teekkarit juhlivat vappua etänä
Vappu on riemukas juhlapyhä, joka aloittaa lähtölaskennan kesään. Monilla korkeakouluilla on paljon vanhoja vappuperinteitä, ja erityisen tunnettuja vappuperinteistään ovat teknillisen alojen opiskelijat. Koronakevään edetessä monen mieli synkentyi ja vapun peruminenkin välähti monen mielessä. Aalto-yliopiston ylioppilasjärjestö AYY, killat ja muu opiskelijatoiminta pitivät kuitenkin huolen, että perinteistä teekkariwappua voitiin juhlia etänä.
Wappua edeltävällä viikolla juhlatunnelmaan virittäydyttiin Discord-palvelun välityksellä Etäwappusitseillä ja kierrettiin perinteisellä rastikiertelyllä Walpurin kierroksella.
Fukseille teekkarilakit
Aalto-yliopiston ylioppilastoimikunnan (AYY) alainen Teekkarijaosto pyrki tänä vuonna yllättävästä tilanteesta huolimatta järjestämään perinteisistä tapahtumista mahdollisimman monta etänä.
”Wappuyönä järjestimme yhdessä OUBSin kanssa Wappulive-striimin, jossa oli esiintyjiä ja video-ohjelmaa. Myös keskiyön Teekkarihymni kuultiin striimin välityksellä etänä”, kertoo Teekkarijaoston puheenjohtaja Pauliina Tomberg.
Wappu on perinteisesti ollut tärkeä juhla fukseille eli ensimmäisen vuoden opiskelijoille, jotka saavat teekkarilakkinsa vappuna. Yksi suurista etäwapun haasteista liittyikin juuri fuksien wappuohjelmaan ja lakkienjaon järjestämiseen. Teekkarijaoston Fuksitoimikunta ratkaisi tilanteen järjestämällä fukseille etäaktiviteetteja sekä esimerkiksi fuksispeksien striimausta. Teekkarilakit jaettiin postin välityksellä tai muuten ilman lähikontakteja.
Myöskään vappupäivän ohjelmaa ei unohdettu, vaan perinteisestä vappupiknistä pystyi nauttimaan kotona AYY:n Wapputoimikunnan organisoimassa Sillis as a Service -kokonaisuudessa. Halukkaille Otaniemessä asuville opiskelijoille toimitettiin pientä maksua vastaan vappuhenkisiä ruoka- ja juomatarjoiluja sekä tarjottiin etäyhteyksien avulla wappuun sopivaa ohjelmaa, kuten bingoa ja livemusiikkia.
Tomberg kertoo, että täysin uusia tapahtumia ja konsepteja oli erittäin haastavaa lähteä suunnittelemaan epävarmassa tilanteessa niin lyhyellä varoitusajalla, mutta loppujen lopuksi kaikki sujui yllättävän hyvin.
”Parasta etäwapussa oli huomata ihmisten kiitollisuus siitä, että teemme tapahtumia ja luomme wappuhenkeä, ja toisaalta myös ymmärtäväisyys tilanteen haastavuutta kohtaan”, Tomberg kertoo.
- Julkaistu:
- Päivitetty: