Uutiset

Liiketaloustiede ja meritekniikka nousivat 20 parhaan joukkoon maailmassa

Tuore yliopistojen ShanghaiRanking-vertailu sijoitti kaikkiaan kahdeksan alaa sadan parhaan joukkoon maailmassa.
Number 17 highlighted as infographics

Aalto-yliopisto saavutti jälleen erinomaisia sijoituksia maailman yliopistoja vertailevan arvostetun ShanghaiRankingin alakohtaisissa listauksissa. Yhteensä kahdeksan Aallon tutkimusalaa ylsi sadan parhaan yliopiston joukkoon maailmassa. 

Liiketaloustiede nousi upeasti sijalle 17 maailmassa, viime vuonna sijoitus oli 24. Myös meritekniikka jatkoi nousuaan ja oli sijalla 19, viime vuoden sijoitus oli 21. Tekstiilitiede ja -tekniikka nousi uutena alueena sijalle 41, ja kirjastotiede ja informaatiotutkimus oli sijalla 49 (viime vuonna 46).

Sadan parhaan joukkoon maailmassa mahtui lisäksi neljä Aalto-yliopiston tutkimusalaa. Johtaminen ja tietoliikennetekniikka sijoittuivat välille 51–75 ja sähkötekniikka sekä kaivos- ja mineraalitekniikka välille 76–100.

Parhaiten maailman yliopistoista pärjäsi yhdysvaltalainen Harvard, joka nappasi ykköspaikan 11 alalla. 

ShanghaiRankingin alakohtaiset vertailut perustuvat yliopistojen tieteellisten julkaisujen ja niiden keräämien viittausten alakohtaiseen analyysiin sekä yliopiston henkilöstölle myönnettyihin kansainvälisiin palkintoihin. Tänä vuonna 1 900 yliopiston vertailussa oli mukana kaikkiaan 55 alaa. Aalto-yliopistolle tärkeät design- ja taidealat eivät olleet mukana vertailussa.

Lue lisää:

ShanghaiRanking - Global Ranking of Academic Subjects 2023

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 6. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää vertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kunniamerkki
Yliopisto Julkaistu:

Onnittelut itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajille!

Tasavallan presidentti antaa kunniamerkkejä ansioituneille Aalto-yliopiston työntekijöille.
Ilona Jääskeläinen
Yliopisto Julkaistu:

Kesäkoulun Program Assistant Ilona Jääskeläinen: “tunsin aina olevani osa tiimiä.”

Ilona Jääskeläisestä tuli nopeasti korvaamaton osa kesäkoulun tiimiä kesällä 2023.
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.