Liiketaloustiede ja meritekniikka nousivat 20 parhaan joukkoon maailmassa
Aalto-yliopisto saavutti jälleen erinomaisia sijoituksia maailman yliopistoja vertailevan arvostetun ShanghaiRankingin alakohtaisissa listauksissa. Yhteensä kahdeksan Aallon tutkimusalaa ylsi sadan parhaan yliopiston joukkoon maailmassa.
Liiketaloustiede nousi upeasti sijalle 17 maailmassa, viime vuonna sijoitus oli 24. Myös meritekniikka jatkoi nousuaan ja oli sijalla 19, viime vuoden sijoitus oli 21. Tekstiilitiede ja -tekniikka nousi uutena alueena sijalle 41, ja kirjastotiede ja informaatiotutkimus oli sijalla 49 (viime vuonna 46).
Sadan parhaan joukkoon maailmassa mahtui lisäksi neljä Aalto-yliopiston tutkimusalaa. Johtaminen ja tietoliikennetekniikka sijoittuivat välille 51–75 ja sähkötekniikka sekä kaivos- ja mineraalitekniikka välille 76–100.
Parhaiten maailman yliopistoista pärjäsi yhdysvaltalainen Harvard, joka nappasi ykköspaikan 11 alalla.
ShanghaiRankingin alakohtaiset vertailut perustuvat yliopistojen tieteellisten julkaisujen ja niiden keräämien viittausten alakohtaiseen analyysiin sekä yliopiston henkilöstölle myönnettyihin kansainvälisiin palkintoihin. Tänä vuonna 1 900 yliopiston vertailussa oli mukana kaikkiaan 55 alaa. Aalto-yliopistolle tärkeät design- ja taidealat eivät olleet mukana vertailussa.
Lue lisää:
Rankingit
Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.
Lue lisää uutisia
Muuttuva työ ohjaa organisaatioita panostamaan jatkuvaan oppimiseen ja kestävyysajatteluun
Minkälaisia haasteita työn muutos aiheuttaa yksilöille ja organisaatioille? Miten varmistaa, että yksilöt jaksavat työelämässä muutoksen keskellä ja miten hallita muutosta niin, että se tapahtuu kestävästi?Teksti pohjautuu Aalto-yliopiston lehtorin ja Future of Work -tutkimusohjelman johtajan Hertta Vuorenmaan asiantuntijapuheenvuoroon, joka kuultiin FITechin Muuttuva työ, muuttuvat osaamistarpeet -webinaarissa 5.9.2024.