Kompaktin kokoinen Slush muistutti yhteisön merkityksestä

Koronatilanteen kutistama Slush järjestettiin Messukeskuksessa 1.–2. joulukuuta. Tapahtuman luonteen ytimessä on alusta alkaen ollut sijoittajien ja startup-yrittäjien saattaminen yhteen, ja se onnistui ilmeisen hyvin myös tänä vuonna. Tavallista pienemmästä osallistujamäärästä huolimatta paikalla oli noin 1700 sijoittajaa ja peräti 3200 startup-yrittäjää.
Kestävän kehityksen teemojen lisäksi Slushin lavoilla ratkottiin tänä vuonna alkuvaiheen yrittäjien kohtaamia konkreettisia ongelmia ja julkaistiin lukuisia uusia tuotteita ja palveluita.
Tutkimuspohjaisia innovaatioita kestävämmän maailman puolesta
Aalto-yliopisto esitteli Slushissa tänä vuonna 12 tutkimuspohjaista startup-yritystä, joista jokainen pyrkii tarjoamaan kestäviä ratkaisuja ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan ongelmiin.
Lue lisää Slushissa esitellyistä startup-yrityksistä täältä.
Aallon yrittäjyyskoulutusta sekä opiskelijavetoista yrittäjyysyhteisöä olivat esittelemässä Aalto Ventures Program, Aalto Entrepreneurship Society sekä Kiuas-kiihdyttämöohjelma.
Tapahtumassa esiteltiin myös opiskelijaprojekti Dip Wrap. Muotoilun ja kemian tekniikan opiskelijoiden yhteistyö on loistava esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun eri alojen opiskelijat tekevät yhteistyötä löytääkseen konkreettisia ratkaisuja todellisiin ongelmiin.
Aalto-yliopiston spin out -yritykset ja alumnit esillä monin eri tavoin
Aalto-yliopistosta lähtöisin olevat spin out -yritykset olivat tapahtumassa laajasti esillä. Ennen tapahtumaa ensimmäisen kvanttitietokoneensa valmistumisesta uutisoinut IQM sekä satelliitteja valmistava ICEYE olivat tapahtumassa mukana omilla ständeillään.
Pohjoismaalaisia alkuvaiheen kasvuyrityksiä esittelevässä Nordic Showcasessa nähtiin kaksi Aallon opiskelijayrittäjyysyhteisöstä tuttua kasvoa: mukana olivat Aaro Isosaaren tekoälypohjainen kirjoitustyökalu Flowrite ja Anttoni Aniebonamin verensokeria mittaava sovellus Veri Health.
Myös Aalto-yliopiston ständillä esillä ollut Vital Signs pääsi Slush 100 -pitchauskilpailussa hienosti 20 parhaan joukkoon. Kilpailun finaalikolmikkoon selvisi Aalto-yliopiston alumni Richard Nordströmin luotsaama Helppy, joka kehittää hoivapalveluita asiakaslähtöisesti omaisille suunnatulla verkkoalustallaan.
Hienoja uutisia kuultiin myös Slushin yhteydessä järjestettävästä Y Science -sivutapahtumasta, jossa Aalto-lähtöinen, älykästä bioteknologiaa ja kiertotalouden innovaatioita kehittävä Nordic Bioproducts Group voitti Synbio Power Pitch -kilpailun pääpalkinnon. Yrityksen kehittämät selluloosahybridit voivat korvata haitallisia komponentteja muun muassa elintarvike-, pakkaus-, muovi- ja tekstiiliteollisuudessa.

- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Space 21:n aamukahvit syksyllä 2023
Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:n kuukausittaiselle aamukahville.
Pääpuhuja, yritysjohtaja Kaisa Hietala: Meiltä puuttuu määritelmä luonnon arvolle
Kansleri Jaakko Hongon nimeä kantavalle luennolle saapui noin 300 kutsuvierasta ja alumnia.
Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin