Uutiset

Kompaktin kokoinen Slush muistutti yhteisön merkityksestä

Aalto-yliopisto esitteli Slushissa tänä vuonna 12 tutkimuspohjaista startup-yritystä, joista jokainen pyrkii tarjoamaan kestäviä ratkaisuja ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan ongelmiin.
Slush 2021
Slush 2021. / Kuva Mikko Raskinen

Koronatilanteen kutistama Slush järjestettiin Messukeskuksessa 1.–2. joulukuuta. Tapahtuman luonteen ytimessä on alusta alkaen ollut sijoittajien ja startup-yrittäjien saattaminen yhteen, ja se onnistui ilmeisen hyvin myös tänä vuonna. Tavallista pienemmästä osallistujamäärästä huolimatta paikalla oli noin 1700 sijoittajaa ja peräti 3200 startup-yrittäjää. 

Kestävän kehityksen teemojen lisäksi Slushin lavoilla ratkottiin tänä vuonna alkuvaiheen yrittäjien kohtaamia konkreettisia ongelmia ja julkaistiin lukuisia uusia tuotteita ja palveluita. 

Tutkimuspohjaisia innovaatioita kestävämmän maailman puolesta

Aalto-yliopisto esitteli Slushissa tänä vuonna 12 tutkimuspohjaista startup-yritystä, joista jokainen pyrkii tarjoamaan kestäviä ratkaisuja ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan ongelmiin. 

Lue lisää Slushissa esitellyistä startup-yrityksistä täältä.

Aallon yrittäjyyskoulutusta sekä opiskelijavetoista yrittäjyysyhteisöä olivat esittelemässä Aalto Ventures Program, Aalto Entrepreneurship Society sekä Kiuas-kiihdyttämöohjelma. 

Tapahtumassa esiteltiin myös opiskelijaprojekti Dip Wrap. Muotoilun ja kemian tekniikan opiskelijoiden yhteistyö on loistava esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun eri alojen opiskelijat tekevät yhteistyötä löytääkseen konkreettisia ratkaisuja todellisiin ongelmiin.

Aalto-yliopiston spin out -yritykset ja alumnit esillä monin eri tavoin

Aalto-yliopistosta lähtöisin olevat spin out -yritykset olivat tapahtumassa laajasti esillä. Ennen tapahtumaa ensimmäisen kvanttitietokoneensa valmistumisesta uutisoinut IQM sekä satelliitteja valmistava ICEYE olivat tapahtumassa mukana omilla ständeillään. 

Pohjoismaalaisia alkuvaiheen kasvuyrityksiä esittelevässä Nordic Showcasessa nähtiin kaksi Aallon opiskelijayrittäjyysyhteisöstä tuttua kasvoa: mukana olivat Aaro Isosaaren tekoälypohjainen kirjoitustyökalu Flowrite ja Anttoni Aniebonamin verensokeria mittaava sovellus Veri Health.

Myös Aalto-yliopiston ständillä esillä ollut Vital Signs pääsi Slush 100 -pitchauskilpailussa hienosti 20 parhaan joukkoon. Kilpailun finaalikolmikkoon selvisi Aalto-yliopiston alumni Richard Nordströmin luotsaama Helppy, joka kehittää hoivapalveluita asiakaslähtöisesti omaisille suunnatulla verkkoalustallaan. 

Hienoja uutisia kuultiin myös Slushin yhteydessä järjestettävästä Y Science -sivutapahtumasta, jossa Aalto-lähtöinen, älykästä bioteknologiaa ja kiertotalouden innovaatioita kehittävä Nordic Bioproducts Group voitti Synbio Power Pitch -kilpailun pääpalkinnon. Yrityksen kehittämät selluloosahybridit voivat korvata haitallisia komponentteja muun muassa elintarvike-, pakkaus-, muovi- ja tekstiiliteollisuudessa.

Slush 2021. / Kuva Mikko Raskinen
Slush 2021. / Kuva Mikko Raskinen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.