Uutiset

Kompaktin kokoinen Slush muistutti yhteisön merkityksestä

Aalto-yliopisto esitteli Slushissa tänä vuonna 12 tutkimuspohjaista startup-yritystä, joista jokainen pyrkii tarjoamaan kestäviä ratkaisuja ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan ongelmiin.
Slush 2021
Slush 2021. / Kuva Mikko Raskinen

Koronatilanteen kutistama Slush järjestettiin Messukeskuksessa 1.–2. joulukuuta. Tapahtuman luonteen ytimessä on alusta alkaen ollut sijoittajien ja startup-yrittäjien saattaminen yhteen, ja se onnistui ilmeisen hyvin myös tänä vuonna. Tavallista pienemmästä osallistujamäärästä huolimatta paikalla oli noin 1700 sijoittajaa ja peräti 3200 startup-yrittäjää. 

Kestävän kehityksen teemojen lisäksi Slushin lavoilla ratkottiin tänä vuonna alkuvaiheen yrittäjien kohtaamia konkreettisia ongelmia ja julkaistiin lukuisia uusia tuotteita ja palveluita. 

Tutkimuspohjaisia innovaatioita kestävämmän maailman puolesta

Aalto-yliopisto esitteli Slushissa tänä vuonna 12 tutkimuspohjaista startup-yritystä, joista jokainen pyrkii tarjoamaan kestäviä ratkaisuja ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan ongelmiin. 

Lue lisää Slushissa esitellyistä startup-yrityksistä täältä.

Aallon yrittäjyyskoulutusta sekä opiskelijavetoista yrittäjyysyhteisöä olivat esittelemässä Aalto Ventures Program, Aalto Entrepreneurship Society sekä Kiuas-kiihdyttämöohjelma. 

Tapahtumassa esiteltiin myös opiskelijaprojekti Dip Wrap. Muotoilun ja kemian tekniikan opiskelijoiden yhteistyö on loistava esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun eri alojen opiskelijat tekevät yhteistyötä löytääkseen konkreettisia ratkaisuja todellisiin ongelmiin.

Aalto-yliopiston spin out -yritykset ja alumnit esillä monin eri tavoin

Aalto-yliopistosta lähtöisin olevat spin out -yritykset olivat tapahtumassa laajasti esillä. Ennen tapahtumaa ensimmäisen kvanttitietokoneensa valmistumisesta uutisoinut IQM sekä satelliitteja valmistava ICEYE olivat tapahtumassa mukana omilla ständeillään. 

Pohjoismaalaisia alkuvaiheen kasvuyrityksiä esittelevässä Nordic Showcasessa nähtiin kaksi Aallon opiskelijayrittäjyysyhteisöstä tuttua kasvoa: mukana olivat Aaro Isosaaren tekoälypohjainen kirjoitustyökalu Flowrite ja Anttoni Aniebonamin verensokeria mittaava sovellus Veri Health.

Myös Aalto-yliopiston ständillä esillä ollut Vital Signs pääsi Slush 100 -pitchauskilpailussa hienosti 20 parhaan joukkoon. Kilpailun finaalikolmikkoon selvisi Aalto-yliopiston alumni Richard Nordströmin luotsaama Helppy, joka kehittää hoivapalveluita asiakaslähtöisesti omaisille suunnatulla verkkoalustallaan. 

Hienoja uutisia kuultiin myös Slushin yhteydessä järjestettävästä Y Science -sivutapahtumasta, jossa Aalto-lähtöinen, älykästä bioteknologiaa ja kiertotalouden innovaatioita kehittävä Nordic Bioproducts Group voitti Synbio Power Pitch -kilpailun pääpalkinnon. Yrityksen kehittämät selluloosahybridit voivat korvata haitallisia komponentteja muun muassa elintarvike-, pakkaus-, muovi- ja tekstiiliteollisuudessa.

Slush 2021. / Kuva Mikko Raskinen
Slush 2021. / Kuva Mikko Raskinen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistyksen hallitus Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys lakkauttaa toimintansa ja lahjoittaa varansa omistajuuteen

Perheyrityksiä edustavat hallitusjäsenet toivovat, että toimintaympäristö olisi pienempienkin yritysten omistajille kannustava.
Aalto BIZ Homecoming Day 27.1.2023
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun Homecoming Day kutsui alumnit ensimmäistä kertaa Otaniemeen

Seminaarin pääpuhuja, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark painotti esityksessään yhteistyön tekemisen tärkeyttä.