Uutiset

Kimmo Kovanen aloitti tutkimuspalveluissa tietoasiantuntijana

Kimmo Kovanen työskentelee Avoin tiede ja ACRIS-tiimissä.
Kimmo Kovanen portrait
Kuva: Mika Soikkeli

Kimmo Kovanen otti kesäkuun alussa hoitaakseen tietoasiantuntija Leena Rantamäen tehtävät tämän jäädessä vuorotteluvapaalle ja toimii tämän sijaisena vuoden loppuun saakka. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat mm. avoimeen tieteeseen ja julkaisemiseen liittyvät tehtävät sekä tutkimustuotosten validointi ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä.

Kovanen on valmistunut maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan klassillinen filologia, ja hän viimeistelee parhaillaan antiikin Kreikan musiikkia käsittelevää väitöskirjaansa. Ennen nykyistä työtehtäväänsä Aalto-yliopistossa Kovanen on toiminut tieteen, taiteen ja kulttuurin parissa mm. tutkimuksen, tiedejulkaisemisen sekä kansainvälisen kulttuuri- ja tiedeinstituuttitoiminnan saralla.

Vapaa-ajallaan Kimmo rentoutuu soittamalla kitaraa, ahmii kirjallisuutta ja toteuttaa liikunnallisia aktiviteetteja mm. uinnin ja frisbeegolfin muodossa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Unto_Rautio_Aalto_UNT5250_web_Original.jpg
Kampus Julkaistu:

Haussa suomenkielinen kampusopas täydentämään tiimiämme

Kampusoppaana luot henkilöstölle, vierailijoillemme ja muulle yhteisöllemme mieleenpainuvia kampuselämyksiä.
 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tohtorikoulutusohjelma keskittyy radioaaltojen energiatehokkuuteen

Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.