Uutiset

Kide – uudisrakennuksen uusi nimi kiteyttää eri tieteenalojen sidoksen

Kide on Otakaari 2B -rakennuksen uusi nimi. Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilöstölle avoinna olleeseen nimikilpailuun tuli 137 ehdotusta.

Rakennuksen osoite vaihtuu vuoden 2023 loppuun mennessä, uusi osoite on Konemiehentie 1.
An aerial image from early autumn of a new building soon to be finished on campus.
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Aalto-yliopiston kampuksen ytimeen Otaniemeen pian valmistuva Kide-rakennus (Otakaari 2B) sai nimensä yliopiston opiskelijoille ja henkilöstölle järjestetyn nimikilpailun kautta. Nimi heijastelee erityisesti rakennuksen tulevien käyttäjien tieteenalojen sidosta.

Kide tuo noin 5700 m2 opetus-, tutkimus-, laboratorio- ja toimistotilaa Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle. Rakennus täydentää korkeakoulujen tilavalikoimaa ja tuo joustavuutta korkeakoulujen laitosten toimintaan.

“Saimme yhteisöltä suuren määrän upeita ja mielenkiintoisia nimiehdotuksia, teekkarihuumoria unohtamatta. Tuomaristossa etsimme nimeä, joka toisi mieleen fysiikan ja sähkötekniikan tutkimuksen, olisi helposti lausuttava ja istuisi olemassa olevien Aallon kampuksen rakennusten nimistöön. Kide valikoitui tuomariston keskustelussa voittajanimeksi”, sanoo tuomariston puheenjohtajana toiminut Aalto-yliopiston talous- ja rahoitusjohtaja Marianna Bom.

Soljuva nimi tutkimukseen keskittyvälle rakennukselle

Nimikilpailun tuomaristo ja nimivalinnan vahvistanut rehtori Ilkka Niemelä luonnehtivat valintaa kauniiksi, soljuvaksi nimeksi, joka esittelee rakennuksen yhteyden fysiikkaan ja sähkötekniikkaan. Kide on helposti lausuttava ja sopii myös kansainvälisen yleisönkin käyttöön.

Kaikkiaan aaltolaisilta tuli kilpailuun 137 ehdotusta, jotka käsiteltiin anonyymisti. Tuomaristo valitsi kaksi ehdotusta rehtorin ja viestintäjohtajan päätöstä varten. Voittajanimeä ehdotti Aalto-yliopiston tutkimuspalveluiden johtaja Ella Bingham.

Pitkään odotetut, uudet tilat lisäävät merkittävästi tutkimus-, opetus- ja toimistotilojen määrää soveltavan fysiikan kokeelliseen tutkimukseen sekä informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksen tarpeisiin.

Rakennuksesta on kulku Nanotaloon ja Nanomikroskopiakeskukseen, ja tuo siten lisää mahdollisuuksia myös yhteistyöhön nanoteknologian alalla. Kide valmistuu lokakuun 2023 aikana ja sen osoite vaihtuu ennen käyttöönottoa. Rakennuksen uusi katuosoite on Konemiehentie 1. 

Haastattelupyynnöt ja lisätietoa nimikilpailusta 
Noora Stapleton, viestinnän erityisasiantuntija 
[email protected] 
p. 050 353 1525 

Lue lisää

Illustration image depicting what Otakaari 2 could look like, people walking and cycling near Otakaari and Maarintie, man with sunglasses looks to the viewer, its sunny and there's an event in the corner of the building

Otakaari 2: Marsio ja Kide

Marsio- ja Kide-rakennusten rakentaminen alkoi helmikuussa 2022, tavoitteena on valmistua vuosien 2023-2024 aikana.

Kampus
Aalto_University_Otakaari2B_

Kide

Konemiehentie 1

Toimipisteet
A stairway leading down to a sunlight-filled lobby, with two paintings on the concrete walls of the staircase.

Jaettu mielikuvitus ja aaltoilua – Marsion ja Otakaari 2B:n taidekokoelmat teemat esittelevät aaltolaisuutta

Uudisrakennusten taidekokoelmien teemat, taitelijat ja teosluonnokset julkaistiin.

Uutiset
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 7.8.!

Uutiset
Jukka Mäkelä ja Ilkka Niemelä

Eläköön kampus! Otakaari 2:n peruskiven muuraus juhlisti yliopiston uudisrakennuksia

Kampuksen uusimpien rakennusten, Otakaari 2A:n ja 2B:n, peruskivi muurattiin 29.9. Tilaisuudessa paljastettiin myös Otakaari 2A -rakennuksen uusi nimi.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Muotoilija Noora Yaun suunnittelemia kimaltavia puukristalleja. Kuva: Mikko Raskinen
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avaruusteknologiaa, kimaltavaa puuta ja muotoaan vaihtavia tekstiilejä - tutustu maailmaa muuttavaan tutkimukseen upouudessa Marsio-rakennuksessa

Mahdottoman tekijät -näyttelyt ja Designs for a Cooler Planet -festivaali käynnistävät Aalto-yliopiston uuden kohtaamispaikan syyskauden.
Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

Rakennuksen pääkäyttäjät pohtivat uutta nimeä yhdessä.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.