Uutiset

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Aallon henkilöstö ja opiskelijat voivat ehdottaa uutta nimeä Marsion naapuriin, Otaniemen kampuksen keskelle, rakentuvalle uudisrakennukselle.

Osallistumisaika on 26.5.-7.8.2023.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Otakaari 2B Maarintien ja Konemiehentien risteyksestä. Havainnekuva: SARC Arkkitehdit

Aalto-yliopisto rakennuttaa kaksi uudisrakennusta keskeiselle paikalle Otaniemen kampukselle. Marsio- ja Otakaari 2B -rakennusten rakentaminen alkoi helmikuussa 2022. Toiselle näistä, Otakaari 2B -rakennukselle, etsitään nimeä Aallon yhteisölle avoimen nimikilpailun kautta. Kilpailuaika on 26.5. - 7.8.2023.  

Otakaari 2B tuo noin 5700 m2 opetus-, tutkimus-, laboratorio- ja toimistotilaa Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle. Rakennus täydentää korkeakoulujen tilavalikoimaa ja tuo joustavuutta korkeakoulujen laitosten toimintaan.  

Pitkään odotetut, uudet tilat lisäävät merkittävästi tutkimus-, opetus- ja toimistotilojen määrää soveltavan fysiikan kokeelliseen tutkimukseen sekä informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksen tarpeisiin. Rakennuksesta on kulku Nanotaloon ja Nanomikroskopiakeskukseen, ja tuo siten lisää mahdollisuuksia myös yhteistyöhön nanoteknologian alalla. 

Lähimmät naapurit ovat Marsio (Otakaari 2A), Nanotalo (Puumiehenkuja 2), Tietotekniikan talo (Konemiehentie 2) ja Kauppakorkeakoulu (Ekonominaukio 1). Yliopisto järjesti Otakaari 2B:n sisarrakennus Marsiolle nimikilpailun keväällä 2022. 

Talon nykyiset ja tulevat käyttäjät näkyvät nimessä 

Rakennuksen tulevan nimen toivotaan henkivän yllämainittuja tieteenaloja, Perustieteiden korkeakoulun ja Sähkötekniikan korkeakoulun toimintaa sekä sopivan kansainvälisen yleisönkin käyttöön. Ihanteellinen nimi on yksikielinen, helposti lausuttava ja huomioi Aallon yhteisön ja sidosryhmien monipuolisuuden. Yksikielisiä rakennuksia kampuksella ovat mm. Dipoli, Väre ja Marsio.  

Tuomaristo toivoo ensisijaisesti suomen- tai ruotsinkielisiä tai näiltä kieliltä tuntuvia ehdotuksia, mutta esimerkiksi muista kielistä lainatut ja tunnistettavat tieteelliset termit, tai näihin viittaavat muotoilut, ovat toivottavia nimiaihioita. 

Ehdotukset voivat myös sisältää erilliset suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset nimivaihtoehdot (esimerkiksi Kandidaattikeskus, Kandidatcentret ja Undergraduate Centre). Erillisellä A-kirjaimella alkavat nimet viittaavat kampuksen kaupallisiin toimijoihin, joten näitä tulisi välttää nimiehdotusta tehdessä (esimerkiksi A Bloc ja A Grid). Myös muihin kampuksen rakennuksiin verrattuna samankaltaisia nimiä tulisi välttää. 
 

Lisätietoa nimeämisestä

Muille hyödylliset vastaukset kysymyksineen julkaistaan tällä sivulla, joten saatat myös löytää vastauksen kysymykseesi täältä. 

Lue lisää

Illustration image depicting what Otakaari 2 could look like, people walking and cycling near Otakaari and Maarintie, man with sunglasses looks to the viewer, its sunny and there's an event in the corner of the building

Otakaari 2: Marsio ja Kide

Marsio- ja Kide-rakennusten rakentaminen alkoi helmikuussa 2022, tavoitteena on valmistua vuosien 2023-2024 aikana.

Kampus
Illustration image set in sunset, depicting Otakaari 2 buildings in the future. People walking around and the lights are on in the building.

Kaksi uutta rakennusta nousee keskelle Otaniemen kampusta

Otakaari 2A & 2B rakentaminen alkaa tammikuussa 2022, rakennusten on tavoitteena valmistua kesällä 2023.

Uutiset
Jukka Mäkelä ja Ilkka Niemelä

Eläköön kampus! Otakaari 2:n peruskiven muuraus juhlisti yliopiston uudisrakennuksia

Kampuksen uusimpien rakennusten, Otakaari 2A:n ja 2B:n, peruskivi muurattiin 29.9. Tilaisuudessa paljastettiin myös Otakaari 2A -rakennuksen uusi nimi.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: