Uutiset

Keksijöiden tukeminen piristää taloutta ja luo työpaikkoja

Tervetuloa 19. tammikuuta järjestettävään seminaariin kuulemaan innovaatioista kasvun moottorina.

Innovaatiot kasvun moottoriksi II -seminaari
 

Aika: tiistai 19. tammikuuta 2016 klo 15–19
Paikka: Kauppakorkeakoulu, Runeberginkatu 22–24, Helsinki, Chydenia-rakennus, PwC G-111 -sali.

Suomen talous tarvitsee kasvuun päästäkseen luovuuteen panostamista. Aalto-yliopisto, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistys, Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö ja FIBAN ry järjestävät seminaarin, jossa kerrotaan muun muassa luovan alan yrittäjyyden vauhdittamisesta ja IPR-taloudesta Suomen viennin ja työllisyyden nostajana.

– Ei riitä, että meillä on niin sanottuja virallisia keksijöitä, heitä, jotka ovat jonkin yliopiston, tutkimuslaitoksen tai yrityksen palveluksessa. Myös näiden organisaatioiden ulkopuolella on tieteentekijöitä, joiden tukeminen ei ole yhteiskunnalle kallista verrattuna siitä saatavaan hyötyyn, professori Arto Lahti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta sanoo.

Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen ja Tukisäätiön hallitusten puheenjohtaja Timo Kivi-Koskinen on työstänyt ja esittänyt työ- ja elinkeinoministeriölle Suomen innovaatio- ja erityisesti keksintötoiminnan edistämisen tärkeimmät toimenpiteet vuosina 2015–2017. Hänen mukaansa yksityisten ihmisten luomistyön tuloksina syntyvät keksinnöt pitäisi saada tehokkaasti esiin, suojattua, kehitettyä innovaatioiksi, edelleen tuotteiksi ja palveluiksi ja lopulta myytyä markkinoille. Tehokkaiden ja tuottavien innovaatioprosessien kehittäminen synnyttäisi myös suuren määrän uusia kasvuyrityksiä.

– Jokainen keksintö ja sitä seuraava toiminta sisältää riskejä. Valtion on osallistuttava riskinottoon esimerkiksi vakuuksia myöntämällä varsinkin keksintötoiminnan alkuvaiheen edistämisessä. Jokainen uusi keksintöprosessi työllistää nopeasti keksijän lisäksi lukuisia muita ihmisiä keksinnön kehittämisessä ja kaupallistamisessa. Toteuttamiskelpoiset keksinnöt luovat uusia työpaikkoja, edistävät vientiä ja osaltaan vievät Suomea uuteen nousuun, Timo Kivi-Koskinen sanoo.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Tarjoilun mitoittamisen vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumisia 15.1. mennessä osoitteeseen [email protected].

Ohjelma: http://biz.aalto.fi/fi/current/events/2015-11-19-003/
 

Lisätietoja:
Timo Kivi-Koskinen
SKTY:n ja SKTS:n hallitusten puheenjohtaja
puh. 0400 540 004

Professori Arto Lahti
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
puh. 050 376 9428
[email protected]

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Picture of Marika Tervahartiala and Kamyar Hasanzadeh after the event in front of the Hybrid Stage area.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näkymiä avoimeen dataan: Aalto Research Data Uncovered

Marika Tervahartiala ja Kamyar Hasanzadeh astuivat lavalle kertomaan tutkimuksestaan geograafisen ja visuaalisen datan parissa avoimen datan näkökulmasta.
Photo of a bolometer
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kvanttitieteilijät onnistuivat mittaamaan mikroaaltosäteilyn tehon ennennäkemättömällä tarkkuudella

Tutkijat uskovat, että uusi laite voi mullistaa mikroaaltosäteilyn mittaamisen ja on huima harppaus kvanttiteknologialle.
SSD posters
Mediatiedotteet Julkaistu:

Maailman ja Suomen suurimmat kestävyystieteiden tapahtumat saman katon alle ensi vuonna

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto ovat mukana järjestämässä suurta kestävyystieteiden kansainvälistä konferenssia kesäkuussa 2024. Helsingissä ja Espoossa järjestettävä tapahtuma yhdistää kansainvälisen SRI-kongressin ja Sustainability Science Daysin.
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.