Uutiset

Kauppakorkeakoulun alumni Oona Anttila: Harjoittelu oli urani kannalta todella tärkeä kokemus

Alumnimme Oona Anttila kiinnostui kestävän kehityksen teemoista jo opintojensa alussa, ja hakeutui sen myötä monialaiseen Creative Sustainability -maisteriohjelmaan. Nykyään hän työskentelee YK:n projektipalveluiden toimistossa Nairobissa, Keniassa.
Kauppakorkeakoulun alumni Oona Anttila
Kauppakorkeakoulun alumni Oona Anttila.

Kuka olet? Mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja muualla ja milloin valmistuit?

Olen Oona Anttila, kauppatieteiden maisteri. Valmistuin vuonna 2018 Aalto-yliopiston monialaisesta Creative Sustainability -maisteriohjelmasta. Suoritin kandidaatin tutkinnon Turun kauppakorkeakoulussa pääaineenani kansainvälinen liiketoiminta ja sivuaineenani talousmaantiede.

Miksi halusit opiskella Creative Sustainability -maisteriohjelmassa?

Kandidaattiopintojen aikana olin hyvin kiinnostunut kestävästä kehityksestä ja kaipasin enemmän tähän aiheeseen liittyviä kursseja. Tiesin, että haluaisin tulevaisuudessa työskennellä kestävän kehityksen parissa, joten yritin löytää itselleni sopivan maisteriohjelman. Sain kuulla Creative Sustainability -ohjelmasta ensimmäistä kertaa silloiselta esihenkilöltäni, ja se kuulosti minulle sopivalta seuraavalta askeleelta. Minua innosti ohjelmassa monialaisuus, käytännönläheisyys sekä kriittisyys vallitsevia rakenteita kohtaan. 

Millainen urapolkusi on ollut?

Urapolkuni ei ole ollut kaikista suoraviivaisin, mutta kaikkia työtehtäviäni on yhdistänyt yhteiskunnalliset aiheet. Olen hakenut minua kiinnostaviin työtehtäviin ja tehnyt uravalintoja intuitiivisesti. Työskentelin kandiopintojen ohessa Tikau-nimisessä organisaatiossa, joka tukee Intian maaseutukylien omavaraisuutta toteuttamalla kehitysyhteistyöhankkeita suorassa yhteistyössä paikallisten käsityöläisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Maisteriopintojen aikana tein työharjoittelun ulkoministeriöllä Suomen Pysyvässä Edustustossa Genevessä, jonka jälkeen työskentelin Integrated Healthcare Design -yrityksessä liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä tehtävissä. Opintojen päätyttyä aloitin UNOPS:illa, ja sillä tiellä olen edelleen yli kolmen vuoden jälkeen. 

Työskentelet tällä hetkellä Partnerships Analystinä UNOPSilla eli YK:n projektipalveluiden toimistossa. Miten päädyit sinne, mitä UNOPS tekee ja minkälainen sinun tehtävänkuvasi on?

Päädyin työskentelemään UNOPS:in päämajassa Kööpenhaminassa EDUFI-harjoittelun kautta, jonka loputtua hain muihin tehtäviin organisaatiossa. UNOPS on YK:n projektipalvelujen toimisto, joka toteuttaa vuosittain noin kahden miljardin dollarin edestä hankkeita yli 80 maassa kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun ja rauhan ja turvallisuuden saralla. UNOPS toimii pääasiassa hauraissa ja konflikteista kärsivissä valtioissa, joissa tarpeet ovat akuutteja.

Tällä hetkellä työskentelen UNOPS:in itäisen ja eteläisen Afrikan aluetoimistossa Partnerships Analystina Nairobissa, Ulkoministeriön YK:n apulaisasiantuntijaohjelman kautta. Tiimi, jossa työskentelen, on vastuussa projektien ja ohjelmien kehittämisestä itäisen ja eteläisen Afrikan alueella, muun muassa Keniassa, Tansaniassa, Eritreassa, Sambiassa, Malawissa, Mosambikissa, Botswanassa, Zimbabwessa ja Ugandassa. Työtehtäviini kuuluu uusien hankkeiden ja ohjelmien kehitystyö; hanke-ehdotusten ja budjettien laatiminen; sekä kumppanuussuhteiden luominen ja kehittäminen alueella toimivien toimijoiden kanssa. Hankkeitamme rahoittaa kumppanit kuten Maailmanpankki, EU, Global Fund, UNICEF ja WHO.

Monimutkaisiin haasteisiin vastaamiseen ja ratkaisujen kehittämiseen tarvitaan asiantuntijuutta eri aloilta.

Oona Anttila, Kauppakorkeakoulun alumni

Miten opiskelu Kauppakorkeakoulussa valmisti sinua työelämään?

Monialainen Creative Sustainability -maisteriohjelma kannusti työskentelemään eri aloilta tulevien opiskelijoiden kanssa. Monimutkaisiin haasteisiin vastaamiseen ja ratkaisujen kehittämiseen tarvitaan asiantuntijuutta eri aloilta sekä taitoa tarkastella haasteita monesta näkökulmasta. Työskentelen päivittäin eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja se on työni yksi mielekkäimmistä puolista.

Toimeksiannot eri yrityksiltä ja organisaatioilta opettivat hyödyllisiä taitoja asiakkuuksien ja kumppanuussuhteiden hallinnasta. Tämän lisäksi ne puskivat opettelemaan parempaa ajanhallintaa sekä kehittämään paineensietokykyä. Itsevarmuus omaa osaamista kohtaan kasvoi toimeksiantojen kautta, kun pääsi yhdistämään teorian käytäntöön.

Maisteriohjelmasta jäi käteen myös konkreettisia työkaluja ja taitoja ryhmätyöskentelyyn, työpajojen järjestämiseen ja palvelumuotoiluprosessien hallintaan. 

Teit valtionhallinnon harjoittelun Kauppakorkeakoulun harjoittelutukiohjelman kautta Ulkoministeriöllä Sveitsissä. Minkälainen kokemus se oli? Minkälaisia vinkkejä antaisit Kauppiksen opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet harjoittelusta valtionhallinnossa?

Vaikka harjoittelu kestikin vain kolme kuukautta, se oli urani kannalta todella tärkeä kokemus. Harjoitteluni oli kauppapolitiikkatiimissä, joten keskityin erityisesti Maailman kauppajärjestöön (WTO). Pääsin osallistuman erilaisiin kokouksiin, neuvotteluihin ja tilaisuuksiin, joista kirjoitin raportteja. Olin erityisesti kiinnostunut kauppa ja kehitys -kysymyksistä, joten pääsin seuraamaan tiiviisti WTO:n kauppa- ja kehityskomiteaa sekä UNCTAD:in (The United Nations Conference on Trade and Development) kokouksia. Opin valtavasti harjoitteluni aikana monenkeskisestä yhteistyöstä ja diplomatiasta. Kiinnostukseni YK:n toimintaa kohtaan vahvistui Genevessä vietettyjen kuukausien ansiosta. Suosittelen lämmöllä kansainvälisestä politiikasta kiinnostuneita Kauppiksen opiskelijoita rohkeasti hakemaan harjoitteluun edustustoon tai suurlähetystöön. Kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen hakiessaan harjoitteluun, pääasia että on utelias ja uuden oppiminen kiinnostaa. Tiesin itsekin vain vähän kauppapolitiikasta hakiessani harjoitteluun, mutta minulla oli suuri into oppia ja löytää uusia näkökulmia tarkastella maailmaa. 

Mitä toiveita sinulla on tulevaisuudessa urallesi?

Haluan jatkaa työskentelyä monimutkaisten globaalien haasteiden parissa. Toivon, että työni olisi merkityksellistä myös muille kuin itselleni, esimerkiksi luonnolle tai muille ihmisille. Haluan osaltani vaikuttaa siihen, että tuleville sukupolville jäisi oikeudenmukaisempi maailma ympäristön, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta.

Tutustu tarkemmin Oonan urapolkuun LinkedInissä

Master's Programme in Creative Sustainability - MSc in Economics and Business Administration

Creative Sustainability -ohjelma antaa opiskelijoille valmiudet edistää kestävää kehitystä liiketoiminnan avulla. Erilaisista taustoista tulevat opiskelijamme ratkovat yhteiskunnan ja ympäristön suuria haasteita luovien ratkaisujen ja käytännönläheisten työskentelytapojen avulla ja yhteiseen arvopohjaan nojautuen. Valmistuessaan he soveltuvat johtotehtäviin, joissa vaaditaan liiketoimintaosaamista kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi (engl. Sustainable Development Goals, SDG).

School of Business Creative Sustainability

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Harjoittelu

Työnantajalle harjoittelu on tehokas rekrytointikanava. Palkkaamalla harjoittelijan saatte organisaatioonne uusimpia näkemyksiä ja tuoreita ideoita sekä rakennatte myönteistä työnantajamielikuvaa.

Photo: Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Summer School student group smiling and hopping down the stairs at Aalto's Väre building
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kesäkoulussa syntyi yhteissuunnittelun avulla kestäviä tulevaisuuden konsepteja

Kurssilla pohdittiin, miten kiertotalous ja yhteissuunnittelu voivat edistää todellista muutosta.
A person in a VR experience
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

European Media and Immersion Lab (EMIL) -projekti kutsuu XR-kehittäjät yhteistyöhön

Aalto-yliopiston koordinoima EMIL-projekti aloittaa syyskuussa 2022.
Unite! logo
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Unite-yliopistoverkosto saa Euroopan komissiolta 14,4 miljoonan euron lisärahoituksen

Euroopan komissio myönsi lisärahoituksen Uniten ehdotukselle toimia teknologian ja innovaatioiden veturina vihreän ja digitaalisen Euroopan edistämisessä.
School of Business alumna Aigerim Nukekova in the forest.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Aigerim Nukenova: Opiskelijaprojekti oli minulle arvokas ja hyödyllinen kokemus

Alumnimme Aigerim Nukenova opiskeli tieto- ja palvelujohtamisen maisteriohjelmassa ja työskentelee nykyään data-analyytikkona Fixablylla. Vapaa-ajallaan hän nauttii uinnista ja saunomisesta sekä lenkkeilystä luonnossa.