Internet Society luottaa Nettitutkaan

Internetin kehityksen ja hallinnoinnin kattojärjestö ISOC käyttää Global Internet Report -raportissa karttatietoja, jotka pohjautuvat Nettitutkan keräämiin tietoihin.
– Tämä osoittaa sen, että Nettitutkan tarkkuus ja luotettavuus ovat erinomaisella tasolla ja siihen luotetaan myös alalla. Kaikki ISOCin julkiset ja maailmanlaajuisessa käytössä olevat mobiiliverkon laatukartat pohjautuvat Aalto-yliopiston tutkimustyöhön, professori Jukka Manner tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitokselta kertoo.
Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämällä Nettitutka-sovelluksella kuka tahansa voi mitata puhelimensa datayhteyden nopeuksia eri paikoissa. Tähän mennessä käyttäjät eri puolilla maailmaa ovat asentaneet Nettitutka-sovelluksen yli 200 000 kertaa yli 6000 erimalliseen kännykkään ja tablettiin. Aalto-yliopiston tietokannassa on jo yli 5 miljoonaa mittausta suurimmasta osasta maailman maita.
Nettitutka mittaa internetyhteyksien laatua useiden tekijöiden osalta: laitteeseen tulevan ja laitteesta lähtevän tietoliikenteen nopeutta, verkon viivettä ja signaalin voimakkuutta, verkkojen virheitä sekä kännyköiden ja tablettien tehokkuutta mobiili-internetin osalta. Sovellus on saatavilla Android-, iOS-, Windows Phone -, Blackberry-, Nokia X -, Meego-, Symbian- ja Jollan Sailfish-laitteiden käyttäjille.
Internet Society ISOC (internetsociety.org) pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan Internetin kehitykseen, politiikkaan, hallintoon ja tekniikkaan sekä varmistamaan, että Internet on kaikkien saatavilla.
Lisätietoja:
Professori Jukka Manner
[email protected]
puh. 050 511 2973
Nettitutka: www.nettitutka.fi
Suomessa on maailman kahdeksanneksi nopein mobiili-internet (12.3.2015)
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Kansainvälisten opiskelijoiden opinnäytetöistä uusia ideoita yritysten liiketoimintaan
Thesis Fair -tapahtuma auttaa kansainvälisiä opiskelijoita luomaan työelämäkontakteja suomalaisten yritysten kanssa.