Uutiset

Ingmar Björkman jatkaa Kauppakorkeakoulun dekaanina

Björkman on nimitetty dekaaniksi jatkokaudelle 1.1.2017–31.12.2019.

Professori, KTT Ingmar Björkman (s. 1959) on toiminut Kauppakorkeakoulun dekaanina vuodesta 2012.

– Olen erittäin iloinen, että Björkman jatkaa tehtävässään. Hänen johdollaan Kauppakorkeakoulu on noussut eurooppalaiseen parhaimmistoon. Myös Kauppakorkeakoulun tutkijoille myönnetty kilpailtu tutkimusrahoitus on lisääntynyt merkittävästi, rehtori Tuula Teeri sanoo.

– Olen todella innostunut mahdollisuudesta jatkaa koulumme kehittämistyötä yhdessä henkilöstön, opiskelijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, sanoo Björkman.

Björkmanin valinta jatkokaudelle perustui kokonaisarviointiin, jossa huomioitiin koulun tuloksellisuuden kehittyminen, henkilöstökyselyn tulokset sekä henkilöstön ja opiskelijoiden edustajien haastattelut, dekaanin antama raportti ja suunnitelma koulun kehittämiseksi sekä dekaanin haastattelu.

Dekaanin tehtävänä Aalto-yliopistossa on johtaa korkeakoulun toimintaa yliopiston strategian puitteissa sekä osallistua Aalto-yliopiston pitkäjänteiseen kehittämiseen johtoryhmän jäsenenä. Dekaani vastaa korkeakoulun toiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja kansainvälisestä kilpailukyvystä, resurssien jaosta korkeakoulussa yliopiston toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa sekä tutkimus- ja opetushenkilöstön rekrytoinnista Aalto-yliopiston urajärjestelmien linjausten mukaisesti. Dekaani raportoi provostille.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Natal Mind voittajatiimi, kuva: Polar Bear Pitching
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Hyppy kylmään veteen yhdistää avannossa pitchaamista ja synnytystä

Natal Mind -tutkimustiimi voitti Polar Bear Pitching -kilpailun viikonloppuna Oulussa. Synnytyslääkäri Aura Pyykönen kertoo, miltä tuntui pitchata jääkylmässä avannossa. Voittajatiimiin kuuluvat lisäksi Annika Järvelin, Riikka Lemmetyinen ja Henni Tenhunen Aallon tuotantotalouden laitokselta.
Rofice dickson
Nimitykset Julkaistu:

Rofice Dickson on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

TkT Rofice Dickson on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.9.2024 alkaen. Professuurin ala on Kemian tekniikan kestävä kiertotalous.
Jokimaisema, jossa taustalla aavikkoa. Välissä kulkee tie, jossa ajaa rekka-auto.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Ihmisen toiminta ajanut maapallon makean veden kierron pois tasapainosta

Ihmisen toiminta on muokannut rajusti makean veden kiertokulkua maailmanlaajuisesti esiteolliseen aikaan verrattuna.
Saban Ramadani, Photo by Hayley Le
Opinnot Julkaistu:

Saban Ramadani: Onko radikaalia keksiä raketti viikossa?

“Jos sinulta odotetaan nopeita ratkaisuja vaikkapa kuvataiteessa, häviääkö itse tarkoitus luomisen prosessissa? Onko se radikaalia, että keksii raketin viikossa?”