Uutiset

In memoriam työelämäprofessori Mikhail Balakshin

Työelämäprofessori Mikhail Balakshin menehtyi kotonaan pitkän sairauden myötä 27. marraskuuta 2022. Balakshin toimi Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa ligniinikemian työelämäprofessorina vuodesta 2018 lähtien.
Mikhail Balakshin

Balakshin oli kansainvälisesti tunnustettu asiantuntija kasvibiomassan kemian ja teknologian alalla keskittyen erityisesti ligniiniin. Hänen tutkimuksensa keskiössä on ollut biopohjaiset ratkaisut ja niiden kehittäminen talous- ja ympäristökysymysten ratkaisemiseksi. Mikhaililla oli visio edistää biomassan hyödyntämistä tuotesuunnittelun avulla korkean jalostusarvon tuottamiseksi.

Balakshin väitteli kemian tohtoriksi Pietarin Metsäakatemiassa Venäjällä vuonna 1991. Sen jälkeen hän työskenteli postdoc-tutkijana ja vanhempana tutkijana Pietarissa, North Carolina State Universityssä Yhdysvalloissa ja BOKU:ssa Itävallassa.

Hänellä oli kansainvälinen tausta T&K-teknologian kehittämisestä biojalostamo- sekä sellu- ja paperiteollisuudessa ja hän oli kokenut T&K-osastojen ja bioprosessointipilottilaitosten johtaja Kanadassa ja USAssa.

Hänen asiantuntemuksensa johti moniin tieteellisiin saavutuksiin. Balakshinille on myönnetty 21 patenttia, hän on julkaissut neljä kirjan lukua ja 47 artikkelia vertaisarvioiduissa lehdissä sekä hänen julkaisuihinsa oli tehty yli 4 160 viittausta.

Mikhail Balakshin edisti uusien biotuotesovellusten kehittämistä. Hänen vankka osaamisensa ligniinin karakterisoinnissa ja muokkauksessa on kansainvälisesti arvostettua. Hän teki aktiivisesti yhteistyötä yritysten kanssa ja vahvisti Aalto-yliopiston alojen välistä yhteistyötä. Opiskelijoiden, tohtorikoulutettavien ja tutkijoiden ohjaaminen oli lähellä hänen sydäntään. Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen henkilökunta sekä koko Aalto-yhteisö muistavat Mikhailin arvostettuna kollegana ja ystävänä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.