Uutiset

Hanna Sievinen nimitettiin Aalto-yliopiston hallitukseen

Karel Luyben jatkaa hallituksessa uudelle kolmivuotiskaudelle.
Hanna Sievinen

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea on valinnut kauppatieteiden tohtori Hanna Sievisen yliopiston hallituksen uudeksi jäseneksi ja professori Karel Luybenin uudelle kaudelle 1.1.2024 alkaen. Hallituksen jäsenten kausi on kolmevuotinen.

Uusi jäsen Hanna Sievinen tuo Aalto-yliopiston hallitukseen laajaa käytännön kokemusta hallitustyöstä, elinkeinoelämästä ja sijoitusvarallisuuden hallinnoinnista. Hanna Sievinen toimii tällä hetkellä hallitusammattilaisena useissa yrityksissä ja on muun muassa puheenjohtaja Futurice Oy:n hallituksessa ja varapuheenjohtaja Taaleri Oyj:ssä. Hän työskenteli vuosina 2000–2014 Nokia Oyj:ssä johtavissa tehtävissä useassa eri maassa. Hän toimii myös itsenäisenä yritysneuvonantajana sekä useissa luottamustehtävissä. 

Hanna Sievinen on suorittanut kauppatieteiden tohtorin tutkinnon LUT-yliopistossa ja maisterin tutkinnot Helsingin kauppakorkeakoulussa sekä Rennesin kauppakorkeakoulussa Ranskassa.

Akateemisten asiain komitea valitsi erovuorossa olleen Karel Luybenin uudelle 1.1.2024 alkavalle kaudelle yliopiston hallitukseen. Luyben on toiminut hallituksen jäsenenä vuoden 2018 alusta alkaen.

Toinen erovuorossa ollut hallituksen jäsen Sari Baldauf jättää omasta pyynnöstään Aalto-yliopiston hallituksen kahden kolmevuotiskauden jälkeen.

”Sari Baldauf on tehnyt valtavan arvokasta työtä Aalto-yliopiston hyväksi. Hän on tuonut hallitukseen vahvaa osaamista hallitustyöskentelystä, sidosryhmäyhteistyöstä sekä elinkeinoelämän ja tiedeyhteisön yhteistyön kehittämisestä.  Sarin pitkä kokemus kansainvälisestä yritystoiminnasta ja hänen strateginen osaamisensa on ollut merkittävä voimavara yliopiston hallituksessa. Kiitämme häntä lämpimästi”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen.

1.1.2024 lukien Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat Mariana Amatullo, Ilkka KivimäkiMikko KosonenKarel LuybenAndreas Mortensen, Marita Niemelä ja Hanna Sievinen.

Lisätiedot:
Kristiina Mäkelä, provosti, akateemisten asiain komitean puheenjohtaja
puh. 040 559 3454, [email protected]

Lue lisää

Oppimiskeskus alakerta

Hallitus

Aalto-yliopiston hallitus päättää säätiön strategiasta, toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista.

Aalto-yliopisto
AAK_Aalto University_Photo Mikko Raskinen

Akateemisten asiain komitea

Akateemisten asiain komitea (AAK) on yliopiston yhteinen monijäseninen hallintoelin, jonka tehtävänä on edistää tutkimuksen, opetuksen sekä taiteellisen toiminnan korkeaa laatua.

Aalto-käsikirja
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Miia Mäkelä
Nimitykset Julkaistu:

Miia Mäkelä on nimitetty Associate professorin tehtävään Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle

MMT (Mikrobiologia) Miia Mäkelä on nimitetty Aalto-yliopiston Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle tenure track -urapolulle Associate professorin vakituiseen tehtävään 1.9.2024 alkaen.