Uutiset

Hanna Sievinen nimitettiin Aalto-yliopiston hallitukseen

Karel Luyben jatkaa hallituksessa uudelle kolmivuotiskaudelle.
Hanna Sievinen

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea on valinnut kauppatieteiden tohtori Hanna Sievisen yliopiston hallituksen uudeksi jäseneksi ja professori Karel Luybenin uudelle kaudelle 1.1.2024 alkaen. Hallituksen jäsenten kausi on kolmevuotinen.

Uusi jäsen Hanna Sievinen tuo Aalto-yliopiston hallitukseen laajaa käytännön kokemusta hallitustyöstä, elinkeinoelämästä ja sijoitusvarallisuuden hallinnoinnista. Hanna Sievinen toimii tällä hetkellä hallitusammattilaisena useissa yrityksissä ja on muun muassa puheenjohtaja Futurice Oy:n hallituksessa ja varapuheenjohtaja Taaleri Oyj:ssä. Hän työskenteli vuosina 2000–2014 Nokia Oyj:ssä johtavissa tehtävissä useassa eri maassa. Hän toimii myös itsenäisenä yritysneuvonantajana sekä useissa luottamustehtävissä. 

Hanna Sievinen on suorittanut kauppatieteiden tohtorin tutkinnon LUT-yliopistossa ja maisterin tutkinnot Helsingin kauppakorkeakoulussa sekä Rennesin kauppakorkeakoulussa Ranskassa.

Akateemisten asiain komitea valitsi erovuorossa olleen Karel Luybenin uudelle 1.1.2024 alkavalle kaudelle yliopiston hallitukseen. Luyben on toiminut hallituksen jäsenenä vuoden 2018 alusta alkaen.

Toinen erovuorossa ollut hallituksen jäsen Sari Baldauf jättää omasta pyynnöstään Aalto-yliopiston hallituksen kahden kolmevuotiskauden jälkeen.

”Sari Baldauf on tehnyt valtavan arvokasta työtä Aalto-yliopiston hyväksi. Hän on tuonut hallitukseen vahvaa osaamista hallitustyöskentelystä, sidosryhmäyhteistyöstä sekä elinkeinoelämän ja tiedeyhteisön yhteistyön kehittämisestä.  Sarin pitkä kokemus kansainvälisestä yritystoiminnasta ja hänen strateginen osaamisensa on ollut merkittävä voimavara yliopiston hallituksessa. Kiitämme häntä lämpimästi”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen.

1.1.2024 lukien Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat Mariana Amatullo, Ilkka KivimäkiMikko KosonenKarel LuybenAndreas Mortensen, Marita Niemelä ja Hanna Sievinen.

Lisätiedot:
Kristiina Mäkelä, provosti, akateemisten asiain komitean puheenjohtaja
puh. 040 559 3454, [email protected]

Lue lisää

Oppimiskeskus alakerta

Hallitus

Aalto-yliopiston hallitus päättää säätiön strategiasta, toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista.

Aalto-yliopisto
AAK_Aalto University_Photo Mikko Raskinen

Akateemisten asiain komitea

Akateemisten asiain komitea (AAK) on yliopiston yhteinen monijäseninen hallintoelin, jonka tehtävänä on edistää tutkimuksen, opetuksen sekä taiteellisen toiminnan korkeaa laatua.

Aalto-käsikirja
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
Henkilökuva Minna Tuusasta
Nimitykset Julkaistu:

Minna Tuusa Aalto ARTSin henkilöstöpäälliköksi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen on nimittänyt HR partner Minna Tuusan koulun HR-päälliköksi 1.6.2024 alkaen.
tekoälyohjelma käynnistyy
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkimus paljastaa ihmisten sokean luottamuksen tekoälyyn

Pelkkä usko tekoälyn apuun saa ihmiset suoriutumaan tehtävistä paremmin. Vaikutus ei katoa edes silloin, kun kuvitteellisen tekoälyn kerrotaan heikentävän suoritusta.
logo
Nimitykset Julkaistu:

Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen uusi johto

Professori Lauri Rautkari on nimitetty laitosjohtajaksi ja professorit Tiina Nypelö ja Mauri Kostiainen varalaitosjohtajiksi Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle ajalle 1.5.2024-31.12.2025.