Aalto-yliopisto

Hallitus

Aalto-yliopiston hallitus päättää säätiön strategiasta, toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista.

Hallituksen muodostavat yliasiamies Mikko Kosonen (puheenjohtaja), johtaja Susanna Pettersson (varapuheenjohtaja), hallitusammattilainen Sari Baldauf, pääomasijoittaja Ilkka Kivimäki, professori Karel Ch. A. M. Luyben, professori Liqiu Meng ja professori Colin Whitehouse.

Rehtori Ilkka Niemelä toimii hallituksen esittelijänä. Hallituksen sihteeri on päälakimies Kristiina Kemetter.

Hallituksen jäsenet nimittää yliopiston akateemisten asiain komitea.

Mikko Kosonen Aalto-yliopiston hallitus Kuva Jaakko Kahilaniemi

Mikko Kosonen, hallituksen puheenjohtaja

yliasiamies

KTT Mikko Kosonen toimii Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran yliasiamiehenä. Aiemmin hän on toiminut Nokiassa useissa johtotehtävissä, muun muassa konsernin strategia- ja tietohallintojohtajana. Hän on muun muassa Tekniikan Akatemian hallituksen, Liikesivistysrahaston kannatusyhdistyksen valtuuskunnan ja Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön hallintoneuvoston jäsen. Kosonen on Budapestin kauppakorkeakoulun kunniaprofessori. Hän on julkaissut kirjoja ja lukuisia artikkeleita strategisesta johtamisesta.

Susanna Pettersson_Aalto University Board

Susanna Pettersson, hallituksen varapuheenjohtaja

johtaja

FT Susanna Pettersson työskentelee Ruotsin kansallismuseon johtajana Tukholmassa. Aiemmin hän toimi Ateneumin taidemuseon museonjohtajana, Suomen Lontoon instituutin johtajana, visuaalisen taiteen keskuksen Framen hallituksen jäsenenä sekä johtotehtävissä mm. Alvar Aalto -säätiössä ja Alvar Aalto -museossa. Hän on ollut jäsen useissa opetus- ja kulttuuriministeriön työ-, ohjaus- ja arviointiryhmissä. Pettersson on Jyväskylän yliopiston museologian dosentti.

Sari Baldauf

Sari Baldauf

hallitusammattilainen

KTM Sari Baldauf toimii hallitusammattilaisena useissa yrityksissä ja yhteisöissä. Hän toimii Senior Advisor -tehtävässä DevCo Partnersissa, hallituksen puheenjohtajana Vexve Holdingissa ja hallituksen jäsenenä muun muassa Nokiassa ja Daimlerissa. Baldauf työskenteli aiemmin Nokian palveluksessa useissa johtotehtävissä ja Nokia-yhtymän johtoryhmän jäsenenä.

Ilkka Kivimäki / Aalto University / Photo Mikko Raskinen

Ilkka Kivimäki

pääomasijoittaja

DI Ilkka Kivimäki toimii osakkaana pääomasijoitusrahasto Maki.vc:ssä, ja hän on työskennellyt lukuisten startup-yritysten kanssa sijoittajana ja valmentajana. Hänellä on pitkä tausta yrittäjänä mm. PC-SuperStore Oy:ssä ja Wicom Communications Oy:ssä sekä suuryrityskokemusta SAP AG:n johtajana. Hän toimi pitkään Slushin hallituksen puheenjohtajana, ja hän on yksi Startup-säätiön perustajista. Kivimäki on tutkimus- ja innovaationeuvoston ja kansallisen tekoälyohjelman ohjausryhmän jäsen sekä yksi Kasvuryhmä – Finnish Scaleupsin perustajista ja hallituksen jäsen.

Karel Luyben

Karel Ch. A. M. Luyben

professori

Professori Karel Ch. A. M. Luyben on hollantilaisen Delftin yliopiston rehtori (Rector Magnificus) ja biokemiallisen tekniikan professori. Hän on aiemmin toiminut Delftin yliopistossa dekaanina ja bioteknologian tutkijakoulun tieteellisenä johtajana. Hän konsultoi teollisuutta ja hallintoa teknologia-, innovaatio- ja teollisuuspolitiikan alueilla.

Aalto University / Liqiu Meng/ photographer: Jaakko Kahilaniemi

Liqiu Meng

professori

Professori Liqiu Meng toimii professorina Münchenin teknillisessä yliopistossa (TUM). Meng on aiemmin toiminut TUM:ssa vararehtorina sekä rakennus- ja maanmittaustiedekunnan varadekaanina. Hän on toiminut opetus- ja tutkimustehtävissä Kungliga Tekniska Högskolanissa ja Hannoverin yliopistossa.

Aalto University / Colin Whitehouse / photographer: Jaakko Kahilaniemi

Colin Whitehouse

professori

Professori Colin Whitehouse on työskennellyt Ison-Britannian johtavissa yliopistoissa, valtion tutkimuslaboratorioissa sekä teollisuudessa. Nykyisin hän toimii näiden sektoreiden neuvonantajana erityisesti tutkimukseen, strategisiin tutkimuskumppanuuksiin ja innovaatioihin liittyvissä kysymyksissä. Aiemmin hän on toiminut Sheffieldin yliopiston vararehtorina ja Science and Technology Facilities Councilin varapääjohtajana.

Kuvat: Aalto-yliopisto/Jaakko Kahilaniemi & Mikko Raskinen

 

Aiemmat hallituksen jäsenet

  • Professor of Practice Anne Brunila 2008–2018
  • professori Bengt Holmström 2008–2016
  • professori Saku Mantere 2008–2016
  • toimitusjohtaja Matti Alahuhta 2008–2015
  • rehtori Anna Valtonen 2008–2014
  • professori Marja Makarow 2008–2012
  • rehtori, professori Patrick Aebischer 2011–2012
  • rehtori, professori Robert A. Brown 2008–2010.

Ensimmäinen hallitus aloitti työskentelynsä elokuussa 2008.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu