Uutiset

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa ilmaisen ICT-kurssikokonaisuuden verkossa

Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista. FITechin kurssit sopivat hyvin organisaatioille, jotka haluavat uudistaa henkilöstön osaamista.
FITech kurssit

FITech-verkostoyliopisto julkaisee maksuttoman verkkokurssikokonaisuuden, joka avaa jokapäiväisten ohjelmistojen ja sovellusten toimintaperiaatteita sekä merkitystä yhteiskunnan toiminnan kannalta. FITech 101: Digi & Data -kokonaisuuden tarjoaa Aalto-yliopisto, ja sen ensimmäiset kolme kurssia käynnistyvät toukokuussa. FITechin tavoitteena on saada kursseille vuoden loppuun mennessä 20 000 osallistujaa. Kurssien pilottitoteutuksiin haetaan nyt osallistujia.

”Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista, ja niiden pohjalta voi jatkaa myös syventävien opintojen pariin”, kertoo kurssien suunnittelusta vastannut Arto Hellas Aalto-yliopistosta.

FITech 101: Digi & Data on kokonaisuus, josta jokainen voi valita itselleen sopivia kursseja. Kokonaisuus täydentyy vielä useilla kursseilla vuoden loppuun mennessä. Kahden opintopisteen laajuisen kurssin suorittamiseen kuluu arviolta 54 tuntia. Opintopisteiden lisäksi osallistuja saa halutessaan myös Linkedin-suoritusmerkin uusista, päivitetyistä taidoistaan.

Kurssit toteutetaan MOOC (Massive Open Online Course) -verkkokursseina, joita voi opiskella missä tahansa, kellonaikaan katsomatta. Kurssit sopivat oman osaamisen kehittämiseen ja tarjoavat esimerkiksi lukiolaisille mahdollisuuden kurkistaa yliopisto-opintoihin. Myös yrityksissä voidaan hyödyntää kursseja henkilöstön osaamisen uudistamisessa.

FITechin opintotarjonnasta löytyy kaikkiaan yli 100 kurssia maksuttomia jatko-opintoja erilaisiin tietotekniikan osaamistarpeisiin.

”Yliopiston verkkokursseja tarjoamalla työnantaja voi olla varma opetuksen laadusta”, sanoo FITech ICT -projektin akateeminen johtaja ja Aalto-yliopiston tietotekniikan professori Petri Vuorimaa.

Pilottikurssit käynnistyvät loppukeväästä

Kursseista järjestetään ensin pilottitoteutukset, joiden aikataulu on seuraava:

  • 25.5.2020 Johdatus ohjelmointiin
  • 1.6.2020 Data ja tieto
  • 8.6.2020 Internet ja selainohjelmointi

Pilottikurssit voi aloittaa 15.7.2020 mennessä ja ne sulkeutuvat 31.7.2020.

Pilottitoteutusten jälkeen kurssit ovat vapaasti suoritettavissa 17.8.2020 alkaen. Lue lisää kursseista FITechin verkkosivuilla.

Lisätietoja

Tiina-Maria Hartikainen
Viestintäpäällikkö, FITech
puh. 050 512 4735
[email protected]

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa valikoituja opintoja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. Kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. FITech-verkostoyliopiston perustajajäseniä ovat yliopistojen lisäksi Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan Akateemiset TEK ry.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Symboli
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopistossa otetaan käyttöön sähköiset tutkintotodistukset lukuvuoden 2025–2026 alusta lähtien

Sähköinen tutkintotodistus on virallinen alkuperäinen asiakirja, jonka dekaani on allekirjoittanut sähköisesti.
Tate-suunnitteludokumentointi-v3.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Talotekniikka 2030: Suunnittelun ja asennuksen kitkaton yhteispeli

Kuinka taloteknisen suunnittelun ja toteutuksen yhteispeliä on kehitettävä, jotta suunnitelmat palvelisivat asennusta nykyistä paremmin? Tähän kysymykseen haki vastauksia uusi Talotekniikka 2030 -tutkimus. Sen tuloksista kertoi Tampereen yliopiston toteuttamassa tutkimuksessa tutkijana toiminut Juuso Järviö tulosseminaarissa syyskuussa 2024.
Lauri Järvilehto Mimmit koodaa -virtuaalitapahtumassa 1.11.2024. Kuva: Mikke Pöyhönen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Automaatio ja tekoäly muuttavat jatkuvaa oppimista ja työn tekemisen tapoja

Automaatio ei poista ammatteja, vaan se muokkaa työn tekemisen tapoja ja ammattilaisten osaamistarpeita.
Yhteistyö Julkaistu:

Onnistumisen ja uuden oppimisen iloa: Aalto-yliopisto Juniorin Robotiikkatuokiot innostavat robotiikkaan ja ohjelmointiin

Aalto-yliopisto Juniorin kouluihin jalkautuvat Robotiikkatuokiot ovat ilahduttaneet ja innostaneet Uudenmaan oppilaita jo yli 50 luokkahuoneessa. Weisell-säätiön rahoittaman hankkeen tavoitteena on innostaa lapsia robotiikan, ohjelmoinnin ja automaation pariin ikäryhmälle sopivalla tavalla. Hankkeen keskeisimpänä kohderyhmänä ovat peruskoulun 3–9.-luokkalaiset. Hanke käynnistyi syyslukukauden alussa ja kestää ensi vuoden heinäkuuhun asti.