Uutiset

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa ilmaisen ICT-kurssikokonaisuuden verkossa

Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista. FITechin kurssit sopivat hyvin organisaatioille, jotka haluavat uudistaa henkilöstön osaamista.
FITech kurssit

FITech-verkostoyliopisto julkaisee maksuttoman verkkokurssikokonaisuuden, joka avaa jokapäiväisten ohjelmistojen ja sovellusten toimintaperiaatteita sekä merkitystä yhteiskunnan toiminnan kannalta. FITech 101: Digi & Data -kokonaisuuden tarjoaa Aalto-yliopisto, ja sen ensimmäiset kolme kurssia käynnistyvät toukokuussa. FITechin tavoitteena on saada kursseille vuoden loppuun mennessä 20 000 osallistujaa. Kurssien pilottitoteutuksiin haetaan nyt osallistujia.

”Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista, ja niiden pohjalta voi jatkaa myös syventävien opintojen pariin”, kertoo kurssien suunnittelusta vastannut Arto Hellas Aalto-yliopistosta.

FITech 101: Digi & Data on kokonaisuus, josta jokainen voi valita itselleen sopivia kursseja. Kokonaisuus täydentyy vielä useilla kursseilla vuoden loppuun mennessä. Kahden opintopisteen laajuisen kurssin suorittamiseen kuluu arviolta 54 tuntia. Opintopisteiden lisäksi osallistuja saa halutessaan myös Linkedin-suoritusmerkin uusista, päivitetyistä taidoistaan.

Kurssit toteutetaan MOOC (Massive Open Online Course) -verkkokursseina, joita voi opiskella missä tahansa, kellonaikaan katsomatta. Kurssit sopivat oman osaamisen kehittämiseen ja tarjoavat esimerkiksi lukiolaisille mahdollisuuden kurkistaa yliopisto-opintoihin. Myös yrityksissä voidaan hyödyntää kursseja henkilöstön osaamisen uudistamisessa.

FITechin opintotarjonnasta löytyy kaikkiaan yli 100 kurssia maksuttomia jatko-opintoja erilaisiin tietotekniikan osaamistarpeisiin.

”Yliopiston verkkokursseja tarjoamalla työnantaja voi olla varma opetuksen laadusta”, sanoo FITech ICT -projektin akateeminen johtaja ja Aalto-yliopiston tietotekniikan professori Petri Vuorimaa.

Pilottikurssit käynnistyvät loppukeväästä

Kursseista järjestetään ensin pilottitoteutukset, joiden aikataulu on seuraava:

  • 25.5.2020 Johdatus ohjelmointiin
  • 1.6.2020 Data ja tieto
  • 8.6.2020 Internet ja selainohjelmointi

Pilottikurssit voi aloittaa 15.7.2020 mennessä ja ne sulkeutuvat 31.7.2020.

Pilottitoteutusten jälkeen kurssit ovat vapaasti suoritettavissa 17.8.2020 alkaen. Lue lisää kursseista FITechin verkkosivuilla.

Lisätietoja

Tiina-Maria Hartikainen
Viestintäpäällikkö, FITech
puh. 050 512 4735
[email protected]

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa valikoituja opintoja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. Kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. FITech-verkostoyliopiston perustajajäseniä ovat yliopistojen lisäksi Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan Akateemiset TEK ry.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Pitkä valkoinen kerrostalo kadun varrella.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Hallitus asetti uudet tulorajat ara-asuntojen asukkaille – tutkijat selvittivät, kuka saa jatkossa asunnon suurissa kaupungeissa

Aalto-yliopiston kaupunkitaloustieteen uusi tutkimusryhmä AlueAvain selvitti, miten tulorajat muuttavat asukasvalintaa Suomen kuudessa suurimmassa kaupungissa.
Suvi Hirvonen-Ere
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Väitöstutkimus selvitti, miksi kestävän liiketoiminnan läpilyönti yritysmaailmassa on ollut hidasta, miten sitä voisi kiihdyttää – ja samalla tehdä tuottoisaa tulosta

Kaupallinen ja sopimusjohtaminen on yritysjohdon strateginen työväline, jota käyttäen yritys voi saavuttaa sekä ympäristöllisesti kestävät että taloudelliset tulostavoitteensa, ilmenee tällä viikolla tarkastettavasta väitöskirjasta.
Construction worker looking straight to camera
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Jopa 80 prosenttia rakennustyömailla tehtävästä työstä on tehotonta – jatkuvat keskeytykset vaikuttavat myös turvallisuuteen

Valtaosa rakennustyömailla tehtävistä töistä ei suoraan vaikuta työn varsinaiseen edistymiseen. Tuore väitöstutkimus löysi kuitenkin helpon keinon parantaa rakentamisen tuottavuutta ja samalla myös hyvinvointia: työntekijöiden toiminnan seuranta.
Photo of Hang Zhang against a dark background.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Euroopan tutkimusneuvoston miljoonarahoitus hydrogeelien tutkimukseen – uudenlaiset materiaalit voivat oppia sopeutumaan ja säätelemään itseään paremmin

Tulevaisuudessa Hang Zhangin vetämästä ainutlaatuisesta tutkimuksesta voi kehittyä uusia ratkaisuja niin robotiikkaan, lääketieteeseen kuin joustavaan elektroniikkaankin.