Uutiset

Falling Walls -palkinto myönnettiin uraauurtavalle silmätutkimukselle

Tampereen yliopiston tutkijan Laura Koivusalon esittelemä sarveiskalvon sokeutta käsittelevä tutkimustyö sai pääpalkinnon Falling Walls -alkukilpailussa.
Falling Walls. Kuva: Mikko Raskinen.

Ensimmäistä kertaa Otaniemessä järjestetyssä Falling Walls Lab Finland -tapahtumassa pääpalkinnon voitti Tampereen yliopiston tutkija Laura Koivusalo, joka esitteli sarveiskalvon sokeutta käsittelevää tutkimustyötään puheessaan “Breaking the walls of Corneal Blindness”.

“Tutkimusryhmämme tarkastelee kantasoluterapian vaikutusta erilaisten silmäsairauksien hoidossa. Kehittämämme sarveiskalvon terapia voisi palauttaa näön, kun sarveiskalvon ja silmän valkuaisen välisellä reunalla on puutetta kantasoluista. Tämä puutos on sarveiskalvon sokeuden muoto, joka vaivaa usein etenkin nuoria ja työikäisiä ihmisiä, eikä sitä ole aikaisemmin osattu hoitaa”, Laura Koivusalo kertoo.

“Olen innoissani matkasta Berliiniin, vaikka se tuntuu vielä hieman epätodelliselta! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun puhuin tästä tutkimusideasta. Aion vielä hioa puhetta ennen Berliinin loppukilpailua.”

Tuomarit olivat vaikuttuneita Lauran työn mahdollisesta vaikuttavuudesta. Berliiniin Falling Walls -loppukilpailussa hän kilpailee voitosta eri puolilta maailmaa tulevien tutkijoiden kanssa.  

Toiselle sijalle kilpailussa sijoittui Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Hanna Ollila tutkimusehdotuksellaan ”Breaking the wall of Sleep and Exhaustion”. Kolmanneksi tuli Mustafa Ahmad Munawar, joka esitteli tutkimusideansa “Breaking the wall of PCR carryover contamination”.

Tapahtuman isäntinä toimivat Suomen Akatemia ja Aalto-yliopisto, ja se järjestettiin Design Factoryssa. Muut kilpailijat olivat Arturs Holavins, Anatoly Lvov, Julle Oksanen ja Konstantin Vostrov.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
A glass needle probes a tiny droplet sitting on a black surface.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Fyysikot onnistuivat selittämään tuntemattoman voiman, joka kiskoo vesipisaroita huippuliukkailla pinnoilla

Tulokset auttavat kehittämään aiempaa liukkaampia pintoja, jollaisia hyödynnetään esimerkiksi lääketeollisuudessa ja liikenteessä.