Biodesign-työryhmä sai rahoituksen keksinnön kaupallistamiseen
Vuoden 2017 Biodesign Finland -työryhmä sai Tekesiltä ja Aalto-yliopistolta rahoituksen 18 kuukauden projektiin, jonka tavoitteena on heidän tutkimuslähtöisen keksintönsä kaupallistaminen. Tämä keksintö, joka lisää avosydänkirurgian turvallisuutta, on kehitetty vuoden 2017 Biodesign Finland -projektissa yhteistyössä sydänkirurgi Tommi Pätilän kanssa. Maailmanlaajuisesti vuosittain tehdään yli miljoona avosydänleikkausta. Leikatuista potilaista jopa 20 prosentille kehittyy sydämen vajaatoiminta, joka voi johtaa edelleen vaikeampiin tautitiloihin ja pahimmillaan jopa kuolemaan. Keksinnöllään Biodesign-työryhmä pyrkii vähentämään vakavien komplikaatioiden määrää. Nyt saadulla rahoituksella työryhmä kehittää ratkaisukonseptiaan edelleen sekä suorittaa kliinistä validointia ja kaupallistamisvaihtoehtojen kartoitusta. Projektin myötä ryhmän oletetaan saavuttavan vahvan IPR-aseman sekä päätyvän kaupallistamisratkaisuun, joka voi olla esimerkiksi startup-yrityksen perustaminen tai lisensointisopimus jonkin nykyisen yrityksen kanssa. Kaupallistamisprojektin työryhmä muodostuu Tommi Pätilästä yhdessä vuoden 2017 Biodesign Finland -työryhmän (Sami Elamo, Kalle Kotilahti ja Jari Rantala) kanssa.
Biodesign Finland on yrittäjyyskoulutusohjelma, joka järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Biodesign Finland -hanketta esitellään tarkemmin sivustolla www.biodesignfinland.fi.
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

ERC-rahoitus apulaisprofessori Junhe Lianille uusien materiaalien ja edistyneiden valmistusmenetelmien tutkimiseen
Apulaisprofessori Junhe Lianin tavoitteena on löytää ERC Starting Grantin avulla tehokas, digitaalinen ja ekologisesti kestävä tapa kehittää uusia materiaaleja ja valmistustekniikoita.
Uusi laadullisen johtamisen tutkimuksen keskus Qual+ on avattu
Yksi keskuksen päätavoitteista on tutkijoiden välisten metodologisten yhteyksien edistäminen.
Tutkijat etsivät keinoja mullistaa aivoverenkiertohäiriöiden diagnosointi – saavutettavan magneettikuvauksen kehitys etenee
Tekeillä on myös hanke liikkuvan aivohalvausyksikön kehittämiseksi.