Uutiset

AVP:n uusi kurssi auttaa viestimään tutkimuksesi vaikuttavuudesta urasi edistämiseksi

Aalto Ventures Program:in uusi Impact With Research -kurssi on suunnattu jatko-opiskelijoille, tutkijoille ja henkilökunnalle, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta. Kurssin ensimmäinen kysymys osallistujille on: "Miten voimme auttaa sinua?"
Illustration of Impact With Research course visuals

Aalto Ventures Program:in Impact With Research on ammatillisen kehittämisen kurssi tutkijoille, jonka tavoitteena on vahvistaa heidän osaamistaan tutkimuksensa vaikuttavuudesta viestimiseen sekä tukea heidän urakehitystään sekä akatemian sisällä että sen ulkopuolella, tai jopa molempia yhdistellen.

Kurssin opettaja Paul Savage, D.Sc. (Econ.), kertoo miksi kurssi on tarpeellinen ja mikä tekee siitä ainutlaatuisen.

Picture of course teacher Paul Savage
Course teacher and D.Sc. (Econ.) Paul Savage wants to ask the students "What can we do for you?"

”Tieteellisessä menetelmessä tarkkailet, kyseenalaistat ja testaat hypoteeseja. Kokeilet ja teet johtopäätöksiä, tai etsit vian ja kokeilet uudelleen. Kun maailma muuttuu nopeasti, kokeilu on hyödyllinen menetelmä myös laboratorion ulkopuolella. Sen avulla voimme selvittää, mitä tapahtuu, ja jopa nähdä välähdyksiä tulevaisuudesta, jota rakennamme. Tällä kurssilla haluamme kyseenalaistaa ja kokeilla elämän muillakin alueita. Tätä pitäisi ohjata kysymys: 'Mitä voimme tehdä muiden hyväksi?'"

Kurssilla on henkilökohtainen lähestymistapa opetukseen, ja hyödynnettäviä menetelmiä ovat muun muassa henkilökohtaiset reflektiot, keskustelut ja haastettelut, sekä erilaisten tarinoiden kuuleminen tohtoriopintojen jälkeisistä urapoluista.

"Yritämme riisua pois stereotypiat siitä, mitä meidän pitäisi tehdä, ja sen sijaan selvittää, mikä on parasta meille ja yhteiskunnalle. Ensimmäinen kysymys, jonka esitämme opiskelijoillemme, on: "Mitä voimme tehdä hyväksesi?" Haluamme osallistujien pohtivan, kuinka heidän henkilökohtaiset tavoitteensa ja tulevaisuutensa kietoutuvat yhteisöihin, joissa elämme", Dr. Savage selittää.

Myös keskusteluihin ja osaamisen jakamiseen panostetaan voimakkaasti. Koska kurssi on "offline"-tilassa – poissa näyttöjen ääreltä – osallistujat viestivät tutkimuksestaan, vaikuttavuudesta ja ​​​​ideoistaan "live-yleisölle" neljän session ajan.

"Jokainen voi oppia jotain kuuntelemalla yhtä henkilöä, mutta voit oppia paljon enemmän puhumalla muiden ihmisten kanssa ja palloittelemalla ideoita yhdessä", sanoo Dr. Savage.

Kurssi on avoin kaikille Aalto-yliopistossa työskenteleville jatko-opiskelijoille, tutkijoille ja henkilökunnalle. Edellytyksenä on, että on valmis tutkimusaihe, jonka parissa työskennellä kurssin aikana.

Lue lisää (englanniksi): https://avp.aalto.fi/avp-course/impact-with-research/

More information about the course

 Paul Savage

Paul Savage

Course Teacher
 Anna Dementyeva

Anna Dementyeva

AVP Incubation Specialist
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.