Uutiset

AVP:n uusi kurssi auttaa viestimään tutkimuksesi vaikuttavuudesta urasi edistämiseksi

Aalto Ventures Program:in uusi Impact With Research -kurssi on suunnattu jatko-opiskelijoille, tutkijoille ja henkilökunnalle, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta. Kurssin ensimmäinen kysymys osallistujille on: "Miten voimme auttaa sinua?"
Illustration of Impact With Research course visuals

Aalto Ventures Program:in Impact With Research on ammatillisen kehittämisen kurssi tutkijoille, jonka tavoitteena on vahvistaa heidän osaamistaan tutkimuksensa vaikuttavuudesta viestimiseen sekä tukea heidän urakehitystään sekä akatemian sisällä että sen ulkopuolella, tai jopa molempia yhdistellen.

Kurssin opettaja Paul Savage, D.Sc. (Econ.), kertoo miksi kurssi on tarpeellinen ja mikä tekee siitä ainutlaatuisen.

Picture of course teacher Paul Savage
Course teacher and D.Sc. (Econ.) Paul Savage wants to ask the students "What can we do for you?"

”Tieteellisessä menetelmessä tarkkailet, kyseenalaistat ja testaat hypoteeseja. Kokeilet ja teet johtopäätöksiä, tai etsit vian ja kokeilet uudelleen. Kun maailma muuttuu nopeasti, kokeilu on hyödyllinen menetelmä myös laboratorion ulkopuolella. Sen avulla voimme selvittää, mitä tapahtuu, ja jopa nähdä välähdyksiä tulevaisuudesta, jota rakennamme. Tällä kurssilla haluamme kyseenalaistaa ja kokeilla elämän muillakin alueita. Tätä pitäisi ohjata kysymys: 'Mitä voimme tehdä muiden hyväksi?'"

Kurssilla on henkilökohtainen lähestymistapa opetukseen, ja hyödynnettäviä menetelmiä ovat muun muassa henkilökohtaiset reflektiot, keskustelut ja haastettelut, sekä erilaisten tarinoiden kuuleminen tohtoriopintojen jälkeisistä urapoluista.

"Yritämme riisua pois stereotypiat siitä, mitä meidän pitäisi tehdä, ja sen sijaan selvittää, mikä on parasta meille ja yhteiskunnalle. Ensimmäinen kysymys, jonka esitämme opiskelijoillemme, on: "Mitä voimme tehdä hyväksesi?" Haluamme osallistujien pohtivan, kuinka heidän henkilökohtaiset tavoitteensa ja tulevaisuutensa kietoutuvat yhteisöihin, joissa elämme", Dr. Savage selittää.

Myös keskusteluihin ja osaamisen jakamiseen panostetaan voimakkaasti. Koska kurssi on "offline"-tilassa – poissa näyttöjen ääreltä – osallistujat viestivät tutkimuksestaan, vaikuttavuudesta ja ​​​​ideoistaan "live-yleisölle" neljän session ajan.

"Jokainen voi oppia jotain kuuntelemalla yhtä henkilöä, mutta voit oppia paljon enemmän puhumalla muiden ihmisten kanssa ja palloittelemalla ideoita yhdessä", sanoo Dr. Savage.

Kurssi on avoin kaikille Aalto-yliopistossa työskenteleville jatko-opiskelijoille, tutkijoille ja henkilökunnalle. Edellytyksenä on, että on valmis tutkimusaihe, jonka parissa työskennellä kurssin aikana.

Lue lisää (englanniksi): https://avp.aalto.fi/avp-course/impact-with-research/

More information about the course

 Paul Savage

Paul Savage

Course Teacher
 Anna Dementyeva

Anna Dementyeva

AVP Incubation Specialist
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.