Uutiset

Apuraha avasi oven Princetoniin

Joel Röntynen jatkaa topologisten materiaalien tutkimustaan alan kansainvälisessä ytimessä - naapurinaan yksi tämän vuoden nobelisteista.
Tutkijatohtori Joel Röntynen siirtyi syksyllä tutkimusalansa kansainvälistä huippua edustavaan Princetonin yliopistoon. Kuva Joel Röntynen.

Suomi-Amerikka Yhdistysten liiton myöntämä apuraha varmisti tutkijatohtori Joel Röntyselle paikan väitöskirjan jälkeisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen amerikkalaisessa huippuyliopistossa. SAYL:n Björn Savénin apuraha on tarkoitettu lahjakkaalle suomalaiselle talouden, kauppatieteiden tai tekniikan nuorelle jatko-opiskelijalle tai tutkijalle.

Alkukesästä väitellyt Röntynen tiesi jo hyvissä ajoin tähtäävänsä viimeistään post doc -vaiheessa USA:han, jonka kärkiyliopistoista etenkin Princeton, Stanford ja MIT tunnetaan tekniikan alan korkeatasoisesta tutkimuksestaan. Topologiset materiaalit, uudenlaiset ja erityislaatuiset aineet, ovat aktiivinen tutkimusala, sillä niiden suojatuilla reunatiloilla uskotaan olevan monia teknologisia sovellutuksia tulevaisuudessa.

Apurahan myötä Röntynen pääsee tutkimusalan kansainväliseen ytimeen.

”Alku on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tämän vuoden fysiikan Nobel-palkinto myönnettiin omalle tutkimusalalleni, ja yksi palkinnon saajista, Duncan Haldane, istuu toiseksi viereisessä toimistossa minusta. Tämä on hienoa aikaa olla täällä”, kertoo apurahasta iloitseva Joel Röntynen Princetonin yliopistosta.

”Princetonissa pääsen jatkamaan väitöskirjani aihepiirin parissa ja tekemään yhteistyötä kokeellisten ryhmien kanssa. On hienoa päästä osalliseksi täällä tehtävään korkean profiilin tutkimukseen.”

Joel Röntynen on Princetonissa hyvässä seurassa. Naapuritoimistossa istuu yksi tämän vuoden fysiikan nobelisteista, Duncan Haldane.

Rima rohkeasti korkealle

Tyypillinen postdoc -kausi on kestoltaan kahdesta kolmeen vuoteen, ja esimerkiksi Yhdysvaltojen huippuyliopistoihin vaadittava minimirahoitus on yleensä noin 40.000 dollaria. Joen Röntysen kohdalla Björn Savénin apuraha kattaa ensimmäisen vuoden, joten koko tutkimusjakson varmistamiseksi hän hakee sinnikkäästi rahoitusta myös muista lähteistä, kuten eri säätiöistä sekä Säätiöiden post doc -poolista.

Myös kontaktiverkostojen rakentaminen on tärkeää.

”Sain tohtoriopintojeni aikana paljon hyviä neuvoja professoreilta ja muilta tutkijoilta. Professori Christian Flindtiltä saamani tuki oli erittäin merkittävä asia koko prosessissa. Lisäksi olin etukäteen yhteydessä Princetonin yliopiston professori B. Andrei Bernevigiin ja sain häneltä kutsun tulla tekemään väitöskirjan jälkeistä tutkimusta Princetoniin", Joel Röntynen kertoo.

Joel Röntysen viesti muille jatko-opiskelijoille on selvä.

”Ei kannata olla turhan ujo, vaan asettaa rima rohkeasti korkealle!”

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.