Uutiset

Alumnit opastivat pian valmistuvia kauppatieteilijöitä

”Toimialat ovat murroksessa, jopa kokeneemmatkin miettivät uransa suuntaa.”
Panelisteina olivat Elisa Hauru, Hanna Hovi, Eino Joas, Sara Reponen ja Vesa Sironen. Paneelin moderaattorina toimi maisteriopiskelija ja ura- ja rekrytointipalveluiden harjoittelija Lotta Nurminen.

Maisterin paperit pian taskussa ja lopullinen hyppy kohti työelämää edessä. Moni vastavalmistunut käy mielessään läpi, miten uuteen elämänvaiheeseen tulisi suhtautua, voiko uraansa ylipäätään suunnitella ja osaanko jo nyt tarpeeksi?

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut järjesti tänäkin keväänä suosituksi osoittautuneen uratilaisuuden, jossa koulumme alumnit kertoivat työelämästä ja kannustivat tulevia maistereita siellä pärjäämiseen.

Vapa Median Partner & Director Mikko Rummukaisella on jo yli 10 vuotta kokemusta digimarkkinoinnin saralta.

”Olin hyvä opiskelija, mutta pian huomasin, etten niinkään hyvä ammattilainen, kun aloitin ensimmäisessä oikeassa työpaikassani”, hän kertoi. ”Halusin oppia sen, mistä kaikki muut jo puhuivat”.

Mikko neuvoi uransa kynnyksellä olevia opiskelijoita suuntautumaan aina sellaisia tehtäviä kohden, joista oikeasti pitää muistaen kuitenkin samalla olla kärsivällinen. Asiat eivät tapahdu hetkessä, vaan vähitellen, kun uskaltaa seurata omaa tietään ja on avoin oppimaan niistä asioista, jotka kokee omakseen.

Älä tavoittele positiota, vaan suuntaa rohkeasti kohti sitä, mistä opit eniten

”Do not plan too much, you´ll never know!”, ohjeisti opiskelijoitamme Kauppakorkeakoulun yhteistyökumppanin Finnairin Head of People Development Outi Sivonen.

Hän kehotti valmistumisen kynnyksellä olevia miettimään tarkasti ja syvällisesti sitä, mihin he itse haluavat tulevaisuudessa panostaa ja tuoda nimenomaan näitä asioita esiin esimerkiksi työhaastatteluissa.

”Asenne ja intohimo ovat avainsanoja töitä haettaessa. Työnantaja haluaa tietää, mitä aiot ja mitä haluat tuoda mukanasi siihen tiettyyn positioon, jota haet. Jos saat nämä seikat kommunikoitua hyvin, olet vahvoilla”, Outi kiteytti.

Toimialojen murros muuttaa myös urasuunnittelua

Life After Graduation -tapahtumaan kuuluu myös olennaisena osana se, että yritykset ja opiskelijat pääsevät kohtaamaan kasvokkain niin sanotun virallisen osuuden jälkeen. Tänä vuonna yritysten standeilla keskusteltiin paljon toimialojen väistämättömästä murroksesta. Se, että valmistuu jostain tietystä pääaineesta, ei enää määrittele, millaisia töitä voi tulevaisuudessa hakea. Aalto-yliopiston monitieteellisyys kiehtoo siksi myös työnantajia.

”Emme yrityksenä pysty kasvattamaan liiketoimintaamme yksin, vaan siihen tarvitaan laaja-alaista ja monitieteellistä otetta. Siksi olemme täällä tänään”, kiteytti asian Senior Specialist Sanni Suominen Wärtsilästä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.