Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Olli Copeland: Järjestötoiminnalla ja aktiivisuudella erottuu positiivisesti töitä hakiessa ja niitä tehdessä

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläiden nuorin jäsen Olli Copeland kehottaa tutustumaan rohkeasti uusiin ihmisiin ja laajentamaan omia verkostoja. "Esimerkiksi opiskelijatoiminnassa mukana toimiminen on loistava tapa verkostoitua", sanoo Copeland.
School of Business Alumni Ambassador Olli Copeland

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Aloitin opiskelun Aallon kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksella vuonna 2013. Siellä kaikilla opiskelijoilla on pääaineena kansainvälinen liiketoiminta.

Mikkelistä siirryin Töölön pääkampukselle suorittamaan maisteriopintoja Information & Service Management -ohjelmaan ja CEMS Master’s in Management -tutkintoon.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Valmistuessani kandiksi Mikkelistä viime vuoden keväällä aloitin työskentelyn it-yhtiö Siili Solutionsissa Mestari & Kisälli –koulutusohjelmassa. Koulutusjakson päätyttyä olen työskennellyt Siilillä palvelumuotoilijana ja analyytikkona.

Tällä hetkellä keskityn suorittamaan maisteriopintoja sekä CEMS-tutkintoa Aallossa ja ensi keväänä suoritan CEMS-vaihdon Bocconin yliopistossa Italiassa.

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi?

Erityisesti Mikkelissä opiskelu on auttanut työelämässä huomattavasti. Nopea tahti, ryhmässä toimiminen ja esitelmien säännöllinen pitäminen ovat antaneet hyvät eväät moniin erilaisiin työtehtäviin.

Lisäksi opiskelu englanniksi sekä kansainvälinen liiketoiminta pääaineena loivat erinomaiset lähtökohdat kansainväliselle urapolulle tulevaisuudessa.

Miten opiskeluajan harrastukset ja työkokemus vaikuttavat uran eri vaiheissa?

Minulle yksi tärkeimmistä asioista opiskeluaikana oli olla aktiivisesti mukana opiskelijatoiminnassa erilaisten seurojen ja järjestöjen kautta. Mikkelissä toimin esimerkiksi opiskelijayhdistys Probban hallituksessa ja nykyään Mikkelin kampuksen alumniyhdistyksen hallituksessa sekä Helsingin CEMS –klubin alumnivastaavana.

Näissä järjestöissä toimiminen on erinomainen tapa verkostoitua sekä harjoitella käytännössä luennoilla opittuja johtamisen ja ryhmässä toimimisen perusteita. Uskon, että järjestötoiminnalla ja aktiivisuudella erottuu positiivisesti töitä hakiessa ja niitä tehdessä.

Nopea tahti, ryhmässä toimiminen ja esitelmien säännöllinen pitäminen ovat antaneet hyvät eväät moniin erilaisiin työtehtäviin.

Neuvosi opintojaan miettivälle? Vinkkejä työelämään?

Työmarkkinoilla on tällä hetkellä laajasti kysyntää yleispäteville ”generalisteille”, jotka pystyvät nopeasti omaksumaan uutta ja löytämään ratkaisuja. Mielestäni Aalto tarjoaa loistavan mahdollisuuden opiskella laajasti erilaisia kursseja ja aineita, joita rohkeasti kokeilemalla on helpompi löytää oma urapolkunsa.

Varsinkin työuran alkuvaiheessa kannattaa olla utelias ja mahdollisimman avoin uusille projekteille ja työtehtäville, sillä tekemällä oppii parhaiten.

Mitä verkostot merkitsevät sinulle?

Verkostoituminen on yksi opiskelun tärkeimmistä osista, ei pelkästään omien luokkatoverien kesken, vaan myös alumnien, yhteistyökumppaneiden sekä toisten yliopistojen opiskelijoiden kanssa.

Minulle varsinkin opiskelijajärjestön hallituksessa toimiminen avasi monia mahdollisuuksia tutustua erilaisiin ihmisiin ympäri Suomea. Suosittelenkin ehdottomasti vierailemaan toisten koulujen vuosijuhlilla, sitseillä tai muissa juhlissa ja tutustumaan rohkeasti eri värisiin haalareihin pukeutuneisiiin opiskelijoihin.

Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Alumnius on minulle suuri kunnia, etenkin koska olen nuorin kaikista alumnisuurlähettiläistä ja vielä tiukasti kiinni opinnoissa.

Haluan ottaa tästä roolista mahdollisimman paljon irti ja tuoda varsinkin Mikkelin alumnien näkemystä esille yhteisissä kehitysprojekteissa. Lisäksi haluan tukea Mikkelissä opiskelevia parhaani mukaan.

Kannustankin opiskelijoita rohkeasti hyödyntämään alumniverkostoaan työnhaussa ja sen ulkopuolella.

Lisätiedot:

Tutustu tarkemmin Olli Copelandin urapolkuun LinkedInissä!
Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Olli Copelandin tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa: www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/kauppakorkeakoulun-alumnisuurlahettilaat.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.