Uutiset

Alumni Paola Suhoselle ja Finnish Game Jam -yhdistykselle Suomi-palkinnot

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi seitsemän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää Suomi-palkinnoilla. Aallon alumneista palkinnon sai taiteellinen johtaja Paola Suhonen.
suomi_palkinnot_games_now_vesa_raudasoja_annakaisa_kultima_photo_okm_katarina_koch

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi seitsemän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää Suomi-palkinnoilla. Aallon alumneista palkinnon sai taiteellinen johtaja Paola Suhonen. Finnish Game Jam -yhdistykselle myönnetyn palkinnon vastaanottivat Aalto-yliopiston alumni Vesa Raudasoja sekä Games Now! -luentokokonaisuutta koordiva Annakaisa Kultima. 

”Tänä vuonna Suomi-palkinnolla on haluttu kunnioittaa vankkaa taiteellista pätevyyttä. Tekijöitä, jotka edustavat pitkän linjan osaamista ja vaikuttavuutta suomalaisen taiteen kentällä. Toisaalta olemme halunneet huomioida myös uudet virtaukset suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa”, sanoo ministeri Sampo Terho.

Kuva: Finnish Game Jam palkinnon vastaanottivat Aalto-yliopiston alumni Vesa Raudasoja sekä Annakaisa Kultima. Valokuva: Katarina Koch/OKM

OKM:n tiedote

Palkintoperustelut

Taiteellinen johtaja Paola Suhonen

Paola Suhonen on yksi tämän hetken suomalaisen muotoilun ja vaatesuunnittelun merkittävimpiä tekijöitä. Vuonna 1998 perustettu Ivana Helsinki vaatemerkki on toiminut merkittävänä oven avaajana suomalaiselle muotiteollisuudelle ja suunnittelijoille 2000-luvun alussa, edustaen omaleimaista tekemistä ja raja-aitojen rikkomista. Vuonna 2007 Ivana Helsinki osallistui ainoana pohjoismaisena yrityksenä ja ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Pariisin muotiviikoille ja seuraavana vuonna yritys valittiin Pariisin muotiviikkojen päänäytöksiin ensimmäisenä pohjoismaisena yrityksenä. Ivana Helsinki on edelleen ainoa pohjoismainen muotiyritys, joka on valittu sekä Pariisin että New Yorkin muotiviikkojen viralliseen näytöskalenteriin. Paola Suhonen on liikkunut vapaasti muodin, muotoilun, taiteen, musiikin, elokuvan ja kirjallisuuden parissa. Vuonna 2015 julkaistiin Suhosten ensimmäinen lastenkirja Erikoiskoira Affe - Talviseikkailu Lapissa ja vuonna 2017 Paola Suhosella oli ensimmäinen oma taidenäyttely Taidehallissa Helsingissä.

Finnish Game Jam

Finnish Game Jam on vuonna 2013 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on tukea suomalaisia pelinkehitystapahtumia ja pelinkehitysharrastusta. Järjestön pääasiallinen toimintamuoto on pelijamien järjestäminen, mutta yhdistys tarjoaa myös tukitoimia muille pelinkehitystapahtumien järjestäjille, harrastaa tiedotustoimintaa ja järjestää koulutuksia. Yhdistys perustuu vapaaehtoistoiminnalle. Pelijamit (game jam) ovat yhteisöllisiä pelinkehitystapahtumia, joissa toteutetaan lyhyessä ajassa peli ideasta pelattavaksi prototyypiksi. Yhdistys on myös maailman mittakaavassa poikkeuksellinen: moninaisten pelijamien järjestämiseen keskittyviä tai pelinkehitysharrastusta tukevia kansallisia järjestöjä ei ole tiettävästi muita. Vuosittain järjestettävä Jam -festivaali on pelijamijärjestäjien kansainvälinen tapaaminen, johon myös muiden maiden pelijamijärjestäjiä tulee oppimaan ja jakamaan omaa osaamistaan toisille pelijamijärjestäjille ja jamiaktiiveille. Finnish Game Jam jatkaa ansiokkaasti Suomen pelialan taustalla olevan demoskenen perinteitä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vihreät liput, green flags. Kuva: Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Liikesivistysrahastolta merkittäviä apurahoja Aalto-yliopiston tutkijoille

Aalto-yliopisto saa yliopistoista suurimman tuen. Apurahan saa 62 projektia ja tuen suuruus on yhteensä 728 400 euroa.
Janne Naapuri
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon

Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.
Designs for a Cooler Planet 2024 Open call
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Hae syksyn Designs for a Cooler Planetiin 22.1.2024 mennessä

Kerro miten tutkimuksesi tai projektisi muuttaa maailmaa.
Professori Ville Alopaeus.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu professoreihimme: Ville Alopaeus

Ville Alopaeus on toiminut kemian tekniikan professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2008. Erotusoperaatioita ja prosessien mallitusta tutkiva Alopaeus pyrkii edistämään siirtymää kohti uusiutuvaa energia- ja materiaaliympäristöä.