Uutiset

Alumni Aigerim Nukenova: Opiskelijaprojekti oli minulle arvokas ja hyödyllinen kokemus

Kauppakorkeakoulun alumni Aigerim Nukenova opiskeli tieto- ja palvelujohtamisen maisteriohjelmassa ja työskentelee nykyään data-analyytikkona Fixablylla. Vapaa-ajallaan hän nauttii uinnista ja saunomisesta sekä lenkkeilystä luonnossa.
School of Business alumna Aigerim Nukekova in the forest.
Kauppakorkeakoulun alumni Aigerim Nukenova.

Kuka olet ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa? Miten kiinnostuit opiskelemisesta Suomessa?

Olen Aigerim Nukenova. Opiskelin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tieto- ja palvelujohtamisen maisteriohjelmassa vuosina 2017–2019.

Kiinnostuin Suomesta, kun äitini muutti tänne muutama vuosi ennen minua ja kertoi paljon hyvää Suomesta. Olenkin haaveillut jo yläkouluvuosista lähtien Suomessa opiskelemisesta. Kun muutin tänne, aloitin opintotaipaleeni Ressun lukiossa (IB World School) Helsingissä, jonka jälkeen hain kansainvälisen liiketoiminnan kandidaattiohjelmaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkelin kampukselle. Sieltä valmistuttuani jatkoin maisteriopintoihin Otaniemeen. 
    
Mikä on ollut erityisen tärkeää tai hyödyllistä opinnoissasi työllistymisen kannalta?

Työllistymisen kannalta hyödyllistä ovat olleet Aalto-yliopiston hyvä maine työnantajien keskuudessa sekä maisterikursseilla hankitut käytännön taidot ja tiedot. Lisäksi uskon, että opinnot Aallossa sekä aktiivinen toimintani opiskelijakerhossa auttoivat kehittämään ajanhallinta- ja viestintätaitojani, mistä on ollut paljon hyötyä työelämässä. 

Aigerim Nukekova on the stairs.
Kauppatieteiden maisteri Aigerim Nukenova.

Teit opintojen aikana räätälöidyn opiskelijaprojektin Konecranes-yritykselle. Millainen kokemus oli? Millaisia hyötyjä ja oppeja sait projektista?

Kokemus oli minulle arvokas ja hyödyllinen monella tapaa. Ensinnäkin pääsin analysoimaan oikean yrityksen liiketoiminnoista kerättyä todellista dataa. Lisäksi sain työkokemusta jo opiskeluaikana, mikä lisäsi mahdollisuuksiani työllistyä tulevaisuudessa. Lisäksi projektitiimimme koostui Aalto-yliopiston eri pääaineiden opiskelijoista, ja yhdessä työskentely oli hauskaa ja opin muilta opiskelijoilta paljon.

Työskentelet data-analyytikkona Fixablylla. Miten päädyit nykyiseen työhösi? Minkälaisia työtehtäviä sinulla on?

Nykyisessä roolissani olen vastuussa kaikesta yritykseni sisäisestä raportoinnista, mukaan lukien talous-, asiakastuki-, myynti- ja markkinointiraportit.

Hain tätä työpaikkaa yrityksen verkkosivuilla, suoritin hakemukseen kuuluvan tehtävän, kävin läpi pari haastattelukierrosta ja onnekseni minut valittiin. Olen myös erittäin kiitollinen Konecranes-opiskelijaprojektin projektipäälliköllemme Tommi Vihervaaralle, joka suositteli minua kyseiseen työpaikkaan. 

Räätälöidyssä opiskelijoiden yritysprojektissa pääsin analysoimaan oikean yrityksen liiketoiminnoista kerättyä todellista dataa.

Kauppakorkeakoulun alumni Aigerim Nukenova
BIZ alumna Aigerim Nukekova.
Alumnimme Aigerim Nukenova.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Nautin uimisesta ja saunomisesta, harrastan joogaa, piirrän lyijykynillä ja vesiväreillä sekä kävelen ja lenkkeilen luonnossa.

Minkälaisia vinkkejä tai neuvoja antaisit nykyisille kansainvälisille opiskelijoille Suomeen työllistymiseen?

Työllistymismahdollisuuksien lisäämiseksi suosittelen hankkimaan käytännön taitoja jo opintojen aikana sekä opiskelemaan suomen kieltä. Lisäksi kannattaa aktiivisesti tutustua eri ihmisiin yliopistossa sekä osallistua erilaisiin verkostoitumistapahtumiin. Lisäksi kannattaa olla yleisesti proaktiivinen ja hakeutua mukaan opintojen aikaisiin projekteihin, kuten juuri aiemmin mainittuihin räätälöityihin opiskelijaprojekteihin. 

Tutustu tarkemmin Aigerimin urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit / Customized Student Business Projects

Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti on suunniteltu yrityksille tehtäviä tutkimus- ja selvitysprojekteja varten ja sen lähtökohtana ovat yrityksen tarpeet.

Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Business Analytics, Master of Science (Economics and Business Administration)

Business Analytics -maisteriohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla johtajuus-, liiketoiminta- ja teknologiaopinnot. Ohjelma on työelämälähtöinen ja vastaa alan sekä tulevaisuuden tarpeisiin. Valmistuneet ovat kestävän liiketoiminnan innovatiivisia asiantuntijoita ja johtajia. Ohjelmassa opiskelu kehittää laaja-alaisesti dataan perustuvaa päätöksentekokykyä ja analyyttista ajattelua mahdollistaen asiantuntijuuden monilla eri aloilla.

Two Aalto University students on the campus in Otaniemi.

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.