Aalto-yliopisto ja Sweco vahvistavat yhteistyötä

Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitos ja suunnittelu- ja konsulttitoimisto Sweco ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka tavoitteena on tiivistää yhteistyötä rakennustekniikan diplomi-insinöörien koulutuksessa. Yhteistyösopimus tukee rakennetekniikan tutkimusta, ylläpitää tutkimuksen ja suunnittelutyön välistä kommunikaatiota sekä parantaa alan ammattilaisten täydennyskoulutusta
”Sweco haluaa olla vahvasti mukana kehittämässä alan tutkimusta ja tieteen kehitystä Suomessa. Tutkimusta tukemalla voimme kehittää suunnittelutyötä tutkitusti kestävämpään suuntaan ja parantaa rakennetun ympäristön toimivuutta ja ihmisten hyvinvointia”, kertoo Swecon toimialajohtaja Ismo Tawast.
”Haluamme olla mukana uusien rakennesuunnittelijoiden koulutuksessa ja innostaa nuoria rakennusalan opintoihin. Tarjoamme opiskelijoille diplomityöaiheita ja -paikkoja koordinoidusti Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitoksen kanssa”, Tawast lisää.
”Arvostamme yhteistyötä Swecon kanssa, sillä haluamme tarjota opiskelijoillemme opetusta, joka tuo esille teorian merkityksen käytännön haasteiden ratkaisemiselle ja antaa mahdollisimman luontevan tavan oppia sekä siirtyä työelämään”, toteaa Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitoksen johtaja”, professori Jari Puttonen.
”Rakennesuunnittelun merkitys rakennusalalla kasvaa jatkuvasti, rakennettiin sitten korkeita tornitaloja tai maanalaisia tiloja”, Puttonen muistuttaa. ”Hyvän rakentamisen lähtökohtana ovat toimivat rakennesuunnitelmat, joten rakennetekniikkaa ja rakentamista kokonaisuutena ymmärtäviä osaajia tarvitaan jatkuvasti.”
Aalto-yliopiston kolmivuotinen kone- ja rakennustekniikan kandidaattipääaine tarjoaa mahdollisuuden opiskella diplomi-insinööriksi rakennustekniikan kaksivuotisessa ja englanninkielisessä Building Technology -ohjelmassa. Vuosittain rakennustekniikan laitokselta valmistuu 80 – 90 rakennusalan diplomi-insinööriä, jotka ovat perinteisesti työllistyneet erittäin hyvin.
”Maailma kansainvälistyy ja englannin merkitys työelämässä korostuu alalla kuin alalla. Tulevaisuudessa digitalisoituminen korostaa entisestään luovuuden ja ongelmaratkaisukyvyn merkitystä diplomi-insinöörien suunnittelutehtävissä. Rakennustekniikasta valmistuvat diplomi-insinöörimme ovat alansa tulevia huippuja”, sanoo professori Puttonen.
Lisätietoja:
Aalto-yliopisto
Professori Jari Puttonen
[email protected], puh. 050 384 1782
Sweco
Toimialajohtaja Ismo Tawast
[email protected], puh. 040 5287432
Sweco Finland on Suomen johtava rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijayritys. Tuotamme asiakkaillemme insinöörien, arkkitehtien ja ympäristöasiantuntijoiden yhteistyönä laadukkaita ja kannattavia ratkaisuja, jotka edistävät yhteiskunnan kestävää kehitystä.
Sweco Finland on osa kansainvälistä Sweco-konsernia. Kaikkiaan 14 500 swecolaisesta lähes 2000 työskentelee Suomessa. sweco.fi
Lue lisää uutisia

Mitä koirien ja kissojen aivoissa tapahtuu? Uusi kuvantamismenetelmä selvittää lemmikkien mielen saloja
Aalto-yliopiston professori Lauri Parkkosen ryhmä on vuosia kehittänyt kvanttioptisia antureita aivomagneettikäyrän eli magnetoenkefalografian (MEG) mittaamiseen. Toisin kuin perinteisessä MEG-laitteessa, jossa hyvin kylmässä toimivat suprajohtavat anturit vaativat ympärilleen senttimetrejä paksun lämpöeristeen, nämä uudet huoneenlämpötilassa toimivat anturit voidaan tuoda suoraan pään pinnalle. Tämä mahdollistaa entistä tarkemmat aivomagneettikäyrien mittaukset. MEG-kuvantaminen on tutkittavalle kivutonta ja turvallista.
Ikuinen liike on mahdollista – Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa havainnoitiin kahden fysiikan lait haastavan aikakiteen välistä vuorovaikutusta
Aikakiteet ovat aineen olomuoto, jossa hiukkaset liikkuvat ikuisesti toistuvassa rytmissä ilman ulkopuolista energiaa. Tutkijat onnistuivat luomaan Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa kaksi aikakidettä ja tarkkailemaan niiden välistä vuorovaikutusta. Tulevaisuudessa aikakiteitä voi hyödyntää erilaisissa laitteissa, kuten kvanttitietokoneiden muistina.
Kannettava ja nopea analysointityökalu voi mullistaa kipulääkkeiden diagnostiikkamarkkinat
Aalto-yliopistosta ponnistanut startup-yritys Fepod Oy Ltd on kehittänyt diagnoosimenetelmän, jolla potilaan veren kipulääkepitoisuus voidaan selvittää nopeasti ja edullisesti suoraan hoitopaikalla.