Uutiset

Aalto-yliopisto ja Saab solmivat kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen

Sopimus vahvistaa ja syventää yhteistyötä erityisesti pitkän aikavälin anturiteknologian tutkimuksessa.
Saab Partnership 2

Aalto-yliopisto ja yksi maailman johtavista kansainvälisistä puolustus- ja turvallisuusyhtiöstä, SAAB AB, ovat solmineet kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen vahvistaakseen ja syventääkseen tutkimusyhteistyötään erityisesti pitkän aikavälin anturiteknologian tutkimuksessa. Aalto-yliopisto ja Saab ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, ja nyt solmittu sopimus vahvistaa sitä. Yhteistyön kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa kymmenen vuoden aikana.

Yliopiston ja huipputeknologiayrityksen tutkimusyhteistyö on vuorovaikutusta, jossa teollisuuden haasteet luovat uusia, mielenkiintoisia tutkimuskysymyksiä ja yliopiston tutkimustulokset uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tulevaisuuden teknologioihin painottuvasta yhteistyöstä hyötyvät sekä molemmat osapuolet että yhteiskunta.

Saabin hallituksen puheenjohtaja Marcus Wallenberg ja Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri. Kuva: Mikko Raskinen

”Aallolle yhteistyö Saabin kanssa merkitsee alan tutkimuksen merkittävää vahvistamista ja tilaisuutta jakaa osaamista Saabin kanssa. Sopimuksen ansiosta Aalto-yliopisto pystyy laajentamaan ja syventämään alan tutkimustoimintaa, lisäämään monialaista yhteistyötä ja kouluttamaan uusia osaajia", sanoo Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri.

Saab on yksi maailman voimakkaimmin tuotekehitykseen panostavista yhtiöistä. Yritys sijoittaa 25 % liikevaihdostaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen ja se tunnetaan teollisuudessa teknillisen kehityksen edelläkävijänä. Saabilla on pitkä kokemus tutkimusyhteistyöstä yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa, ja yhteistyö yrityksen kanssa painottuu tulevaisuuden teknologioihin. Saabin kehitystoiminta kohdistuu erityisesti radiotekniikkaan ja signaalinkäsittelyyn, jotka ovat Aalto-yliopiston tutkimuksen vahvuusaloja.

Tutkimusyhteistyö keskittyy kognitiivisten järjestelmien ja mikroaalto- ja anturiteknologioiden kehittämiseen sekä hydroakustiikkaan. Painopiste on pitkän aikavälin anturiteknologian tutkimuksessa. Kymmenvuotisen sopimusajan kuluessa tutkimusyhteistyöhön on odotettavissa myös uusia tutkimusaiheita. 

”Saab hakee yhteistyöstä Aalto-yliopiston kanssa antureiden ja viestintäjärjestelmien huipputason teknologista osaamista. Anturiteknologiamme on jo huipputasoa, mutta haluamme pysyä jatkuvasti kilpailun kärjessä ja odotamme yhteistyöltä uutta teknologiaa tuotekehityksemme tueksi. Laajasti katsottuna yhteistyömme vahvistaa suomalaista alan ekosysteemiä ja kansainvälistä näkyvyyttä", sanoo Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe.   

Aalto ja Saab tutkivat myös tiloihin ja infrastruktuuriin liittyviä yhteistyömahdollisuuksia Aallon kampuksella. 

Aalto ja Saab ovat virallisia Suomi 100 -yhteistyökumppaneita.

Lisätietoja:

Teppo Heiskanen, kumppanuuksien ja yritysyhteistyön johtaja, Aalto-yliopisto
p. 050 363 3223, [email protected]

Saab Press Centre
p. +46 (0)734 180 018, [email protected]

Jan Lewenstam, Saabin viestintäpäällikkö Suomessa
p. 050 304 2627, [email protected]

Lue lisää:

Hanasaaressa saatiin laaja katsaus Saabin ja Aalto-yliopiston onnistuneeseen tutkimusyhteistyö- projektiin (9.10.2018)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.