Aalto-yliopisto haluaa tarjota koulutusta elokuva-alan toimintaprosessien kehittämiseen
Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella (ELO) on seurattu huolestuneena viimeaikaista keskustelua elokuva-alan työtavoista ja vastuista. Myös #metoo-kampanja on osoittanut, että muutokseen tarvitaan olemassa olevien rakenteiden ja toimintakulttuurin syvällistä ja kriittistä tarkastelua.
Esimiestyön ja ryhmädynamiikan osaaminen on ollut keskiössä viime vuosien aikana toteutetussa opetusohjelmien uudistustyössä. ELO:n laitosjohtajan Anna Heiskasen mukaan taiteilijaksi kehittyminen vaatii rinnalleen yhteisöllisten työskentelytapojen omaksumista ja ymmärrystä ammattiroolien vastuukysymyksistä. Laitoksen nykyinen kurssitarjonta vastaa jo moniin alalla esiin tulleisiin ongelmiin, ja tuoreimpien opiskelijasukupolvien saama koulutus poikkeaa merkittävästi vuosituhannen alun sekä aiempien elokuvantekijäsukupolvien opetuksesta.
”ELO haluaa olla aktiivisesti mukana meneillään olevassa muutoksessa. Meillä on osaamista ja valmiutta päivittää käytännön työn osaamista, käydä keskustelua sekä tarjota tukea. Haluamme nyt laajentaa koulutustarjontaamme jo alalla toimiville. Laitos on valmis järjestämään tarvittavaa koulutusta jo syksyllä 2018, mikäli tarvittava erillisrahoitus ministeriöltä järjestyy. Otamme myös mielellämme vastaan ehdotuksia koulutuksen tulevista sisällöistä”, Heiskanen sanoo.
Lue lisää uutisia

Muotisuunnittelija, valokuvaaja ja bändi yhdistivät voimansa ja loivat maagisen kesäutopian
Muotisuunnittelija Justus Kantakoski ja valokuvaaja Mortti Saarnia, olivat tänä vuonna EMMA-ehdokkaita Suistamon Sähkö -yhtyeen musiikkivideon kanssa.
Laaja-alaisuutta osaamiseen
Executive in Residence Taavi Heikkilä kysyy, pitäisikö yliopistojenkin lähestyä laaja-alaisuutta vielä rohkeammin ja uudesta näkökulmasta.
Millaisia ovat digitaalisen tekstiilitulostamisen mahdollisuudet?
Teknologinen kehitys avaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia tekstiilitulostamiseen.